Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce ziceti de sistemul Genius 5.1?

Vizitator bodisan

Postări Recomandate

Personal am o parere proasta despre boxele 5.1 pentru calculator, pentru ca in general sunt compuse din 5 difuzoare mediocre sau chiar proaste si un subwoofer care trebuie sa fie ieftin. Este cunoscut ca pretul unui difuzor de bas este mai mare decat al unui difuzor de medii din aceeasi categorie de calitate (tweetere nici nu prea vezi pe astfel de boxe :drac: ). De aceea e mai ieftin 5+1.Cred ca orice produs, indiferent de marca, este un compromis intre calitate si pret. In general, 5.1 ar trebui sa sune mai prost decat 2.1 la acelasi pret s.a.m.d.Acest sistem se aude de .... (cat costa).Un amic a avut un sistem genius mai ieftin si cand i s-a stricat difuzorul de la subwoofer (a cedat suspensia), nu a mai avut ce-i face. Asta la cateva luni dupa ce l-a cumparat. Inlocuirea difuzorului cu altul asemanator nu a adus rezultate. Si astfel, sistemul ieftin a devenit scump...De altfel, firma Genius nu cred ca se numara printre firmele de top...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 142
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

21

• Sharky

14

• TITI

14

• habarnam

6

Top autori în acest subiect

am avut (ne)placerea zilele astea sa ajut un prieten sa isi cumpere/monteze un Genius 5.1 ........ :axe: nu se compara cu ceea ce am eu .... incepand de la telecomanda care nu merge prea bine :smt017 , nici nu are semnul de la Genius pe ea .... mufele din spate sunt de calitate foarte proasta - plastic de`ala moale, finisajul satelitilor e precar, mufele de intrare la sateliti la fel de proaste calitativ, cablul de semnal care se baga in calculator este slab ..... moale ... si daca stau si ma mai gandesc ii mai gasesc ceva bube ....aaaaaaa..... si sa nu uitam ca si sunetul .... parca era altfel .... dar sper sa ma fi inselat intrucat el avea o camera mai mica si sunetul mi se parea mai dur si neechilibrat :partyman: concluzia ........ Genius si-a dat cu firma in cap - a facut cateva serii de sisteme mai stralucite (din care am prins si eu unu) dupa care a scazut calitatea :goodman: .... bine ca a scazut si pretul acum inteleg de ce ziceati voi ca nu e bun ..... probabil ati auzit/testat un sistem din seriile astea proaste

Link spre comentariu

Cel pe care l-am vazut si desfacut era lucrat bine, mufe bune si are si binecuvantarea semnului genius, dar sunetul tot borat se auzea. :toimonster:Dar oricum la banii aia cam greu de gasit ceva mai bun pe rafturile magazinelor.

Link spre comentariu

Pentru file sunt bune, dar pentru muzica deloc.Fiecare face ce vrea cu banii lui.Si eu am avut ( inca il mai am ( un astfel de sistem ) si acuma regret ca l-am luat, de banii dati pe el puteam sa mai strang bani si sa-mi iau un amp bunicel.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am fost odata la un chef demult sonorizat cu un sw 5.1 ... da ce sa zic... tuna geniusu ala de se darama casa.. vibra si fotoliul si curu tau de el din tubu de bas reflex iesea o cantitate de aer de zici ca era pe benzinamia placut f mult cum suna

Link spre comentariu

Tin sa te anunt ca basul pe care il scoate un hp-15w intr-o cutie bassreflex acordata pe la 60-65 Hz de aprox 120 L la puterea de 10 W este superior celui pe care il scoate geniusul.Nu stiu daca isi are rostul comparatia asta ( la pret vorbind ) dar sigur suna mult mai bine.Am fost azi noapte la un chef unde pt sonorizare aveau un sw corcit, habar n-am cum ii zice la acel tip de cutie, cu un F3 de 55 Hz, poate un pic mai sus si trebuia sa dea putere de 60-70 W intr-o camera de 3x4 m ( maxim ) ca sa se auda basul ca un fullrange cu hp-15w.Subwoofer-ul folosit de ei era "costruit" la modul urmator:un bp4 ( de fapt era un bp6 cu portul din camera mare astupat cu burete ), gaura din fata era pusa sa scoata aerul intr-o cutie de boxe pe 3 cai, bineinteles era cu fata la gaura pt diful de bas, intre gaura pt medii si gaura pt diful de bas era in interior o placa de pal cu gauri rotunde cu diam de 2cm ca un fel de "sita" a.i. incat aerul ce era scos de tubul de la bp4 intra in gaura difului de bas si iesea pe gaura difului de medii.Ce ziceti de un asa subwoofer ? :rolleyes:

Link spre comentariu

Tin sa te anunt ca basul pe care il scoate un hp-15w intr-o cutie bassreflex acordata pe la 60-65 Hz de aprox 120 L la puterea de 10 W este superior celui pe care il scoate geniusul.Nu stiu daca isi are rostul comparatia asta ( la pret vorbind ) dar sigur suna mult mai bine.

mai mult ca sigur ca se aude mai bine hpul dar in comparatie cu alte sisteme 5.1 la acelasi pret suna excelent
Link spre comentariu

@Sharky bineinteles ca diful era fantoma, cred ca avea cam 8-10", mai mult sigur nu.AM ascultat si eu cateva sisteme 5.1 si pot sa zic ca in aceea gama de pret geniusul da clasa la multe;recomand sa fie folosit pt filme, nu pt muzica, cum il mai folosesc unii.

Link spre comentariu

recomand sa fie folosit pt filme, nu pt muzica, cum il mai folosesc unii.

:smt110 :smt110 :smt110 e bun si la muzica da la volum mic - fara sa treci de jumate (cu butonu`) ca incepe sa distrosioneze :axe: vorba aia - multi vad putin pricep - aici merge pe deplineu mi-am tot zis parerea - la pretul lui e bun
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

o sa ma duc la o petrecere in apartament cu un dinasta, si trebuie sa il pun pe PC, respectivul are o placa de sunet on-board, nu poate pana atunci ( de revelion) sa isi ia 5.1 sau orice altceva, intrebarea este: pot sa pun splitere ca sa il conectez?cum sunt legaturile la PC facute?prin 3 cabluri ( FR,FL,Cnt+Sub/RR,RL) sau pot sa le leg direct la o mufa stereo ( jack) ?? anwer quick ! please

Link spre comentariu

o sa ma duc la o petrecere in apartament cu un dinasta, si trebuie sa il pun pe PC, respectivul are o placa de sunet on-board, nu poate pana atunci ( de revelion) sa isi ia 5.1 sau orice altceva, intrebarea este: pot sa pun splitere ca sa il conectez?cum sunt legaturile la PC facute?prin 3 cabluri ( FR,FL,Cnt+Sub/RR,RL) sau pot sa le leg direct la o mufa stereo ( jack) ?? anwer quick ! please

daca pui splitere o sa ai sunet de kkopune un cablu jack-2XRCA si baga-l pe intrarea de AUX de la sistem - o sa ai un bass mai anemic dar in rest merge treaba :crazy:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări