Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce ziceti de sistemul Genius 5.1?

Vizitator bodisan

Postări Recomandate

Vizitator bodisan

Da, despre sistemul ala din poza este vorba. Eu as fi super multumit daca ar scoate de la 45Hz in sus... :d Oricum, am acasa statie+boxe mult mai bune decat Geniusurile astea din toate punctele de vedere, dar nu vreau sa le tin la calculator. Si in viitor o sa imi si construiesc eu niste boxe, dar vreau la calculator sa am ceva mai ieftin dar care sa nu ma zgarie la urechi cand il ascult... Merci pentru pareri, o sa cumpar sistemul asta!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 142
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

21

• Sharky

14

• TITI

14

• habarnam

6

Top autori în acest subiect

eu propun sa te documentezi despre ce is aia 8Hz si cat de greu e sa produci asa ceva la presiuni mari si de ce monstru de subwoofer ai nevoie, cat de mult ar costa si in primul rand ce se intampla cu lucrurile din casa ta la 8Hz.O sa iti dai imediat seama ca niste boxe de calculator nu sunt in stare de asa ceva.tema pe data viitoare : Care este volumul de aer care trebuie pus in miscare pt a produce 80dB la 8Hz? dar 90dB?

Link spre comentariu

eu propun sa te documentezi despre ce is aia 8Hz si cat de greu e sa produci asa ceva la presiuni mari si de ce monstru de subwoofer ai nevoie, cat de mult ar costa si in primul rand ce se intampla cu lucrurile din casa ta la 8Hz.O sa iti dai imediat seama ca niste boxe de calculator nu sunt in stare de asa ceva.tema pe data viitoare : Care este volumul de aer care trebuie pus in miscare pt a produce 80dB la 8Hz? dar 90dB?

:lol: :lol: :d :d :lol: :lol: bine spus :lol: :lol: :d :d :lol: :lol: el tutusi spunea ca "simtea" ceva la 8 hz...ma indoiesc ca totusi mergea la asa putin... majoritatea amplificatoarelor(ma gandesc aici la circuite integrate, ca pe sub ala nu cred ca e amplif cu tranzistoare... :shock: ) nici nu pot sa produca "zgomot" sub 10 Hz..... :!: (ma mgandesc aici la cateva integrate care se gasesc de obicei prin boxe de obicei, TDA-uri..., ca nu cred ca avea stk, sau ceva de genul asta...) :shock:
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator millenium_blc

:roll: Geniusul 5.1 e bunicel la banii astia dar are hibe:potentiometrul crapa , telecomanda e de ...3lei(vechi) iar in aer liber distorsioneaz? pe la 60%din putere din cauza suprafetei mici a dif-urilor sateliti...

Link spre comentariu

cum adica in aer liber?vrei sa spui ca il scoti in curte si suna mult mai incet? ..pai e si normalSi daca potentiometrul e la 60% din cursa lui aia nu inseamna ca sistemul e la 60% din putere...ar putea si la 1%, ar putea fi la 100%, depinde de semnalul de intrare..faza e ca daca incepe sa sune urat inseamna ca s-a atins maximul amplifurilor sau al difurilor si e cazul sa dai mai incet

Link spre comentariu

cum adica in aer liber?vrei sa spui ca il scoti in curte si suna mult mai incet? ..pai e si normalSi daca potentiometrul e la 60% din cursa lui aia nu inseamna ca sistemul e la 60% din putere...ar putea si la 1%, ar putea fi la 100%, depinde de semnalul de intrare..faza e ca daca incepe sa sune urat inseamna ca s-a atins maximul amplifurilor sau al difurilor si e cazul sa dai mai incet

depinde cum ai pus pot ala..daca il ai fix la intrare, sau daca il ai intre un preamplificator, sau ceva si amp-ul final...daca il ai FIX pe intare poti sa fie cum zici tu...daca e dupa ceva, un corector, un preamplificator, ceva, atunci nu mai e valabil, ca daca ai o intrare ff mare la intrare atunci la iesire distorsioneaza... ca nu mai poate sa amplifice cat ii ceri... toate au o limita...si da..se aude ceva mai incet..dar daca ai sta la o anumita distanta in camera si la aceeasi distanta in aer liber nu ar trebui sa fie ff mare diferenta...la basi poate ca rezoneaza si camera, sau altele, si dinaia iti amplifica basii, dar altfect teorteic ar cam fii la fel..
Link spre comentariu

