Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,Spălare de creier,,

Postări Recomandate

" Criteriile de clasificare au fost reputaţia academică, prin anchetă de specialitate, reputaţia la nivelul angajatorilor, citările publicaţiilor în sistemul SCOPUS şi indicele Hirsch în sistemul SCOPUS. "

Mie mi se par obiective si pertinente . Care ar " jena " defavorabil clasarea corecta a unei universitati " chiar daca profesorii si studentii sunt buni "? Ce e greu de indeplinit ? ... Ca rezulta implicit din calitatea actului didactic , si a celor care - l recepteaza . Pana la urma , parerea angajatorilor si prezenta in lumea publicistica universitara de specialitate sant esentiale . De altele nu am stiinta ... Ce ar putea depuncta o universitate romaneasca ? .... In fine , nu tin sa isc o polemica . Eu am inteles stirea ca atare . Ca n - oi fi stiind altele , m - as bucura sa le aflu . Pe moment , m - am rezumat la :

https://www.topuniversities.com/qs-world-university-rankings/methodology

Si la :

https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2018

Pe penultimul loc , pagina 39 , apare Universitatea de Vest , din Timisoara . E interesant ( cine are timp si dedicatie ) de vazut cam cine e ( inainte ) prin lista ... de jos in sus !

Editat de gauss
Link spre comentariu

La o prima vedere criteriile sunt foarte pertinente, numai ca nu poti compara o facultate dintr-o tara care acorda educatiei x% din PIB si alta facultate, din alta tare care acord y% din PIB. Cercetarea nu se face cu bani putini. De asemeni nu poti compara o universitate germana fondata la 1200 (de ex) cu o universitate de la noi fondata cu 700 de ani mai tarziu. Si mai sunt si alte aspecte. Cand eram student, invatam de imi sareau capacele ca sa pot prinde un loc in camin. Daca nu aveai medie macar 9 si erai si baiat, nu prea vedeai camin. In alte zone, mai civilizate, nu stiu daca exista problema cazarii studentilor.

Link spre comentariu

Cele din fruntea listei sant private . Si nu - s asa " varstnice " . Nimeni n - a venit in Romania sa spuna " nu faceti , etc . ... " . De regula , universitatile de stat sant mai slabe . Exista si explicatii . Cele private , de la noi , au alte obiective . De fapt , numai unul ... Nu - s departe nici cele de stat . In fine , cred ca studiul link - urilor da raspunsuri la toate intrebarile . Cel putin pentru mine . Cam atat ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pai chiar daca ar fi venit sa spuna "Faceti!" cu ce sa faci?! Ne tot comparam cu altii....ca acolo se face, ca dincolo se drege, etc, etc, dar uitam ca pana acum 150 de ani am fost sub ocupatie turca. Si cand altii aveau invatamant de elita inca din secolul 13, noi inca mai credeam (pana mai alaltaieri) ca atunci cand e eclipsa de luna, musca varcolacii din luna.

Link spre comentariu

Pai chiar daca ar fi venit sa spuna "Faceti!" cu ce sa faci?! Ne tot comparam cu altii....ca acolo se face, ca dincolo se drege, etc, etc, dar uitam ca pana acum 150 de ani am fost sub ocupatie turca. Si cand altii aveau invatamant de elita inca din secolul 13, noi inca mai credeam (pana mai alaltaieri) ca atunci cand e eclipsa de luna, musca varcolacii din luna.

Eu cunosc persoane care cred ca pamantul e plat , ca omul nu se trage din maimuta , ca oamenii n - au fost pe Luna , ca pe strada sant extraterestri , in centrul pamantului e o alta civilizatie , se inchina la Pavel Corut , se tem de reptilieni etc . Ma rog , relativ putini le cumuleaza pe toate . In lista cu universitati , unii s - au apucat mult dupa noi ... , si stau bine , dar e mai comod sa gasim motive . Ferit - a sfantu' sa avem vreo vina , altii ne vor raul si ne tin de avant ... de pe vremea dacilor , si inca pe atat de acum incolo . Ca altfel ... i - am sparge in doctorate , descoperiri , tehnologie ... si alte cele ! Nu pot sa uit de legea care permitea sa intri la fac ... fara bac ! Sa - l dai dupa ... eventual daca doresti , mai era putin si intra in vigoare !

Sanatate permanenta ! Tinerii mentionati mai degraba de o spalare pe cap au nevoie , desigur nu generalizez , insa pe langa unii trec zilnic..

Chiar n - am glumit ... o sa incep sa fac foto . Cu voia dvs ., o sa le si postez ! Nu e treaba mea , dar cred ca au parinti fericiti si mandri de progenituri . Altfel , nu - mi explic ... ma rog , fiecare cu limitele lui .

Editat de gauss
Link spre comentariu

... materiile de specialitate erau predate de ingineri , care NU erau profesori , din structura unitatilor economice din ministerele respective .

bineinteles ca nu existau profesori pentru materiile tehnice. Dar fie vorba intre noi, inginerii care predau in scoli nu o faceau din vocatie pedagogica (s-ar fi facut direct profesori, nu ar fi ajuns in invatamint pe ocolite) ci erau cei care nu aveau chef/nu se pricepeau/distanta fata de casa/erau satui/ etc de productie!

Eu cunosc persoane care cred ca pamantul e plat , ca omul nu se trage din maimuta , ca oamenii n - au fost pe Luna , ca pe strada sant extraterestri , in centrul pamantului e o alta civilizatie , se inchina la Pavel Corut , se tem de reptilieni etc . Ma rog , relativ putini le cumuleaza pe toate . In lista cu universitati , unii s - au apucat mult dupa noi ... , si stau bine , dar e mai comod sa gasim motive . Ferit - a sfantu' sa avem vreo vina , altii ne vor raul si ne tin de avant ... de pe vremea dacilor , si inca pe atat de acum incolo . Ca altfel ... i - am sparge in doctorate , descoperiri , tehnologie ... si alte cele ! Nu pot sa uit de legea care permitea sa intri la fac ... fara bac ! Sa - l dai dupa ... eventual daca doresti , mai era putin si intra in vigoare !

Chiar n - am glumit ... o sa incep sa fac foto . Cu voia dvs ., o sa le si postez ! Nu e treaba mea , dar cred ca au parinti fericiti si mandri de progenituri . Altfel , nu - mi explic ... ma rog , fiecare cu limitele lui .

ciudat, eu nu cunosc pe nimeni care sa creada ca pamintul e plat si stuff si am pretentia ca am cunoscut/cunosc pina la acasta inaintata virsta de care dau dovada, o gramada de lume din toate categoriile sociale. Si mai e o chestie: pe mine daca m-ar opri pe strada un reporter idiot sa ma intrebe daca pamintul e plat sau nu, raspunsul ar fi da!

Link spre comentariu

Si noi am avut sclavi . Iobagia ( autohtoni ) , si minoritarii din India . Si ce daca ? Nu - i d' aici bunastarea ... ba chiar unii ne dau inapoi . Intern , si extern .

"Falling off the edge of the world" Black Sabbath. Si astia cred ca pamantul e plat.

Sper ca puteti aprecia muzica buna. Si gluma.

Nu e nici o gluma . Numai ca putini stiu adevarul . Oculta , Iluminati , francmasoneria , si altii .... reptilienii , etc , ... ascund adevarul . Nu - i de saga cu astia ...ce putere au !

P .S . - muzica e buna . Dar sa nu spuneti prea tare , ne aude ... stiti cine , si ne afuriseste !

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări