Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

adaptor 230v50Hz la 110v60Hz

Postări Recomandate

Buna !

Are careva o ideie cum pot sa construiesc un adptor de la 230v50Hz la 110v60Hz .

Problema este ca un priete si-a cumparat 3 masini de tuns profesionale din America ,si a dat destul de multi bani pe ele iar acum si-a dat seama ca nu le poate folosii cu orice adaptor de 110v deoarece sunt pretentioase si la frecventa.( cu un transformator coboraor de la 230v50Hz la 110v50Hz masinila "baraie" de te sperii )

Daca stie cineva vre-o solutie ar fii bine primita .

P.S: puterea consumate de o astfel de masina este in jur de 12w

Editat de ptraian2
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ai de munca:

http://www.egmicro.com/download/EGS002_manual_en.pdf

45...50 de lei pe okazii.

asta genereaza ce tensiune si frecventa doresti functie de configurarea pe care o alegi.

la puterea respectiva se pot folosi tranzistori de putere mica , fara radiator.

succes!

au !!! mama, ce e acolo ! :scarpin

Va multumesc oricum !

daca ati fii amabil, ati putea sa imi spuneti unde mai exact gasesc asa ceva de cumparat , ca eu unul nu am gasit pe site-ul respectiv (precizez : nu ma intereseaza adaptor tip transformator sau orice altceva ce scoate 50Hz)

Link spre comentariu

Probabil că mașinile acelea ,,bârâie,, chiar și la 60 Hz destul de rău.Diferența de frecvență nu e imensă, iar astfel de mașini sunt foarte simple.Îmi amintesc în copilărie de niște mașini profesionale de tuns care făceau un zgomot foarte mare comparativ cu multe dintre cele de uz casnic ce se găsesc în comerț, așa că zgomotul respectiv ar putea fi destul de mare chiar la 60Hz....

Trebuie luat în calcul că un convertizor de frecvență chiar și la puterea aceea mică s-ar putea să coste cât o mașină de tuns....

Link spre comentariu

Uau !!! aia da diferență....

Concluzia e că trebuie să fim atenți dacă cumpărăm de la yankei, s-ar putea să avem surprize....

Acum ceva ani, un coleg a primit un aspirator american, la 110V și m-a rugat să-i fac un transformator adaptor. Cum aspiratorul avea ,,doar,, 1600W vă dați seama că nu se punea problema nici de un autotraf acolo, nu mai zic de transformator separator....

Am făcut un variator cu triac, pe care l-am reglat la ,,echivalentul,, a 110Vca, fiindcă forma aia de undă (ciot de sinusoidă)e greu de măsurat cu un aparat normal. A mers ca uns, iar montajul l-am înghesuit chiar lângă sacul de praf, deci pe admisie de aer rece. No problemo...

Revenind la problema cu mașina de tuns....e chiar nasol. Trebuie să-i dai exact ce vrea, dar ce vrea ea costă la noi....ați încercat totuși să reglați mecanic jucăria, astfel încât să rezoneze frumos cu cei 50Hz europeni ? Fiindcă e posibil să fie doar un soi de ,,buzzer,, cu magnet permanent ce oscilează în fața unui electromagnet. Sau are motor și atunci chiar n-ai ce-i face, doar convertizor de frecvență...

Link spre comentariu

Întrebarea era : tu cu ce ai testat ? Că nenea din clip, cu halat de sudor, sigur are ceva de vânzare . Nu putem știi sigur că nu a folosit și el la primul test ceea ce a scris colegul @cipcirip mai sus . Deci, testează tu cu un transformator 220/110 și după aia vorbim . Poate frecvența chiar contează ...

PS Iar dacă frecvența chiar contează, poți să-l cauți pe nenea din clip să-ți vândă el un convertor. Ai văzut că se dă și cu adaptor pentru bricheta mașinii . Ce tare ! Poți să tunzi în mers !

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Din experiența multor jucării din astea defăcute, aș zice că dacă e cu vibrator electromagnetic, se poate ,,acorda,, să meargă și cu ce vine pe firele noastre. Are acolo un arc cu tensionare reglabilă, din ăla reglezi amplitudinea oscilației și cred că se poate ajusta să nu mai facă așa urât....poate mă-nșel, dar eu aș încerca. E și o treabă de rezonanță mecanică pe-acolo...

Link spre comentariu

Din experiența multor jucării din astea defăcute, aș zice că dacă e cu vibrator electromagnetic, se poate ,,acorda,, să meargă și cu ce vine pe firele noastre. Are acolo un arc cu tensionare reglabilă, din ăla reglezi amplitudinea oscilației și cred că se poate ajusta să nu mai facă așa urât....poate mă-nșel, dar eu aș încerca. E și o treabă de rezonanță mecanică pe-acolo...

poate ,nu zic nu dar nefind masinile mele eu nu ma bag in ele .

dar eu as fii mers pe principiul rebobinarii a unei asemenea scule doar ca nu detin forma de calcul a spirelor si ceea ce mai trebuie acolo

Link spre comentariu

Problema nu e tensiunea, aia se obține ușor cu un banal autotraf. Doar frecvența e problema. Dar de ce nu desfaceți una în zona cuțitelor, să vedeți dacă are ax rotativ cu excentric, sau pivot oscilant ? Dacă e cu pivot oscilant, se poate acorda mecanic dintr-un șurub ce tensionează un arc....

Link spre comentariu

Mai mult ca sigur ca sunt cu electromagnet vibrant ,si sunt lasate pe cursa maxima a cutitelor,trebuie redusa cursa cutitelor.Am cunoscut la un moment dat un inginer turc care proiectase o masina ce dadea gauri in traversele ce tin picioarele scaunelor.Ca si actionare folosea motor trifazat asincron de 3000RPM ,pe care prin varierea frecventei il ducea la 10000 RPM,bineinteles i-a schimbat rulmentii cu unii care suportau turatia si nu l-am auzit ca ar fi avut probleme cu vibratii cu toate ca s-a jucat cu el in toata gama de frecvente

Link spre comentariu

Nu inteleg de ce va tot chinuiti cu improvizatii, exista convertizoare gata de cumparat, ebay e enorm... SI ce daca dureaza mai mult pana vin? Daca aparatele sunt profesionale si vor servi unui salon atunci va fi meritat, decat sa-ti bagi nasul in ele si posibil sa le si strici...

Editat de marian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări