tepeleacatalin Postat Noiembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 (editat) este tunerul cu 3 tz intr-adevar..... toate mesajele sunt date de pe un desktop care nu are office momentan windowsul fiind proaspat reinstalatnu am vazut nici o rezistenta semireglabila....are un cond semireglabil <script> </script> Editat Noiembrie 6, 2017 de tepeleacatalin Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 (editat) Daca este tunerul cu 3 trz. atunci are un semireglabil pe bobina iesire ampl. de RF. Da acela este singurul trimer, aste situat in circuitul de intrare (acord), dar noi vorbim de oscilatorul local, si nu de circuitul de intrare. Acest trimer ajusteaza doar sensibilitatea la frecvente superioare, nu faci tragerea in banda din el, ci din elementele oscilatorului local. @tepeleacatalin, n-a zis nimeni de rezistenta semireglabila. Acel condensator semireglabil, daca-l actionezi, nu o sa aduca frecventele pe scala unde trebuie, vor ramane asa cum sunt acum, doar ca, eventual, va creste taria sunetului pe un post din capatul de sus (dar nu e sigur, cat capatul de sus este, acum, mijlocul benzii...). Verifica la lumina zilei si cu lupa daca s-a umblat la miezurile bobinelor din blocul de ultrascurte, dar si din filtrul Cebashev ( cel incriminat de colegul @QQme). Ai toata documentatia cu fotgrafii si detalii practrice in postul meu din 2015, amintit in pag.1 a acetui topic, compara si verifica. Editat Noiembrie 6, 2017 de Sorin2015 Link spre comentariu
Vizitator Cristi Raicu Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 buna seara tuturor colegilor am la dvs 2 rugaminti 1. am pus mana pe un radioreceptor selena B215 cu banda vest ....din pacate nu functioneaza la priza. Pe baterii functioneaza perfect. An fabricatie 1992. problema este ca de la traful de retea este un fir desfacut din secundar si anume firul negru...specific culoarea poate cineva stie exact unde vine acest fir.....am o schema dar secundarul trafului are doar 2 fire iar al meu are 4 fire...poate cineva sa ma ajute cu localizarea?..... 2. am primit azi si un radioreceptor romanesc RX2001 functional....fireste o revizie e necesara....ce m-a frapat este ca in interior am descoperit un difuzor functional montat artizanal dupa parerea mea......exista aceasta varianta cu difuzor intern?.....o schema ar fi binevenita va multumesc mult Detzin si eu un Selena 211nou si un Selena 215 care`i lipseshte traful retzea, si la cel nou, cateva butoane. As vrea sa vad si eu cum arata un Selena 211 cu banda din vest fabricat dupa anii `90. Va rog frumos. Putetzi trimite si in contul meu pe Facebook la numele cautat de Cristi Raicu din Botosani cu poza din profil cu logoul trupei The Who. Amandoua aparate sant pe FM comunista. Mai detzin si un Gloria 3. Shtiam ceva de un SELENA american, exact la fel cu asta rusesc(am impresia ca schema originala ar apartine americanilor su rusii au facut spionaj industrial de au furat schema, De Selena asta cu vestu` nu am auzit pana acum. Link spre comentariu
QQme Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 In banda west,erau B-210 si B212,erau numai la export,inscriptionate in engleza.,,,or mai fi si altele,,, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum