Ion_Bumbu Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 In Germania, te reclama cel mai bun prieten, cu care pina in urma cu cinci minute ai baut o bere, pentru ca faci dus dupa ora 22 si il deranjezi. Si stiti care e culmea: reclamatul nu se supara! Nu a fost o problema, am spus ca m`a surprins deoarece cel de la un etaj mai jos a lucrat vreo 3 saptamini si in timpul orei de liniste, inepea de pe la ora 7 dimineata st trageau mesterii continuu pina pe la ora 18 fara pauze cu tot concertul de masini unelte. Nu a tinut nimeni seama de ore de liniste, 15-17, la orele acelea cam toti erau la lucru. Nimeni nu a avut nimic de comntat chiar daca simbata au inceput tot la 7 dimineata, eu cinstit as mai fi dormit un pic doarece chiar atunci am prins o interventie de noapte si ajunsesem pe la 5 dimineata acasa. Din acest motiv macar m`am asteptat la un tratament egal, era ultima zi si mesterii n`au mai avut rabdare si au inceput cu 10 min inainte de ora 17. Dar asa`i romanul! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 (editat) Acum doua luni, m-am apucat de renovat apartamentul din Bistrita. Pe linga alte celea, am decis sa-mi schimb si instalatia electrica care mi-a facut de-a lungul timpului mai multe probleme. Am vorbit cu un prieten bun ,fost coleg de serviciu,despre ce vreau sa fac. Mi-a aratat ce trebuie sa fac,spunindu-mi ca daca intimpin vreo problema sa-l sun. Tot el mi-a dat un demolator pentru a-mi usura munca. Am facut o vizita vecinilor, spunindu-le ce vreau sa fac. N-au comentat. Noroc ca nu sint mosnegi pe scara. M-am apucat de treaba. Mai fratilor suna blocul de credeai ca se darima. Betonul era din acela ceausist cind nu se facea economie de ciment,din contra. N-a fost foarte greu cind am sapat canale in pardoseala, dar cind am inceput sa sap canale pe pereti a inceput sa fie mai greu. Cel mai greu a fost la sapatul canalelor pe tavan. Demolatorul fiind destul de greu, nu reuseam sa sap mai mult de 15-20s. Imi trageam sufletul ,dupa care o luam din ''loc''. Tot molozul l-am carat cu galetile. Mi se lungisera miinile de-mi ajungeau pina la genunchi. Am terminat in aproape 2 saptamini. In acest timp am slabit 5kg. Lucram de la ora 8 dimineata pina seara la 8.30-9. Faceam o pauza de o ora pentru a minca. Editat Noiembrie 4, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Stai linistit, destule cazaturi prin Cluj, care de unde venite. Da-i cu bornasina tot timpul, ce conteaza ca e ora de liniste. Ce conteaza de de la el din balcon cad lucruri jos in parcare? Nu e problema lui. Cand il ameninti ca ori plateste ori vine politia si constata distrugerea imediat schimba placa impaciuitoare. Apoi se face ca uita. Pana cand efectiv aduci politia sa ii reaminteasca ca de spargi ceva de jos, din vina ta, chiar trebuie sa platesti. True story! Alta faza, parcheaza masina, blocand un garaj pe motiv ca el nu are unde-si lasa masina. Iar pe vremea aia nu era voie cu ridicatul. WTF? Omul sa se descurce. Si s-a descurcat, masina parcata prost dimineata avea parbrizul spart rau de tot. Si din ce se zvoneste pricajitul ala de jmeker a avut o discutie intre 4 ochi cu proprietarul garajului. Asa ca treaba cu ardealul, doar de te duci ptrin-o comunitate linistita unde omul e om, nu la oras, unde deja e prea cosmopolit si toti taranii isi dau un petec si-si varsa frustrarile, ca orasul e mare si aici nu ii stie nimeni. Link spre comentariu
orgasmo Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Folosim bormasina pe post de dummy load https://en.wikipedia.org/wiki/Dummy_load si au constructorii de la sectiunea Amplificatoare de lucru... Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 (editat) Totul tine de bunul simt, "aia 7 ani de acasa", dar si de gradul de profesionalism al mesterului. Normal ca ala fara cei 7 ani de acasa, (daca mai are si 8 clase) o sa bata cu bormasina pana isi termina treaba, doar n-o sa se opreasca el din treaba pentru somnul de frumusele al unora (pe care nici nu-i cunoaste). La un moment dat, lucram la renovarea unui apartament, eu cu gletul si un electrician cu refacerea instalatiei electrice. Omul lucra dupa ceas, se facea ora 12, oprea lucrarile cu bormasina pana pe la 4 seara. In timpul asta isi monta dozele, punea fire, etc. Omul avea autorizatie pentru asa ceva. Programul de liniste (pentru timp de zi), atunci parca era 12-16. .................... Si da, trebuie sa ai OuO sa reclami vecinul care deranjeaza, indiferent ca e vorba de bormasina, muzica. Ideal e sa fie reclamat din fasa, adica sa nu prinda coaja pe el (a se citi tupeu). Unul care deranjeaza de ani de zile, i se va parea nefiresc sa fie reclamat dupa atata amar de vreme, doar era un drept al lui sa faca galagie... Dar dupa cum spune un vechi proverb "orice invat are si un dezvat". Sunati fara frica la politie 112, ca numai asa o sa avem o tara ca afara.(dpdv al linistii) Eu am reclamat pe unul care ma stresa cu muzica lui de cocalar si vad ca s-a potolit. Data viitoare sun iar la politie. Dupa cate am gasit pe net, la doua apeluri se poate considera "tulburarea linistii publice in mod repetat" si se poate confisca aparatul care face zgomot, si tot de la al doilea apel, fapta devine infractiune. Are si RO lege, dar e lipsa de OuO care sa sune la 112. Editat Noiembrie 5, 2017 de marius75 Link spre comentariu
orgasmo Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 Sunati fara frica la politie 112, ca numai asa o sa avem o tara ca afara.(dpdv al linistii) http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-politist-din-lupeni-a-sunat-la-112-in-timpul-serviciului-dupa-ce-a-fost-trimis-la-3-incidente-discutia-cu-centralista.html Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 Eu zic ca tot e buna bormasina la ceva, adica atunci cind ti s-a stricat ceasul. Dai drumul la bormasina si vecinii incep sa tipe: ma care p*#$a m^!$i dai drumul la bormasina la 6 dimineata???! Link spre comentariu
cristi_74 Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 Eu pot folosi si demolatoru' la 2 noaptea pt ca nu stau intr-o cutie de beton.La mine la tara canta cucosu la 6 dimineata cans ies sa dau drumu la "apa" de dau dupa el cu ce apuc si nu striga nici un vecin de "palier" la mine:da ba cucosu mai incet ca mai doarme lumea p-acia!! Mutati-va dom'le la tara,la casa si nu ai probleme ca dai cu demolatoru' la 2 noaptea sau ca ti se scoala sa asculti dimineata 'nainte de pisare Rammstein cu volumu la 3/4 Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 Discutia era intre ''baieti de oras''...nu vad rostul interventiei tale.Esti la tara,ramai acolo daca-ti place.Nu te deranjeaza nimeni.Unora poate le place la targ,si chiar nu e treaba ta sa le schimbi preferintele. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 Las ca nici la tara nu-i chiar asa! Si acolo mai gasesti un vecin, trei case mai incolo, care da tare, e drept nu bormasina, ci maneaua, ca sa nu-i stea gratarul in git! De comentat, nu comenteaza nimeni, ca doara se distreaza vecinu', ce sa faci, nu???? Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 Cand am cumparat eu apartametul,evident ca m-am apucat sa-l renovez si nu oricum ci cu picamarul.Se zguduia blocul de ziceai ca o sa cada. Mi-am cerut scuze la toti locatarii de pe scara ,pe care-i intalneam si m-au inteles .Cam toti au zis ca nu o sa dureze o vesnicie.A durat cateva zile cu bubuielile si gata ,restul lucrarilor erau mai linistite.Meseriasii nu tineau programul de liniste ,faceau naveta de la 60 de km,doar nu era sa vina de la asemenea distanta si sa stea ca vrea unul sa doarma.Din asta trag concluzia ca reclamagii nu de galagie sunt deranjati (pana la o anumita limita in timp,desigur) ci mai degraba de invidie ,ca altul mai face o investitie in apartamentul sau si ei nu ! Bineinteles ,nu ma refer la cei din topicul acesta ! .Oricum ,sunt convins ca mereu e unul la panda sa te dea in gat cand mai faci un pas inainte in confortul si bunastarea ta. Placa a fost si invers ,altii m-au deranjat pe mine ,am inteles situatia si...atat. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 Discutia era intre ''baieti de oras''...nu vad rostul interventiei tale.Esti la tara,ramai acolo daca-ti place.Nu te deranjeaza nimeni.Unora poate le place la targ,si chiar nu e treaba ta sa le schimbi preferintele. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 5, 2017 Partajează Postat Noiembrie 5, 2017 ... mai degraba de invidie ,ca altul mai face o investitie in apartamentul sau si ei nu ! Asta e logica beton, surprinzatoare pentru mine. E pe bune, sau e gluma? Inca rasuna in constiinta romanului vorba ca "dusmanii mor de ciuda, dar n-au valoarea mea". Link spre comentariu
C.D. Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Problema este ca toti se inghesuie la apartamente construite pe vremea lui Ceausescu, pe care incep sa le reabiliteze (cu picamarul, cu bormasina- cu percutie- evident) Nu toti se inghesuie la apartamentele noi constuite acum - oare de ce ? Din cauza ca au inceput sa faca camerele cu suprafata minuscula precum confortul III din vremea lui Ceausescu ? Pana la urma este o mare problema de bun simt, Nu ma apuc sa fac zgomot la ore nepotrivite. Oare trebuie legiferat bunul simt ? Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Asta e logica beton, surprinzatoare pentru mine. E pe bune, sau e gluma? Inca rasuna in constiinta romanului vorba ca "dusmanii mor de ciuda, dar n-au valoarea mea". Nu e gluma ,e crudul adevar...Nu te fericeste nimeni cand iti merge bine,pentru ca o achizitie de apartament si eventual o modernizare imediata achizitiei,presupune niste fonduri substantiale.Nu sunt multi care se bucura ca le ai.Fa un experiment si spune prietenilor cei mai buni ,chiar si fratilor ,ca vrei sa cumperi un penthouse in viitoarea luna si urmarestele atent muschii fetei lor. Tragi concluzia singur Link spre comentariu
Postări Recomandate