conteaza mult spatiul..ca peretii nu absorb prea mult, si iar distanta..ca afara poti sta mai departe de 5 m de boxe , nu ca si iun cameresi cu potentiometrul ala am dreptate...ala fixeaza amplificarea..dar sa zicem ca ai la intrarea la 1V si fixezi amplificarea pe 30 =>30V pe iesire, fixezi pe 40V=>40V pe iesire (probabil sistemul ala e sub 30V deci cu o amplifcare asa mare intri mult in saturatie)dar daca ai 100mV pe intrare poti sa te duci cu amplificari pana in 100 ca nu are nimic ..nu ai cum sa ajungi in saturatiedeci in concluzie nu poti sa stii la ce nivel de putere e ampliful doar din butonul de volum

Link spre comentariu

o ruda de-a mea are un sistem 5.1 genius de cativa ani si mai merge doar o boxa (s-au ars iesirile din subwoofer). Asta e tot despre sistem ca eu nu prea ma pricep la sunete si boxe. :wink:

Link spre comentariu

am aruncat o privire in sistemul ala:are 3Xtda7269 pt front/rear/centersi un tda7296 pt subfiltrarea e pe placa langa CI in doua grupari : 2X4700uF pt 7296 si pt un 7269, si pt celelalte 7269 inca 4700utraful e de 28V cu priza mediana de 110VAa..si era sa uit..are un dif de 16cm subu...nu aveam scule la mine asa ca nu am putut sa masor prea multe

Link spre comentariu

suna bine...e f reusit avand in vedere cat e de ieftin si ca e 5.1 + ca ai si telecomanda la el..iar basul e sanatos...am mai ascultat si un creative 7.1 de 150E si pot sa spun ca nu se compara cu geniusul asta (vorbind doar de subwoofer) si ambele erau legate la placi de sunet "adevarate" ..nu mai stiu ce model, ambele erau creative de peste 100E,

Link spre comentariu
Vizitator dj_cristi

yo am geniusul ala si sunt super multumit de el. pentru o camera normala e suficient. in primul rand el e conceput ptr. surround nu ptr. putere, adik ptr. vizionarea unui dvd cu sunet 5.1 este excelent, cu toate ca am auzit cum suna majoritatea sistemelor 5.1 existente pe piata, pot spune ca la acest capitol e in top. si inca ceva, sw are un raspuns in frecventa f. bun, am ascultat sute de mp3-uri cu basstest, si se auzea ok. nu mai spun ca tremurau geamurile ca draq ptr. cine a initiat acest thread ii dau cateva detalii despre sistemul asta: AMPLIFICAREA: front: TDA7269A - 2 canale rear: TDA7269A - 2 canale center TDA7360 - bridge subw: TDA7296 transf: CTP-10311U-2 INPUT: AC- 230V/50Hz OUTPUT: AC- 28VCT/2.4A -front and rear (4sp) 12V/1A -center 40VCT/1.2A -subwoofer diode: 4*1N5401 BOXE: subwoofer: joase: WSI, 8ohm, 100W front: inalte: WSI, 8ohm, 12-25W medii: WSI, 8ohm, 12-25W -imped: paralel 4ohm center: inalte: WSI, 8ohm, 12-25W medii: WSI, 8ohm, 12-25W -imped: paralel 8/3ohm rear: medii: WSI, 8ohm, 12-25W -imped: 8ohm other IC's: flip-flop: TC4013BP infrared: PT2249A PT2248 motor: BA6208

Link spre comentariu

de curiozitate m-am uitat la puteri in datasheet-uri...TDA7296 ala pentru sub 30w rms 0.5% Thd TDA7360-bridge center 20w rms 10% Thd (pentru0,5nu era in datasheet)TDA7269 sateliti 9w rms thd 1%bunicel pot sa zic ca sa vezi un film pe el

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări