surubarila Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Pe al meu l-am învățat din școala primară să mai citească și romane de altă natură decât cele obligatorii, i-a plăcut ( ca și mie de altfel) domeniul Science Fiction. După ce a terminat tot ce aveam prin casă în domeniu (20-30 de cărți numai SF) a început să-și cumpere alte lucrări clasice de prin supermarketuri, Isaac Asimov, Arthur Clarke, Frank Herbert, etc...iar în domeniul tehnic, mai citește cărți în format pdf de pe mobil.Mai ales când călătorește cu trenul. Nu pot decat sa va felicit pentru educatia pe care i-ati dat-o ! Off-topic Facebook vs. carti : am si acum colectia Jules Verne , cele albe , stiti dvs.... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Nu știu niciun secret, copilul a început să facă și el ce-a văzut la părinți. Pe mine și pe soție ne-a văzut citind și a început și el să citească, când m-a văzut lipind prin montaje electronice, a vrut să încerce și eu l-am sprijinit.La cinci ani i-am luat primul lui pistol de lipit, că nu mai aveam loc de el.. Link spre comentariu
surubarila Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Daca nu ai cont pe Fakebook, nu existi, Atunci cum se face ca multi suntem vii si inca ne transmitem gandurile prin scrisori ? La asta nu intervine 1 si 0 , doar o hartie , un stilou si oamenii (tot vii) care duc plicul cu gandurile noastre in lume. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Am auzit un coleg de serviciu că la o grădiniță oarecare din Craiova, părinții au fost sfătuiți să le ia copiilor câte o tabletă.....fiindu-le necesară cică în procesul de educație. Cea mai mare aberație posibilă, în loc să-i pună să le ia creion și caiet, să le dezvolte aptitudini de scriere, le ia tablete, că nu-i tâmpesc destul de mici cu ,,smartphone-urile,,..... Vine într-o zi un coleg mai tânăr la mine cu o tabletă de dimensiuni mari (minim10 inch oricum) cu ecranul spart praf... L-am întrebat cum a reușit să o spargă așa rău (era făcută praf) și zice că a dat copilul cu ea de pământ. Zic : ,,păi cred că ai un copil cam prea nervos, nu i-ai spus că nu-i mai iei alta dacă o sparge din nou ?,,....la care-mi zice că de fapt copilul are doar doi ani. I-am spus că tableta aia nu e jucărie potrivită pentru copii de doi ani și să-i ia niște jucării clasice, cubulețe, chestii de vârsta lor.....și m-a privit cu o față tâmpă, pe care probabil o va avea și fiul lui dacă va continua să-l ,,educe,, cu tableta. Unora le e mai ușor să lase copilul mic singur cu o tabletă sau un telefon mobil în mîini, apoi se miră că devine cam tembel și nu poate să fie atent când discută cineva cu el..... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Păi așa i-am zis și eu colegului, eu luam copilul de acolo dacă auzeam așa ceva, din păcate azi a ajuns o problemă să găsești o grădiniță serioasă, unii chiar apelează la ,,pile,, și relații ca să-și bage copii la astfel de grădinițe... Link spre comentariu
Romica_t Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Altfel le interzice total la scoala sa foloseasca mijloace electronice in timpul orelor fara permisiunea ei explicita Poate de aceea le ajunge cu 4 clase. Link spre comentariu
Freaka666 Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Pai e bine asa, poate chiar mai sus trebuie ridicat pragul de varsta si probabil cel putin o examinare psihologica. Acum se presupune ca la 16 ani esti capabil sa iei propriile decizii etc. Depinde si cu ce scop este folosit fb, eu de ex. il folosesc sa vorbesc cu prietenii care sunt imprastiati prin tara/ue, poate la fel si domniile voastre. In schimb fetitele de 12-15 ani posteaza de 7 ori pe zi poze cu ele modelul "bot te rata" sau sa isi plang pierderile din dragoste. Prefer sa ma opresc aici, care aveti fb vedeti ce jungla este. zice că a dat copilul cu ea de pământ. Si totusi cu chestia asta poate sa incendieze casa daca sparge bateria cu litiu, daca este lasat singur acasa cu tableta lui sau sta noaptea singur, din nou cu tableta lui si cedeaza psihic si o sparge? Nu am vazut personal dar am auzit de la cineva cunoscut cum arde o baterie cu litiu dupa ce a esuat sa schimbe bateria unei tablete si a indoito din greseala. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 O multime de institutii si agenti economici au datele personale ale cetatenilor . Exista o lege privind abilitarea de a deveni operator de date cu caracter personal etc . Unii nu sant cuprinsi ... gen angajatori etc . Am vazut solicitari de C.V. cu CNP etc . In fine , sant securizate aceste baze de date ? Cred ca la unii depozitari , NU . Nici macar impotriva " spargerilor " gen hackeri etc . , sa nu mai vorbesc de accesul celor din interiorul entitatilor la ele . Circula fisiere de abonati la telefonia mobila cu toate cele ... si altele . " Carnati " de adrese de mail si altele ... Altfel , mi se rupe de facebook , nu folosesc . Ca si cind nu ar fi pe tot felul de facturi, bonuri, contracte, comenzi, carduri de fidelitate la farmacii sau magazine, taloane la cele mai obscure tombole sau concursuri, etc. Taaare secrete mai sint aceste informatii! Link spre comentariu
Romica_t Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 (editat) Nu stiu exact ce doriti sa spuneti, dar cam asta face un invatator: pregateste clasele 1-4, le interzice total la scoala sa foloseasca mijloace electronice in timpul orelor fara permisiunea ei explicita Dupa 4 clase cu asa oameni urmeaza abandonul scolar. Editat Noiembrie 4, 2017 de Romica_t Link spre comentariu
Vizitator Menelaus Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Dupa 4 clase cu asa oameni urmeaza abandonul scolar. Buna Chiar daca nu urmeaza abandonul,multi tineri la terminarea scolii(clasa a 8-a,sau chiar liceul),sunt tot la nivel de clasa a 4-a. Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Eu stiu o eleva de cls a 12-a surdo-muta care "invata" intr-o clasa normala. Nu face absolut nimic, nu scrie, nu asculta (ca nu poate), nu e ascultata, ca nu poate sa spuna nimic si e trecuta asa, ca sa aiba si ea "lisheul". Cum vi se pare asta? Cat despre facebook, tampit sa fii sa-ti scrii datele personale reale, iar minorii, de acord si eu, n-au ce cauta pe facebook. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 (editat) http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/studiu-42-dintre-elevii-romani-sunt-analfabeti-functional-607539 Oricum am da - o , realitatea e tot aia . O fi gresit ( procentul ) ... 30 sau 50 la suta , tot e tragic . In sensul direct . In cel mai bun caz , unul din 3 . Personal cred ca mai apropiat e 50 . Cine are contact cu mase de adolescenti ... stie ce vreau sa zic . Lamentarile sant inutile ... fenomenul se obiectiveaza si implementeaza din cauze mult prea puternice . Nu dispar prin discutii , ci prin masuri concertate , sustinute si raspandite " peste tot " . Din pacate nu se aplica , multi parinti sant indiferenti din comoditate , sau bucurosi ca copilul nu - i intreaba nimic , fiind ( ei ) la limita din cauza de toate cele zilnice ... Anturajul , scoala " altfel " , adica de forma , tentatiile surogatului de viata sociala , modelele si aspiratiile gresite sant prea puternice . Acesta e " trendul " , vedem unde duce ... trebuie asteptat cativa ani . Editat Noiembrie 4, 2017 de gauss Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Eu stiu o eleva de cls a 12-a surdo-muta care "invata" intr-o clasa normala. Nu face absolut nimic, nu scrie, nu asculta (ca nu poate), nu e ascultata, ca nu poate sa spuna nimic si e trecuta asa, ca sa aiba si ea "lisheul". Cum vi se pare asta? Cat despre facebook, tampit sa fii sa-ti scrii datele personale reale, iar minorii, de acord si eu, n-au ce cauta pe facebook. Acolo au fost niște interese materiale, faptul că un copil cu dizabilități a învățat printre copii normali adus la niște sporuri pentru cei implicați în educarea lui. Faptul că nu a fost implicat cu adevărat în procesul de educare,e altă mâncare de pește......ar fi trebuit ca toate cadrele implicate să știe limbajul semnelor. Referitor la procentajul mare decopii analfabeți funcțional......cu așa părinți ,,postdecembriști,, și ,,revoluționari,, ...așa copii. Părinții sunt ocupați cu barurile, telenovelele,manelele, nu ma iau timp de cei mici, le cumpără un ,,smartphone,,sau o tabletă și îi lasă pe mâna dascălilor. Iar ăia ce să le facă dacă copii nu vor să învețe, fiind ocupați cu facebook-ul ? Se ocupă cum trebuie de cei care au chef de carte, pentru restul mai sunt căpșuni de cules prin Spania, sparanghel prin Anglia...... Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 (editat) .....ar fi trebuit ca toate cadrele implicate să știe limbajul semnelor..... Intr-o scoala normala, nu trebuie ca profesorii sa stie limbajul semneleor, tocmai pentru ca este o scoala normala. Astfel de copii (cu CES) ar trebui educati in scoli speciale, cu profesori special pregatiti pentru asta...dar, cum scolile speciale s-au desfiintat...mergem inainte, ca la romani: "las-o ba, ca merge-asa, ne-am obisnuit cu ea!"... Editat Noiembrie 4, 2017 de Untold Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Legea învățământului dă voie la unele excepții (copii cu unele dizabilități fizice sau psihice) astfel ca un număr redus de astfel de copii să poată fi educați printre cei normali. Dar asta doar dacă învățătorul sau profesorii implicați își dau consimțământul,iar pentru asta se înțelege că acele cadre didactice muncesc suplimentar cu acei copii, deci vor primi o bonificație suplimentară.... Astfel de excepții sunt în general pe la școlile mici de la țară, unde costurile de transport sau cazare a copilului cu nevoi speciale pentru o școală specială sunt greu de suportat de părinți.... Link spre comentariu
Postări Recomandate