Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor tubular pentru usa garaj

laur82

Postări Recomandate

Pune usa pe jumatatea golului,refaci reglajele pe minim(urcare ,coborare) .Dupa aceea alegi un sens si reglezi treptat .(din tija) Mai pe inteles!o gaura exagonala reprezinta reglarea unui sens de rotatie.( o gaura are plus si minus)

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Merge perfect motorul. El mai are un inel de cititre cursa sus/jos ,ea se invarte cand este montat motorul pe ax, la proba de banc daca dai cu mana de el in sensul in care merge motorul se opreste. deci reglajul de sus /jos se face numai montat sus si cu ruloul montat.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

I-am facut o automatizare sa se deschida din telecomanda pentru ca nu era prevazut dar modulul meu de radio frecventa nu face decat doua functi :temporizat pentru un timp pe care eu il setez si bistabil on/off. Acum este setat temporizat la 30 de sec pana ajunge motorul pe limite dar inconvenientul este ca nu face deschidere partiala decat din cheie manual. Imi puteti sugera un modul care sa mearga temporizat si sa il pot reseta apasand pe sensul celalalt?

Link spre comentariu

deschidere partiala sau pietonal ,aceasta functie este posibila dac atelecomanda mai are un,,canal"deci poate comanda inchis-deschis, pietonal deschidere -inchidere ,daca nu este secret cum este facuta automatizarea?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Automatizarea este facuta de mine cu un modul de radio frecventa cu doua canale care are optiunile prezentate mai sus , pentru moment am ales optiune monostabil cu temporizare la 27 de secunde merge bine dar ca siguranta trebuie sa ii montez si fotocelule. Usa cum a fost cumparata nu a fost prevazuta cu fotocelule. Cei care au montat usa nu au dat nici o serie ,nici o carte numai ca sa ii contactezi pe ei.Ea a avut si modulul rf din motor defect. Am inlocuit motorul cu unul care are si deschidere manual, semiautomata cu un selector si automata acum din telecomanda. Deschidere patiala poate face din selector dar vroiam si din telecomanda.Usa este buna fizic decat motorul se dusese numai facea nimic,ea inainte mergea numai din telecomanda ,nu avea si deschidere manuala si am cautat o varianta mai accesibila sa aibe si comanda manuala cand se ia curentul. Ultima oara cand il bagai in priza piuia in continuu si nu lua nici o comanda.

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

eu am pus in functionare citeva porti,eu vad ca ar fi normal ca automatizarea sa cuprinda:

2 bariere Ir

telecomanda

selector -comanda locala descis-inchis, pietonal inchis- deschis

protectie antistrivere

lampa semnalizare secventa inchidere-deschidere......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări