Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,Spălare de creier,,

Postări Recomandate

Salut ,

Sunt si eu unul dintre miile de elevi ce vor termina anul acesta liceul, si in vara lui 2018 vor sustine bine-cunoscutul examen intitulat BAC ( ,, examenul maturitatii '' ) , si o data cu el ( pentru mine cel putin ) se a termina si spalarea pe creieras , insa nu despre asta vreau sa vorbim ci despre ceva ce gasesc eu a fi mult mai ,, interesant '' - Ati incercat vreodata sa cautati , nu stiu , din curiozitate pe Google : ,,elevul roman memoreaza la scoala nu invata '' ? Ei , eu am avut aceasta curiozitate .

-> aici e link-ul pentru cautare pe google ca sa nu existe probleme : https://www.google.ro/search?q=elevul+roman+memoreaza+la+scoala+nu+invata&tbm=vid&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjn5ZTZgqrXAhXK2RoKHU21A2gQ_AUICigB&biw=1536&bih=734&dpr=1.25

''IN AFARA DE PRIMUL POST TOATE CELELALTE SUNT ,, PAGE NOT FOUND '' !!!!!!!!!!

Am și eu o întrebare, nu știu , de bun simț zic : De ce când încerc să intru pe un site unde se evidențiază ,,problemele'' ca să nu afirm mizeria din sistemul de educație de la noi din țară , pagina nu există ? Nu vi s-a întâmplat ? Ori nu vi se pare , cum să mă exprim , dubios ? Pentru că mie DA ! Intrati si pe alte rezultate sa vedeti cate sunt '' pagina nu a fost gasita ... ''

Doua imagini ca sa se inteleaga ce zic

https://drive.google.com/open?id=0B11Lv8LBH8yCWGpsZHdYaXNGNW8

&

https://drive.google.com/open?id=0B11Lv8LBH8yCZWxPWlpacjlXRG8

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oameni sunt poate si acum in strada , e mai mult decat clar ca NU sunt acolo de placere , ei sunt aceia ce au aratat prin ,,fapte'' ca vor sa se schimbe ceva ; Multi dintre ei sunt poate din generatia de ,,sacrificiu '' de dupa '82-'85 , care fac trecerea de la comunism la capitalism -> si inca unul defectuos inteles ...

Aud oameni care spun ca au obosit sa se mai lupte cu un sistem bolnav , pe altii care spun : asta e situatia -> daca te multumesti doar cu atat , sa fii convins ca ai pierdut , si traiesti ,,din inertie'' . Nu pot spune ca-mi bat gura de pomana , nici aici nici pe facebook , nici in alte locuri - pentru ca n-o fac ; unii vad , altii inteleg .

Eu NU vreau sa fiu unul dintr-aceia care vor pleca din tara asta ! ,,Eu sa mor aici as vrea '' - spunea Tudor Gheorghe , si asa spun si eu , cand mi-o fi si mie ceasul .

Deci generatia mea , noi astia de venim din urma voastra , avem ceva sa va spunem : Noi ne iubim tara , strainii ne-o iubesc , voi va iubiti locurile unde si voi v-ati nascut si trait , noi doar ne-am nascut , VREM si noi sa traim aici !

Iar eu am sa mai spun un singur lucru voua celor ce cititi aceste randuri :

,,Probabil istoria nu va consemna urma vieții noastre într-o formă mai armonizată decât schimbarea în bine adusă în lume''

Bun ! Dar ce am vrut sa spun aici ? EDUCATIA este punctul de nastere al viitorului unei tari , daca ASTAZI se schimba ceva in sistemul de educatie , nu vom vedea maine rezultatul in socitate , ci abia copii nostri vor avea sper un viitor mult mai bun decat il avem noi , NOI acestia ,, La rascruce de vremuri ''.

Și ca să închei frumos , că eu-s un ,,tânăr învechit'' și-mi place muzica veche vă las mai jos melodia ( Acolo este țara mea - de Tudor Gheorghe )

https://www.youtube.com/watch?v=yUgIyYlMqII

S-auzim de bine!

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu

Toate rezultatele alea sunt de pe stirileprotv.ro, care-i un website privat. Ce vina are google sau care-i problema ?

Cred ca n-ati inteles care e problema in ansamblul discutiei .

Problema nu este cu google , ca nu de google vorbesc aici , ci de stirile acelea documentar de la ,,Romania te iubesc '' - pe care si eu doresc sa le vad ( sa ma cultiv - cum se zice ) , insa careva sa zica ia-le de unde nu-s . V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati oferi un portal de acesare a acelei stiri !

In ansamblul discutiei problema este de alta natura , atat de evidenta incat si exemplul cu acela cu pagini not found , o scot in evidenta , educatia , un subiect atat de controversat , si atat de necesar .

''Este atat de prezenta incat lipseste cu desavarsire '' cine ? educatia (aia de la soala , nu aia de acasa ) , acasa eu zic ca am primit educatie , la scoala am primit ,,de memorat '' . Ce sa facem noi , generatia mea , ca sa schimbam ceva ? Ce sa fac eu ca sa schimb ceva , mai mult decat sa aduc in fata oamnilor problema si sa cautam rezolvarea , ce sa faceti dumneavoastra #modoran ?

Cand am spus ,,m-am saturat sa fiu spalat pe creier '' n-am spus-o ca sa ma aflu si eu in treaba ... ci cu scopul de a scoate in evidenta ca asta se face in scolile tarii , stiti s-a pelcat de la ceva de afara numit , BRAIN-STORMING si s-a transformat la noi in BRAIN-WASHING , cam asta-i treaba daca ma intelegeti

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu

Non vitae, sed scholae discimus, scris-a stramosul vostru Seneca (Epistulae morales ad Lucilium, 106, 11-12). Deci, nimic nou sub soare.

Asa ca fa bine si foloseste creierasul matale prespalat si cauta de gasesti o explicatie de bun simt la întrebarea matale. Exclude din start teoriile conspirationiste. Fac rau creierelor hodinite. Sau, si mai bine, pune mâna pe carte si te pregateste pentru bacalau. Si pentru ceea ce va urma dupa.

BTW, nu toate link-urile duc spre pagini inexistente.

Link spre comentariu

normal ca zice "not found"....au fost sterse pentru ca acolo cineva manca rahat cu polonicu'

ca si aici: https://www.youtube.com/watch?v=uNDeUtxQjho

si aici: https://www.dcnews.ro/protv-face-reclama-mascata-in-prime-time_160619.html

Nu va contrazic , pentru ca poate aveti dreptate . Insa aici consider ca depinde si de persoana. Putem fi mai selectivi nu sa inghitim tot ce ne baga media pe gat , parerea mea . pe de alta parte , in antiteza cu videourile dumenavoastra va las si eu unul , poate v-ar face placere sa-l urmariti , poate .

https://www.youtube.com/watch?v=X32jEGbQ7pI

De ce traiesc cu impresia ca aceia care intr-adevar au un cuvant bun de spus , si-si cantaresc inainte cuvintele si perspectivele se gandesc ca n-are sens implicarea in discutie , intrucat stiu ca nu se va schimba nimic ?

Link spre comentariu

Din pacate scoala romaneasca produce doar buni soldati, soldati ce in mare parte merg la export. Ori scoala trebuie sa te pregateasca pt. viata reala, sa-ti deschida mintea, nu sa-ti ocupe creierul cu chestii total inutile. Ca fapt divers, cati dintre cei ce-si termina studiile vor folosi analiza matematica, materie predata in liceu? Creierul are totusi o capacitate limitata in a-si crea circumvolutiunile , iar spre deosebire de muschi ce cresc in urma stresului, neuronii o data distrusi nu se mai refac!

Link spre comentariu

Interpretarile grafice de pe ecranele osciloscoapelor de mai sus le gasesc interesante , insa in mod cert nu le inteleg . Mi-as fi dorit / mi-as dori sa ajungem in acel punct in care sa imbinam deopotriva teoria cu practica ( si eu indragesc electronica ), doar nu degeaba ma si aflu pe acest forum . Insa cred ca sunteti de acord ca o mare parte din informatia multora dintre materiile predate in liceu intra deja in cilcul universitar -> ce nu-si au locul in cilcul preuniversitar . Vorbim despre necesitatea decongestionarii materiei si a evidentierii aplicabailitatii practice a cunostintelor dobandite prin metode interactive , nu de memorare de slaba calitate , cum se intampla la totate materiile predate .

Ca cineva sa inteleaga pe deplin ce vorbesc aici trebuie sa aiba un copil in sistemul de educatie - sa recunoasca ca face teme cu el ; pentru ca volumul lor este exorbitant ; sa recunoastem ca salariile profesorilor nu sunt motivante deloc , si ca pregatirile sunt acel supliment pe cat de necesar pe atat de daunator sistemului de educatie de la clasa . Cred ca sctrigatul meu poate fi considerat cam ultimul in lumea actuala pentru ca daca si de acum inainte va fi la fel ... nu va mai fi nimic... imi pare rau s-o spun...

Link spre comentariu

Cam are dreptate initiatorul in ce scrie, dar nu va impiedică nimeni sa studiaţi acasă, exista biblioteci, exista Internet...nici in anii `80 situaţia nu era deloc mai bună, tot pe memorat si reprodus se punea accentul, un simplu protocol social, tam-tam tribal, elevul era privit precum un soi de magnetofon biologic, care trebuia sa memoreze şi să reproduca fidel ce a "învaţat'.

Am avut printre colegii din Generala, cel putin un caz patalogic, o colega care avea numai nota 10 pe linie, nici macar o nota de 9, a terminat scoala generala cu media 10, la liceu am auzit ca la fel, tot de 10, nu intelegea nimic din ce reproducea, basca ca era ultraconformista, un etalon de prostie de care noi râdeam copios, apoi a terminat Dreptul(probabil tot cu medie mare) iar in prezent freacă hârtii printr-un hypermarket pe un salariu de mizerie.O viata risipită...

Cât despre "spalatul pe creier" lăsând la o parte propaganda evoluţionistă prezenta în manualele de biologie, hyper-ultra-mega matematicizarea fizicii-cu rezultatul cunoscut (o alta materie antipatica pentru multi, dar in nici un caz pentru mine unul...) nu prea am vazut brainwashing in scoala, oricum n-ar fi functionat la noi...

Link spre comentariu

Cred că totuși ar trebui să ne uităm un pic și la finlandezi, care sunt cotați ca având cei mai buni elevi din lume. Au maxim trei-patru ore de școală pe zi, iar temele pentru acasă aproape lipsesc, în schimb sistemul de predare e total diferit.Și mie mi-a fost greu să cred că poți asimila suficient în trei patru ore de școală (cu pauze cu tot) astfel încât să nu mai fii nevoit să mai ai și teme pentru acasă, dar copii ăia de finlandezi se duc la școală cu plăcere.La ei nu există ,,școli bune,, și ,, școli slabe,, fiindcă peste tot există aceeași metodă și stil de predare.Acolo învață alături fii celor bogați, lângă fii celor mai amărâți, dar sunt prieteni și se vor respecta și după școală.Poți ieși la toaletă când vrei, fără să ceri voie în genunchi profului de mate, dar acolo mai e și ceva bun simț nordic.....care face diferența. La noi trecerea la astfel de sistem ar fi un șoc, dar ar merita încercat...

Ai noștri copii învață în clasele primare noțiuni care acum câteva zeci de ani se predau la liceu, iar la liceu învață ce se preda înainte la facultate. E normal ca doar o mică parte dintre ei să poată să asimileze cu plăcere toată informația, iar o și mai mică parte s-o păstreze pe termen lung. Trebuie să lași copilul să descopere ce vrea să devină, dacă el vrea să picteze, nu-i bagi forțat pe gât sisteme complicate de ecuații, iar celui ce vrea să ajungă fizician nu-i bagi pe gât ore inutile de religie, predate de oameni ce nu au nicio afinitate sau chemare pentru ce predau.....

Toți trebuie să iasă din școală cu un bagaj minim de cultură generală, dar dacă după ce termină liceul, uită tot și se duc la căpșuni în Spania, la ce bun ???

Link spre comentariu

Salut ,

Sunt si eu unul dintre miile de elevi ce vor termina anul acesta liceul, si in vara lui 2018 vor sustine bine-cunoscutul examen intitulat BAC ( ,, examenul maturitatii '' ) , si o data cu el ( pentru mine cel putin ) se a termina si spalarea pe creieras , insa nu despre asta vreau sa vorbim ci despre ceva ce gasesc eu a fi mult mai ,, interesant '' - Ati incercat vreodata sa cautati , nu stiu , din curiozitate pe Google : ,,elevul roman memoreaza la scoala nu invata '' ? Ei , eu am avut aceasta curiozitate .

:limb: Ma bucur ca esti optimist, mie mi-a trecut. Dupa BAC te muti in munti?

Ce crezi ca vedeai asa interesant in link-urile alea?

De exemplu la "Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania ..." gaseai acest material.

http://vid2.stirileprotv.ro/2015/03/21/61648156-2.mp4 (se cam pligtizesc?). Multe emisiuni le gasesti pe protvplus.

Aproape tot ce reprezinta media din Ro este spalare pe creier.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări