Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare la traf sudura home made

Emil 1986

Postări Recomandate

Vreau sa pun o punte de 200a la un traf facut de mine si nu stiu cun sa pun sau daca sa pun condesator!este mai bine daca pun unul nepolarizat pe bornele ac la punte sau pe 220v!un sfat va rog!

Link spre comentariu

Pune si o bobina cu miez cit traf si sirma groasa cit este in secundar.Asa vei putea suda ceva cu bazici .Oricum este multa munca si multa tatonare la astfel de proiect.

Pune pe secundar condensatorii.

Link spre comentariu

Oare merită să târăști după tine matahala aia de traf + punte + self ca să sudezi cu superbazici din Joi în Paște ? Și cum zice și colegul, nu prea iese din prima niciodată....

Link spre comentariu

Bobina de filtraj (self de aplatisare) se pune după redresare și trebuie să aibă un miez cu secțiunea comparabilă cu a transformatorului, bara de bobinaj identică cu secundarul, fiindcă va fi parcursă de același curent de sudură.Condensatorii ar fi buni și ei, dacă ai avea la dispoziție capacități imense la tensiuni mari. Adică zeci de mii de uF/100V....

Cred că de banii ăia cheltuiți cu selful și condensatorii, îți poți lua un invertor decent....cu care sudezi și cu superbazici.

Link spre comentariu

Nu - i omoara tensiunea ... ci curentul care trece prin ei . Tensiunea n - ar trebui sa depaseasca valoarea de mers in gol , cand utilajul e in repaos . Macar din motive de electrosecuritate . Daca sant inductante serie , se pune si ceva rezistenta paralel cu bornele , sa asigure un curent minim permanent . Se poate vedea cu un osciloscop cu memorie , sau chiar cu un multimetru setat sa masoare si sa memoreze valori de varf . Lucreaza in regim de scurt , cel putin la amorsare ... asta - i omoara , dupa cum spuneam . Datasheet - urile corecte precizeaza ce curent permit ... ,ma rog , cele serioase . Se produc condensatori speciali , " plantati " in mod preponderent la unele mig - mag - uri ... intr - un topic mai vechi dl . Emil Matei a postat foto cu ceva exemplare . Sant scumpi , si destul de rari .

Link spre comentariu

Nu mai stiu exact, dar parca un polonez a facut treaba asta, f simplu. Peste transformator (tole E+I) a bobinat cateva spire (f bine izolate de bobinele trafo). Condensatorul era undeva la 2-3000uF/100V si totul functiona perfect, dupa spusele tipului. Daca gasesc subiectul, pun adresa lui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări