Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reflector led 10w

kata_tel

Postări Recomandate

am un reflector led 10w alimentare a 230v. nu mai functioneaza. ledul l-am verificat se aprinde. are o placa cu un integrat 3706m un mosfet irf830 . am gasit o rezistenta scria pe ea 680 smd si am pus una normala de 680 ohmi. schimbat mosfetul cu un p30nc60 tot nu. banuiesc traful pe iesire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kata_tel

6

• elmar

2

• peternan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca mosul a fost strapuns s-a intrerupt rezistenta din sursa mosului si cei 300v au ajuns pe integrat .

Pune o poza cu placa sa discutam la obiect .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Probabil că ledul are consum mărit și sursa intră în protecție...

Ledul respectiv e de fapt o arie de leduri...și cred că unele leduri au intrat în scurt(chiar dacă aparent, ledul se mai aprinde ...cu ledurile rămase)

Link spre comentariu

Sursa inca nu functioneaza corect.

Pare a fi un flyback din ce se vede ,si dupa simptom este inca in limitare curent / scurt.

Cauta DS la integrat si vezi in schema de acolo ce mai e defect.

Link spre comentariu

Dacă ledul e bun ...caută o rezistență de 68 Ohmi ...dacă pe aia arsă care ai schimbat-o scria 680.

Bănuiesc că acea rezistență e in sursa mosfetului spre masa montajului...și de acolo își ia Ic-ul feedback-ul de curent!Deci ...dacă rezistența e mai mare decât ar trebui...sursa intră în protecție ...nu merge 100 ohmi ci exact cât era înainte!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări