Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,Spălare de creier,,

Postări Recomandate

Suntem pe un forum de electronisti dar eu nu sunt electronist, nu am fost si nici nu o sa fiu, sa nu generalizam ca toti facem acelasi lucru doar pentru ca suntem aici.

Nici un doctor nu stie sa foloseasca legea lui ohm sau chiar geometrica banala, asta inseamna ca noi suntem superiori unui doctor ?? Si cu siguranta doctorul ala nu foloseste nimic din clasele 1-12 in profesia lui.

Dar ce folositoare sunt sa rezolvi legile lui Kirkhoff. Ia sa dai tu peste o retea cu 10 necunoscute in tot atatea ecuatii.

??? Crezi ca am rezolvat vreodata asa ceva sau o sa am vreodata nevoie ?

Link spre comentariu

gresesti maxim.... programarea de care vorbesti, se bazeaza pe logica matematica...98%....

Poate ar trebui sa inveti putina programare inainte sa o dai cu matematica.

Eu nu am zis ca ar fi sau nu bazata pe matematica, am raspuns la un post care zicea ca nu poti sa faci programare fara matrici, fals, nici macar nu ai la ce sa le folosesti.

Doar pentru ca reprezentate grafic matricile arata ca array-urile cu doua dimensiuni nu inseamna ca sunt acelasi lucru. Array-urile pot sa aiba oricate dimensiuni si nu se fac calcule matematice pe ele.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Macar retineti cuvantul matrice care la plural (cand e mai multe) se scrie tot matrice, nu matrici.

Pacat ca nu-l vad pe domnul Zven pe topicul asta, care stie cum e un electronist adevarat si de ce are nevoie sa determine polii functiei de transfer, ce e aia functie de transfer, ce treaba are cu stabilitatea sistemelor liniare, cu raspunsul in frecventa, cu valorile proprii ale unei matrice, calculul determinantului.

Multe chestii cu care toti ne nastem si nu au ce cauta in programa scolara pentru ca nu folosesc la nimic.

Link spre comentariu

Daca unii au atat de putina minte incat sa considere situatia actuala ca "spalare pe creieras", sa o compare cu cea de dinainte de 1989, cu un singur post TV, care emitea 2 ore pe zi doar propaganda comunista si elogii "Conducatorului Iubit".

Plus 2-3 posturi de radio, cu un "program" asemanator.

Nimic altceva...

Link spre comentariu

Off - topic ... Mi - amintesc cand celebra prezentatoare , Sanda Taranu , a " povestit " finalul unui film , care cu toate prescurtarile n - a incaput in program . S - au invocat motive " tehnice " etc . Am ras in hohote , dar si amar ... de asemenea , mi - amintesc versiunea TVR a celebrului " Casablanca " , din care nu se mai intelegea nimic ... s - au gasit imediat " suporteri " ai metodei , cica sa lase spectatorilor libertatea sa - si construiasca propria versiune , propriul final etc . Cred ca ar fi si acum destui , omul nou traieste . Personal , consider o alienare grava . Si acum , ca si atunci ... Se pare ca trecutul nu ne invata nimic ... dovada e p' aici , prin topicuri .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Daca unii au atat de putina minte incat sa considere situatia actuala ca "spalare pe creieras", sa o compare cu cea de dinainte de 1989, cu un singur post TV, care emitea 2 ore pe zi doar propaganda comunista si elogii "Conducatorului Iubit".

Plus 2-3 posturi de radio, cu un "program" asemanator.

Nimic altceva...

Cei din zilele noastre cu zeci de posturi TV si smartfeonuri au in cap numai #, o fi bine?

Link spre comentariu

Da ... sau NU . Depinde pe cine intrebi . Democratic , majoritatea are intotdeauna dreptate . Individual , la multi rezultatele se vad . Las la alegerea forumistilor interpretarea si valorizarea lor ...

P .S . - pentru postul 127 .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Poate ar trebui sa inveti putina programare inainte sa o dai cu matematica.

Eu nu am zis ca ar fi sau nu bazata pe matematica, am raspuns la un post care zicea ca nu poti sa faci programare fara matrici, fals, nici macar nu ai la ce sa le folosesti.

Doar pentru ca reprezentate grafic matricile arata ca array-urile cu doua dimensiuni nu inseamna ca sunt acelasi lucru. Array-urile pot sa aiba oricate dimensiuni si nu se fac calcule matematice pe ele.

Un pic de programare stiu. Atat cat am fost invatati in facultate si s-a plecat de la Logica.... Dvs. s-ar parea ca nu ati iinteles ce am vrut eu sa spun: Orice fel de programare are la baza matematica. Pana si spalarea pe creier e tot o programare.... Ideea era ca, a calcula determinanti si limite te INVATA SA GANDESTI. Nu neaparat ca rezultatul unei limite la +infinit ne-ar schimba viata.... Ignoranta e maxima....

Domnule din 'Costanta' .... vorbim de programare? Ai intrebat de curiozitate la o facultate de informatica... care sunt primele cursuri din anul 1.... ? Iti spun eu.... Logica.... e totul....

Ca aveti dvs ceva impotriva matematicii, pentru ca ati avut vreun profesor cretin.... asta e altceva. 'Artimetica' cum spunea profu meu de mate'... de altfel un om deosebit.. sta in toate...... si restul la paine, si in bomba atomica..... Matematica e totul, ....chiar si programarea....

Editat de shuc
Link spre comentariu

Totul, inclusiv limbajul universal.

Tehnica spalarii creierului a devenit spalare pe creier, apoi spalare de creier (limpezire si stoarcere pana ramane capu limpede si curat), urmeaza spalare la creier.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Spalare de creier:

"Termenul a fost propus de jurnalistul Edward Hunter, în cartea sa “Spălarea creierului în China Roșie” (1951). "Spălarea creierului" este o traducere a caracterelor chinezești hsi și nao.

Cele două caractere, luate împreună, înseamnă literal "a spala creierul". Chinezii au dezvoltat hsi nao în anii 1940 ca o formă de terapie a persoanelor care nu puteau să înțeleagă meritele comunismului. În concepţia regimului, astfel de oameni aveau gânduri necurate.

Tratarea lor era simplă și directă. Devianţii erau băgaţi la închisoare și îndepărtaţi de toate formele de contaminare spirituală și intelectuală. Ei erau expuşi la modele de gândire adecvate și puteau să-şi recâştige libertatea doar dacă în discursul și acțiunile lor se manifesta acordul cu autoritățile."

Nu prea vad aceste metode aplicate acum, la noi.

Se aplica cu succes in lagarele de munca din Coreea de Nord, unde esti trimis, de exemplu, pentru posesia unui aparat de radio pe unde scurte, care iti poate polua mintea neprihanita cu propaganda imperialista.

Link spre comentariu

Nu numai radioul ... de asemenea telefoane cu wi - fi , la granita cu vecinii imperialisti si josnici din sud , sant hot - spot - uri " la liber " . Printre metodele din China , marele mentor , era si copierea unui obiect livresc esential ... " Carticica rosie " , biblia omniprezenta din RPC . Cei care calcau pe bec , erau izolati si copiau de zeci si sute de ori continutul ... cu hrana si apa ridicol de putine , cateodata cu zile fara ( dar cu corectii fizice consistente ) ... sa nu - i distraga de la scopul " suprem " . Au fost bazele " revolutiei culturale " , alta realizare a regimului asiatic . Un pic de documentare lamureste contextul si desfasurarile . Ceva forme independente , dar greu de inteles , macar si de citit ... au fost si la noi . Cine e interesat , sa caute " fenomenul Pitesti " . Ne putem mandri , locul intai la atrocitati in zona europeana a " democratiei populare " . Un pic de " esenta " le - ar prinde bine celor nascuti in preajma si dupa Revolutie , care ne explica plini de candoare ce bine a fost etc .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări