orgasmo Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Enervarea nu e bună , domnule . . Așa ar proceda un alfa ? https://www.youtube.com/watch?v=o_Ycw0d_Uow Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Mda, tot aud de chestiile astea cu "scoala te timpeste", "scoala te spala pe creier" si alte chestii de acest gen! ( sa vedem daca s-a prins cineva de ce am subliniat cuvintul acest!). Povesti pentru cei carora le e lene sa invete! Da, scoala te spala pe creie daca...nu inveti! Se face mereu caz de faptul ca elevul trebuie sa invete pe de rost! Da, corect, trebuie sa invete pe de rost formule, legi, postulate, fie ele fizico-chimice sau economico-politice, pentru ca pe astea se bazeaza functionarea lumii in care traim. Nu poti rezolva o simpla siguranta daca nu stii legea lui Ohm! Nu poti face programare daca nu stii calcul matricial si determinanti. Nu poti explica un fenomen fizico-chimic daca nu stii analiza matematica! Chestia cu "gasesti pe net" e o aiureala. O sa azumgem azi -miine sa cautam pe net cit face 2x2! Apoi, ca sa cauti pe net, trebuie sa stii ce sa cauti, nu? Ori pentru asta trebuie sa inveti! Pe de alta parte, multi profesori din ziua de azi, se multumesc cu turuitul lectiei la ora, fara sa se intereseze daca elevul a inteles fenomenul in sine. Am avut un profesor, la tehnica vidului, excelent fizian si inginer, dar petagog...La curs se vorbea despre pompe ionice, pompe criogene, getter, iar o colega, saracuta, in afara de pompa de bicicleta, nu era in stare sa priceapa altceva! Nu sunt de acord cu memorarea unor ineptii, ca populatia Frantei sau economia Cehiei, ca alea se schimba si oricum nu intereseaza pe nimeni! Dar, cind auzi vorbindu-se de Pirinei, nu te gindesti la niste omuleti piperniciti din Africa! Cind auzi de Atlas, ar trebui sa cunosti legenda si de ce acel os al gitului se numeste atlas! Ba si muntii ar trebui sa stii pe unde sunt! Normal, fara sa faci apel la goagle! Liceul este o scoala de cultura generala in care se invata lucruri generale, lucruri pe care le vei aprofunda la scolile superioare, de specialitate! Doar nu te apuci in anul I de facultate, la medicina, sa zicem, sa inveti anatomia elementara din liceu. Asta trebuie sa o stii deja din liceu, constituind un fel de starter block pentru pregatirea viitoare. Nu am intrebat niciodata un astfel de elev cam cum ar vedea el cursurile din liceu, sa zicem cele de fizica, tare as fi curios sa vad ce raspunde! Pe tema asta e mult de discutat si explicat, nu ma apuc sa scriu acum dizertatii, oricum nu le citeste nimeni. Si asa am scris destul! Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Meseria viitorului, acesta este crudul adevar. Referitor la glume bune. http://tudorborza.ro/blog/2016/08/12/cat-spune-penis-in-loc-de-de aia-si-fund-in-loc-de-cur-va-fi-rau-in-romania/ Pana la urma avem nevoie si de mercenari?! Link spre comentariu
eugenbt Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=z-kgIWwmNj4 superb! de la minutul 7.20. de actualitate, din pacate (tot romanul s-a nascut poet). Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Scoala in Romania este prost structurata,ar trebui cultura generala pana la a9-a,cand trebuie sa intri la liceu sa se faca cum facu dirigintele meu intr-a 8-a sedinta cu parinti si consfatuire cu elevii si parintii ce liceu ar trebui sa urmeze copilul.Urmezi liceul care cat de cat ar avea ceva in comun cu tine sau tu cu el,nu esti in stare scoala profesionala care iti va garanta si angajare dupa absolvirea ei,refuzi angajarea platesti scolarizarea.La fel si cu facultatile,vrei facultate la stat fara taxa,iti asigur scolarizarea gratuit iti asigur loc de munca.Termini facultatea si refuzi sa lucrezi 5-7-10 ani unde te repartizez platesti scolarizarea si esti liber sa pleci unde vrei.Hai sa facem absolventi pe banda rulanta doar ca sa aibe de munca profesorii din facultati.Tii medic in functie pana la 70 de ani,tii personal in primarii pana la 70 ani scoate-i domnule la pensie si da-le de munca absolventilor. Link spre comentariu
orgasmo Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Pana la urma avem nevoie si de mercenari?! https://www.cia.gov/careers Ziua ninge, noaptea ninge, dimineata NINJA iara https://www.youtube.com/watch?v=RU6xBgd-4do Link spre comentariu
eugenbt Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 in mod normal, varsta de pensionare ar trebui scazuta. in zilele noastre, tot mai multi tineri reusesc sa termine facultatea si ies fara un loc de munca. economic vorbind, si aici ar fi un castig: salariul unuia in prag de pensionare (de la 55 ani in sus), este mult mai mare decat al unui proaspat absolvent. in plus, unui "viitor in curand pensionar" i se cam "rupe" de serviciu. merge in virtutea inertiei, pe cand, unul tanar este plin de energie, se zbate sa faca bine ceeea ce face. acum sa vedem financiar. iau ca exemplu un profesor, pentru ca am ceva cunostinte in domeniu. un "batran", cu toate gradele luate, la maxim de salarizare, poate ajunge la 5000 de lei, in anumite conditii. pensia lui ar fi de 1500-1700 lei, maxim. un tanar absolvent ar avea un salariu de maxim 2000 lei. deci pensia primului plus salariul celui de-al doilea ar scuti statul de 1000-1300 lei. in felul acesta, s-ar da de lucru tinerilor, s-ar mari productivitatea si s-ar face economii la buget. as scrie si q.e.d, dar las asta celor mai cititi decat mine. Link spre comentariu
eugenbt Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 eu vorbeam de profesori de liceu sau de scoli generale. aici salariile sunt mult mai mici. si numarul de profesori este mult mai mare decat in invatamantul universitar. am dat un exemplu cu profesorii, la fel de bine se poate lua orice domeniu de activitate. Link spre comentariu
T.Sorin Postat Noiembrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 (editat) Cu tot respectul domnule ,,icar'' spuneti bine ce spuneti pentru cineva din afara , pentru cineva care insa face parte de sistem exemplele pe care le dati nu va sustin argumentele , si asta imi permit eu sa preciez , repet pentru ca-s a XII-a . In regula ? Eu am citit ce ati avut dumeavoastra de spus , acum va rog sa-mi ascultati si mie punctul de vedere . Nu ne contrazicem , ci cautam sa ajungem la un conses , altfe discutia nu are sens .Vreau sa iau pe rand ce ati afirmat , si sa explic cum se intampla , pentru ca nu vorbesc prostii iar asta poate confirma orice alt elev/profesor pe profilul meu de Mate-info , iar pe de alta aprte nu vreau ca ceea ce spus mai jos sa-l considerati ca pe un contraargument la ce ati spus . Va respect punctul de vedere .Asadar :Povesti pentru cei carora le e lene sa invete! -> e un exempu general , care nu se aplica si in cazul meu , si mai precis despre ce vorbim aici ; stiti lenea isi are originea in faptul ca elevul s-a saturat sa invete ca un papagal ce-i turuie profesorului lectia -Da, corect, trebuie sa invete pe de rost formule, legi, postulate, fie ele fizico-chimice sau economico-politice, pentru ca pe astea se bazeaza functionarea lumii in care traim. - -> elevul nu se plange de formule fizico-chimice si economico-politice ; elevul se plange ca i se dau formule care NU au nici o treaba cu ceea ce va face 99% din cei ce fac liceul si ca nu vor folosi mai departe ( vreti sa va spun ceva , la bunul simt zic : integrale ca asta mi-a picat in maini -> le invatam pt BAC pentru ca nu ni le pune nimeni pe tava -> dar credeti , ori aveti impresia ca in calcule de inginerie se mai face cu hartia si formula sin cap ? Doamne fereste , dar cum ? doriti sa se greseasca ? pai d-aia s-a inventat internet , d-ai s-a facut mama lui de calculator , d-aia totate , noi le invatam pt BAC nu ca le vom folosi - E important sa stii unde sa cauti informatia nu sa retii formule tata ! ) - asta e la mate vreti sa continuam la istorie si fizica si altele? hai sa continuam -Nu poti rezolva o simpla siguranta daca nu stii legea lui Ohm! -> pe bune ca nu poti ! mai sa fie , da statea tara in baza unei formule a lui Ohm ( cu ce va incanta ca eu o stiu ? si nu pe aia cu : ,,sunt om cu tine daca esti om cu mine '' ) siti cand o sa conteze asta ? cand juamtate macar din elevi o vor sti ! nu caau auzit de ea ; pana una alta sa nu dramatizam , ca am ceva sa zic : siguranta da ? te uiti frumusel pe ea si scrie acolo 1;2;5;7; 100 A ( amperi ) da? scrie pe ea , te duci frumos la magazin si spui vreau o siguranta de X amperi ca asta , daca nu esti in stare i-o dai vanazatorului si-i spui vreau d-asta.-Nu poti face programare daca nu stii calcul matricial si determinanti ->asta m-a frapat ! nu zau ? eu am facut impreuna cu un coleg un calculator in c++ ce calculeaza parametrii de sudura TIG pe diverse amteriale si tipuri de sudura ( colt , T , L ) , nu ma credeti ? spuneti si vi-l dau cu tot dragul ca nu mi-e rusine de munca mea pe care am facut-o cu toata pasinea si dormeam bine ca am dat ceva lumii , si nu i-au trebuit determinanti .-Chestia cu "gasesti pe net" e o aiureala -> depinde ce gasesti / nu gasesti - > stii sa cauti gasesti , nu gasesti te dtraduiesti -> nu gasesti intrebi un profesor , un manual poate in domeniu ala ( si da , cu profesorul poti vb pe internet , manualul il poti gasi pe internet pdf , etc ) vrei ceva cauti cum trebuie pe internet ( de preferat in engleza ). -Pe de alta parte, multi profesori din ziua de azi, se multumesc cu turuitul lectiei la ora, fara sa se intereseze daca elevul a inteles fenomenul in sine.-asta e o treaba ultra-reala , ce pot spune ? asa e , si . ( punct) -Liceul este o scoala de cultura generala in care se invata lucruri generale, lucruri pe care le vei aprofunda la scolile superioare, de specialitate! ->afirmatia asta deci ( voi folosi un cuvant care-mi displace ) m-a secat ... invat eu ceva de cultura generala ? va rog , definiti cultura generala . -> asta e exemplul ce ma misca cel mai profund Intrebare : cati dintre cei care termina liceul stiu sa calculeze suprafata unei camere (fara podea ) , si cunoscuta fiind cantitatea necesara de vopsea pe m2 sa se duca sa-si cumepre singuri vopsea ? CATI ? Vreti sa vedeti ce ne face liceul romanesc ? bun ! experiment , luati elevi de clasa a 9-a -> si adresati-le aceasta intrebare / problema apoi pe noi cei de a 12-a ! Va garantez ca ponderea in cazul celor dintai e muult mai mare . -Doar nu te apuci in anul I de facultate, la medicina, sa zicem, sa inveti anatomia elementara din liceu. -Acum eu va zic drept si a obiect ca nu-mi sta in caracter sa va mint ,da ? Eu-s mate info da ? Ala cu M1 la BAC ,da ? stiti ce fac eu la biologie ? Cat de elementara vi se pare: GENETICA MOLECULARA ? Mai , nu stiu , oi fi eu tampit si totul roz p-aici prin jur ! ( elementele astea elementare ( citozina , adenina, guanina , baze azotate , grupari fosfo diesterice , ce sa mai zic ? mai zic ? ARN ribozomal , ARN de transfer ; replicarea ADN-ului , lucru de baza nu ? Nu va spun asta sa ma dau mare in fata voastra a celor ce cititi , dar ASTA E REALITATEA DOMNILOR ! si doare, pe mine pt capatana pe dumneavoastra pentru viitorul tarii ( pentru pensie cum se zice , oho si nu numai ) Unii profesori n-au nici po vina ! atentie , sunt oameni super pregatiti , toata stima ! O am pe doamna profesoara de biologie pe care o admir ca persoana ! Am plecat la concurs national cu dumneaei ! oameni ! nu functionari si mai sunt si altii buni ! putini insa , putini ! asta ca ati spus la inceput ca elevul nu invata de lene ! Da stimabile la nationala mergi de lene ca de , ce sa faca si elevu . - Nu am intrebat niciodata un astfel de elev cam cum ar vedea el cursurile din liceu, sa zicem cele de fizica, tare as fi curios sa vad ce raspunde!-Va raspund eu ! Cu tot dragul ca tare-mi face placere ,dar VREAU SA SE SCHIMBE CEVA , nu pentru mine , sa inteleaga odata lumea ceva !M-am saturat sa aud : nu te mai lega la cap ca n-ai cu cine , vezi-ti de treaba si gata ai scapat ! Nu asta e ideea ! Eu scap , si de profesori si de materia asta ce imi creeaza un dezgust toatal si gata ! Stiti domnilor ce ma doare ? Ma doare ca ma gandesc la viitor , ma uit mereu pe strada la copii cand vin de la scoala ! De ei mi-e mila , daca eu sunt ala cu gura inchisa ei ce vor face ? Le va fi rau ! Iar eu nu pot sa dorm seara de gandul asta ! Vreau sa fiu impacat ca si daca nu se va schimba nimic , macar AM INCERCAT ! Asa, acum sa va raspund la intrebare : de curiozitate va spun , stiti ce facem la fizica ? ca asa vrea programa aia ridicata in slavi ? Elemente de TRR ! teoria restransa a relativitatii ! caulcule cu viteza luminii , legea de dilatare a duratei , elemente de dinamica relativista , probleme cu procese de fisiune ! ELEMENTE DE FIZICA PRECUNATICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Asta e fizica de baza ? elementara ? Sa ma ierte Dumnezeu , dar daca vad strainii ce-i la noi in programa si-n caiete ca-n cap nu ! se iau cu mainile de cap si pe buna dreptate ! Asa fac domnilor ! Da eu ma intreb ceva . Parintii elevilor nu vad mai ce-i in sistemul asta ? BA DA! Pai si unde e schimbrea ca nu stiu ,NU E ! La fizica as vrea sa vad si eu cum a fost construit un cric hidraulic , 2 pistoane de volume si sectiuni diferite , forte de apasare (presiune) sa invat sa citesc un manometru ! am vorbit despre ce om fi vorbit , a da ! Mai oameni buni e , cum sa ma exprim halucinant , sa desenezi pe tabla si sa explici ce-i ala un condensator electric cu formule cu sarcini cu etc etc , si poate doar 2 !!!!!!!!!!!!! din 29 de elevi au vazut un condensator in realitate ? restul ce-or crede ca e ? o dracovenie ceva acolo ,oricum inutil ca lumea nu a vazut ! Altceva ia sa vedem , circuit RLC serie la rezonanta O formula era p-acolo candva ia sa ma gandesc 1 pe radical din LC ? Al de sus stie ? cu ce m-am ales ? cu nimic va zic eu , cum ii mai spuneam unui profesor de-al meu vorba de la roman , am intrat in liceu bou si am iesit ... culmea e ca pun la comparatie teste de cunostinte pentru cand am intrat si acum cum ies ca am pierdut mai mult v-o zic din suflet. -Pe tema asta e mult de discutat si explicat, nu ma apuc sa scriu acum dizertatii, oricum nu le citeste nimeni. Si asa am scris destul!- Eu le citesc domnule ,,icar'' , poate nimeni n-o sa inteleaga vreodata cat de mult imi pasa de tot in ce ma aflu si activez . Eu va ascult punctul de vedere si daca-s fi singurul tot ar fi un castig ! Am obosit , da am obosit doar sa explic dar mite sa mai si avem putere sa schimba ceva ? Eu ,elev ,da am obosit ! Am venit de la pregatire la romana acu la 7 fara si ma uit la ceas e 20:12 ,mi-e si mie foame si ma duc sa mananc , e suficient pe ziua de azi . O seara frumoasa ! ---------------------------cu ocazia editarii catorva dintre greselile de redactare din postul curent am citit si comentarii ulterioare . Sa se inteleaga odata , credeti-ma pe cunvant ca sincer pe mine nu ma afecteaza putinul timp ramas pan la BAC ; eu va aduc in discutie o problema pe care nu o pot prezenta altfel mai mult decat pe un ton trist , un monolog plans , ca sa se schimbe ceva , NU PENTRU MINE ! A nu-mi duce nime' grija , stati linistiti ! Editat Noiembrie 7, 2017 de T.Sorin Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Da , si noi avem 17 ani si toata lumea e a noastra ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 (editat) Copile, am si eu un sfat. Ia-le pe rand si bucura-te cat mai ai copilarie si parinti care te sustin. Invata pentru bac si tine cont ca de nota aia depinde viitorul tau. Intrii la facultatea pe care ti-o doresti sau nu, intrii la buget sau la taxa, la camin sau nu. Dupa ce treci hopul asta trebuie sa continui sa inveti, nu doar in sesiune ci si printre cursuri si seminare. Daca soarta iti da in anturaj diversi terminati, minimizeaza-i. Nu e usor sa iti croiesti drum in viata la inceput dar iti trebuie curaj si initiativa si perseverenta. Nu mai critica sistemul acum la plecare. Bucura-te de ce ai obtinut. O mana de cunostinte care trebuie sa iti fie capatai in viata. Desigur, sunt putine dar nimic nu e de ajuns in viata.. invata, invata, invata. Editat Noiembrie 7, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Presiunea pe elev incepe inca de la gradinita,cum sa nu stie copilul sa scrie literele,cifrele,sa numere pana la 100,sa stie engleza,franceza,germana cand intra copilul in clasa 0?Mai tata "copilul trebuie sa se joace,elevul sa invete si popa sa citeasca".Lasati-i sa se joace,sa alerge sa se bucure de viata,lasati-i sa viseze,nu-i bombardati cu informatii de mici,si pe urma va plangeti ca sunt epuizati nervos,ca sunt depresivi au probleme cu sanatatea sunt asociali,autisti emotional. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Daca te plangi de scoala stai sa vezi viata cum e, scoala e parfum. Sa vezi cand te angajezi ca sclavul pe nimic sau nimic cat sa iti poti indeplini visurile si doar iei suturi in fund de la superiori oricat de bine ti-ai face treaba, doar pentru ca ei pot. Sa vedem atunci cum te mai plangi. Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 Un exemplu http://adevarul.ro/educatie/scoala/cum-isi-batescoala-joc-copiii-iii-biologie-clasa-v-a-1_59f8412d5ab6550cb8a91529/index.html Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 7, 2017 Partajează Postat Noiembrie 7, 2017 "-Nu poti face programare daca nu stii calcul matricial si determinanti ->asta m-a frapat ! nu zau ? eu am facut impreuna cu un coleg un calculator in c++ ce calculeaza parametrii de sudura TIG pe diverse amteriale si tipuri de sudura ( colt , T , L ) , nu ma credeti ? spuneti si vi-l dau cu tot dragul ca nu mi-e rusine de munca mea pe care am facut-o cu toata pasinea si dormeam bine ca am dat ceva lumii , si nu i-au trebuit determinanti ." Poate doar daca faci programare mimetica nu iti trebuie sa cunosti: matrici, determinanti sau vectori. Link spre comentariu
Postări Recomandate