dan_b11 Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Va salut, Va rog daca puteti sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema: Am un casetofon auto Blaupunkt(de pe fiatul unui var) cu probleme la afisare(vedeti in pozele atasate). L-am desfacut si am curatat benzile respective dar degeaba. Am taiat putin(1-2 mm maxim) din capatul benzii in idea sa calce contactele in mufa pe alta portiune de banda, tot degeaba. Unde este lipita banda pe ecran nu am vazut sa fie dezlipita nicaieri. La fel nu se vede nici vreo lipitura rece. Ce as mai putea incerca? De schimbat ecranul nu cred ca gasesc sa cumpar. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 nimeni, nimic? nici macar o parere? Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Nu-i obligatoriu sa fie displayul, la fel de bine poate fi si procesorul defect pe partea de afisare. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Nici eu nu cred ca este displayul pentru ca la un moment dat cifrele care arata frecventa(cele trei din poza de mai sus) erau afisate corect. In schimb daca modificam volumul 'VOL' nu era afisat corect. Daca incalzesc putin cu aer cald procesorul risc sa stric ceva? Asta in idea ca ar fi ceva lipituri reci, desi vizual cu lupa nu se vede nimic suspect. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Vezi că e de vină exact contactul dintre banda flex și sticla display-ului.S-a mai discutat asta pe alt topic despre afișoarele auto, sa cumpără o altă bandă de contact și se lipește la cald pe display cu o unealtă (vârf de letcon) plată cât toată banda Link spre comentariu
dan_b11 Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Traseele conductoare din banda nu sunt metalice(cred ca este doar depunere de carbon sau ceva de acest gen) si nu stium cum sunt lipite pe sticla. Daca ma uit pe partea opusa a ecranului in locul unde este lipita banda nici macar nu se vad traseele pe sticla(daca o dezlipesc nici nu cred ca mai vad unde trebuie lipita). Merge si in cazul acesta lipitul cu un varf de letcon de forma adecvata? Am vazut si eu pe net cum lipesc insa nu mai stiu daca erau lipite pe sticla. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Banda are un strat adeziv termic, se suprapune peste sticlă (după curățarea atentă a vechiului adeziv) și se presează cu ajutorul vârfului tip T un anumit timp.Nu e vorba de o cositorire acolo, doar o încălzire a adezivului de contact.Sunt colegi care au mai făcut asta, probabil o să intervină dacă văd topicul... Link spre comentariu
dan_b11 Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Nu ar trebui sa dea semne de imbunatatire daca apas cu ceva pe banda unde este lipita de ecran? Intreb pentru ca am apasat si nu am vazut. Unde gasesc de cumparat banda de acest gen? Ce denumire are macar, sa stiu cum sa caut. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Ia să încerci să dai cu un creion pe spatele benzii în timp ce e alimentat, se vede ceva schimbare ? Fiindcă atunci când se dezlipește din cauza vechimii și căldurii din bord, nu e suficient să apeși doar cu degetul... Link spre comentariu
dan_b11 Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 O sa incerc cand ajung acasa mai spre seara revin cu rezultatele. Intreb, sa incerc sa o si incalzesc putin cu aer cald sau nu? Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Nu încălzi cu aer cald fiincă riști să deteriorezi display-ul. Se folosește doar un vârf de letcon în formă de T. E ca un teu de mop în miniatură....iar încălzirea e doar locală, strict pe spatele noii benzi....pe care trebuie s-o cumperi, fiindcă cea veche nu mai poate fi refolosită.Dar am mai scris asta, s-a discutat pe un topic mai vechi, despre afișajele de Blaupunkt, acolo s-au prezentat și procedeul și de unde se procură acea bandă.... Link spre comentariu
dan_b11 Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Ok, revin dupa ce incerc cu creionul sa vad daca da ceva semne.Stiu cum arata acel varf de letcon(nu am dar stiu cum arata) insa nu am gasit inca topicul unde se discuta despre asa ceva(cel mai probabil nu caut eu dupa ce trebuie). Multumesc inca o data pentru rabdare. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Eu zic că nu va reuși nimic. Link spre comentariu
orgasmo Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 https://www.elforum.info/topic/122456-lipire-display-lcd-tehnica-lipire/ Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Punctul slab nu este la banda, ci la afisor. Pe sticla este depus un strat conductor transparent, aproape invizibil, de dioxid de staniu. Acest strat este extrem de subtire si fragil. O simpla stergere cu carpa in zgarie si il intrerupe. Cel mai probabil, unele trasee ale afisorului sunt intrerupte. Metoda lipirii la cald a benzii merge cand se inlocuieste afisorul prost cu altul bun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum