Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LAN Controller V3.0

dan pin

Postări Recomandate

Salut,

Foloseste cineva Lan Controller v3 de la

http://tinycontrol.pl/en/lan-controller/

?

In primul rand m-ar interesa daca pot sa-l accesez de pe telefonul mobil, am sa-l conectez la un router wifi acasa, din cate stiu IP ul de la providerul de internet este dinamic, iar in documentatia descarcata de pe site scrie:

"remote controlling of outputs from Internet and mobile device even if LAN Controller is behind router*,

* option possible in future."

In versiunile recente de firmware or fi inclus aceasta optiune?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan pin

9

• MariusTehnik

3

• modoran

2

• FlorinNTh

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Toate setarile se fac din meniul routerului pentru a fi jucaria aia vizibila pe internet. Faci port forwarding, bagi IP-ul local al jucariei si cam atat. In legatura cu IP-ul de iesire care e dinamic poti folosi un serviciu gratuit cum e no-ip.org pentru a avea un subdomeniu ( acelasi ) indiferent de IP.

Nu vad de ce ar trebui dracia aia sa aiba un firmware special pentru a fi vizibila de pe internet.

Link spre comentariu

Nu ma pricep mai deloc la retele.

Imi amintesc ca citisem pe undeva in documentatia unui NVR (network video recorder) ca acesta poate functiona si in spatele unui router, parca aspuneau ca NVR-ul detecteaza singur schimbarea IP-ului; functie care la NVR urile mai vechi nu era posibila dar intre timp au rezolvat problema...ceva de genul...

Ma gandeam ca poate asa o fi cazul si cu acest LAN Controller.

Link spre comentariu

No-ip.org din ce retin eu , trebuie sa te loghezi lunar altfel risti sa iti dezactiveze contul

Cei de la rds stiu sigur ca au ceva identic ( si gratuit ) unde ai posibilitatea sa iti dar forward la un singur ip

Testat de catre mine

Link spre comentariu

Internetul il am de la Telekom.

Citind prin documentatia de pe site-ul lor am dat de asta:

"Controlling

You can control your devices remotely as long as they are connected to our MQTT server. Currently (in ver 1.42) you can send commands to your LK3 to turn on/off output or pwm."

"mqtt.ats.pl

Service dedicated for Lan Kontroler v3 and other devices using MQTT protocol.

Collect data from sensors, view and analyze it on chart or in table, react to it and control your devices with scheduler."

Editat de dan pin
Link spre comentariu

Ieri mi-au venit jucariile comandate....

Am conectat controllerul direct la PC, nu am acces la router inca.

Pana acum functioneaza... am conectat doar un senzor AM2320 (temperatura-umiditate), o sa mai fac si alte teste, inclusiv upgrate firmware.

Mi-am facut cont pe siteul polonez (mqtt.ats.pl)...

post-265310-0-22828800-1510126989_thumb.jpg

Link spre comentariu

Controller-ul si celelalte le-am cumparat din Ro (Tulcea).

Functioneaza si nu prea.... mai exact in Status panel imi arata eronat tensiunea de alimentare si temperatura. Alimentez controller-ul cu un adaptor AC/DC 18V si-mi afiseaza 13Vcc iar la temperatura procesorului 137 grade...

Am vorbit cu cei de la firma de unde l-am cumparat si mi-au spus ca asa se comporta daca-l alimentez prin mufa jack cu un asemenea adaptor... mi-au spus ca ar trebui sa-l alimentez prin PoE...

L-am alimentat de la o baterie de 9V (tot prin jack) si tot asa se comporta.

In manual nu scrie asa ceva, sau nu m-am prins eu... scrie ca este posibil PoE dar nu ca nu poti sa-l alimentezi si prin jack-ul de pe placa.

Din cat am testat pe parte de Inputs, uotputs, analog inputs, events etc. pare ca functioneaza...

La partea de conectare internet nu m-am bagat inca, nu am acces la router. Momentan ma joc cu el conectat la laptop.

Am intrebat si pe forumul de la Tinycontrol dar inca nu mi-au publicat postarea.

qp5aid.jpg

Link spre comentariu

La versiunea v2 functioneaza perfect daca alimentez prin mufa jack , imi indica exact tensiunea de alimentare cat si temperatura

Incearca sa il alimentezi prin POE

Exista adaptor dar poti "injecta " si tu pe 2 pini tensiunea de 12 v

Sunt pe net o gramada de tutoriale despre poe injector.

Link spre comentariu

Da, am comandat un adaptor PoE, am sa vad daca functioneaza.... oricum mi se pare ciuat sa nu functioneze cu alimentare prin mufa Jack. Cred mai degraba ca acesta pe care mi l-au trimis are ceva "bube"....

Link spre comentariu

Am alimentat controllerul si cu un adaptor PoE, acelasi rezultat. Imi arata tensiunea si temperatura procesorului eronat. In plus am masurat si tensiunile pe pinii de 5v si 3,3v; cei de 5v aveau tensiunea ok in schimb pe pinii de 3,3 aveam 4,92v. In urma discutiilor cu cei de la firma de unde l-am cumparat am ajuns la concluzia ca are "ceva bube" si azi l-am trimis sa mi-l schimbe. Si cei de la firma producatoare din Polonia mi-au raspuns la intrebari, mi-au spus ca sigur are ceva probleme hardware...

Link spre comentariu

Azi am primit un alt controller. Asta pare-se ca functioneaza bine, afiseaza corect si tensiunea pe pinii de 3,3v este corecta.

Vad pe forumul de pe site-ul polonez ca apar mereu noi versiuni de firmware, rezolvari de bug-uri si adaugare de functii noi.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut,

Din lipsa de timp nu m-am mai jucat cu el. Nu l-am conectat inca la retea si deci nu am testat nimic in ceea ce priveste monitorizare si comenzi remote.

Conectat direct la pc merge; mai intru si citesc pe forumul de la tinycontrol si vad ca bug-urile ce le descopera alti utilizatori sunt rezolvate rapid, apar mereu versiuni imbunatatite ale software-lui.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator zygy1976

Bună seara. A mai făcut cineva ceva cu Lan Controller V3? Am cumpărat unul cu diverse accesorii crezând ca l-am apucat pe Dumnezeu de un picior... Dar numai probleme! În primul rand nu merge nicicum în spatele unui router HUAWEI B310 cu o cartela SIM prepay, cu nici un provider, Telekom, orange sau Vodafone. Asta din cauza faptului ca pe prepay toate porturile sunt blocate. 

L-am conectat la netul fix de acasă (fibră de la Orange), funcționează cu port forwarding din afara rețelei locale, dar se pare ca nu se mai conectează la MQTT Client, serverul lor tip cloud, tehnologie mosquito. Are cineva vreun sfat pentru conectarea la internet cu ajutorul unui SIM prepay? Alte experiențe similare cu acest device? 

O seara frumoasa! 

Editat de zygy1976
Greșeală ortografica
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări