Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce ziceti de sistemul Genius 5.1?

Vizitator bodisan

Postări Recomandate

Aici sunt si eu de acord. 5.1 este muuuuuuuuuult mai bun pentru ascultat muzica decat stereo. Ca sistemele pt PC 5.1 suna de tot kktu sunt si aici de acord. Incercati orice melodie (cand zic orice aia inseamna ORICE melodie) cu un AV receiver SONY mai nou de 2002, setat cu satelitii pe full range, subwoofer dezactivat, incintele turnuletze SONY puse la distantele si unghiurile recomandate, codec NEO 6 MUSIC, placa Audigy II si povestim dup-aia.Nu o sa mai vreti stereo in viata voastra. Nu este parerea mea. Este parerea tuturor prietenilor mei care au ascultat cum suna chestia aia. Este tendinta actuala in audio. Eu va inteleg si pe astia care tin cu dintii de stereo. Ampliful este mult mai usor de facut, nu trebuie codecuri, pozitionari corecte de difuzoare etc, doar doua linii audio identice cu distorsiuni cat mai mici si puteri cat mai mari. Asa ca sunt convins ca ati ascultat stereo la adevarata lui valoare si 5.1 pe sisteme pt PC sau Low cost, Low end.Si inca o gluma buna, daca tot sunt la critica: amplificator clasa A "cantand" mp3-uri :twisted: . Degeaba arata sinusoida perfect pe osciloscop, daca sursa de semnal audio este vai si-amar comparativ cu ampliful. Caci in definitiv, conteaza ce se-aude si nu ce se vede pe micul ecran verde.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 142
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

21

• Sharky

14

• TITI

14

• habarnam

6

Top autori în acest subiect

Sa nu uitam ca pana si io ascult acum acasa pe SONY str de 695 - 2004, si ascult chiar pe stereo momentan am pu receiv si pe 5,1 dar prob nu am avut eu chiar boxele care trebuie........ :cry: Ce sa zic urmeaza sa fac boxe 5,1 pt el si mai vedem pe urma :wink: Momentan ascult pe stereo curat fara efecte pe doua boxe imense :shock:

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Quadral

Ce-s alea ??? da un link ceva sa vada si ochiu nostru :lol:
*

NTZ... asta e pentru retardatii care asculta jazz si muzica clasica in Stereo (2.0 in "new language") nu pentru progresistii care delecteaza vecinii cu manele in 5.1... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Link spre comentariu

sorin6: este clar cat esti de analfabet in domeniul audio... imi pare rau pt tine... Tocmai muzica clasica se aude superb pe un sistem surround... dar daca esti atat de convins, poate vrei sa treci la mono. Asa nu va suferi superba ta muzica nici problemele de defazaje provenite de la un sistem stereo... sau iti place ideea de stereo (2.0) in ideea ca ai 2 urechi si 0 (zero) intre ele?titi: imense in sensul de turnuletze, sau oricum ceva mai mari, nu de-alea gen bookshelf sau ceva incinte de marimea unei cutii de pantofi.COB: scuze, dar ma calcase pe coada.p.s. Sper ca nu ofensez pe nimeni, dar nici mie nu-mi plac manelele. Si oricum la astea (si la majoritatea muzicii romanesti) le lipseste codarea 5.1 asa ca astea se aud identic in ambele variante.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Omuletule verde, analfabetul si-a luat primul turn AKAI, acum circa 25 de ani, pe banii cu care ar fi putut sa-si ia o casa, asa ca ... :twisted: Muzica clasica codata in 5.1... funny... m-am inveselit pe ziua de azi... :roll:In rest... felul tau de a caracteriza persoanele pe care nu le cunosti spune mult despre ce fel de persoana esti...

Link spre comentariu

In primul rand, scuze... m-a luat valul :oops: . Te-am facut analfabet pt ca m-ai facut manelist. Si chiar ii urasc pe aia care se trezesc la 2 noaptea si scoala tot blocul cu "valorosul folclor" manelist.In al doilea rand codajul 5.1 se face pe 2 piste, exact ca la stereo. Este problema codecului sa transforme 2 canale in 5. Cauta pe site-ul DTS-ului mai multe detalii, si o sa vezi ca EXISTA muzica clasica codata pt 5.1. Daca o "citesti stereo" suna ca orice inregistrare stereo. Dar daca o treci printr-un codec, esti brusc in centrul orchestrei... crede-ma ca nici mie nu mi-a venit sa cred. Pana acum 6-7 luni eram si eu adept stereo. La chestia cu akai-ul nu ma bag. Si eu iubesc un calculator Z80 pe care m-am chinuit cateva luni bune sa-l repar si sa-l completez. Crede-ma ca toate noile calculatoare mi se par facute superficial si de mantuiala in comparatie cu ala. Cred ca si parerea ta despre sistemele audio noi este aceeasi.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Ok, peace and love :wink: insa... nu cu Genius 5.1, care foloseste (mi se pare) difuzoare de 3' de calitate (sa admitem... :wink: ) "medie", ci cu altceva, mai de calitate...Cel mai ieftin mi se pare conectarea la sistemul audio "normal" (in 5.1 sau 2.xxx...)

Link spre comentariu

Vedeti ca se poate civilizat si pentru habarnam boxele au 95cm x55cm x50 cm :lol: cu basi mag de 800W, asa da cutii de pantofi :lol: ..........Si daca tot am ajuns la discutia despre boxe poate o sa vreti sa imi recomandati si mie un set de 5boxe care sa se auda bine pentru receiv meu STR DE695 asta pana nu ma apuc sa le fac io.....A si sa aiba un pret decent :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări