Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor SELECT

Vizitator sever1

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kripton

3

• MiniTehnicus

2

• Kuki

1

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Poze cum arata aparatul?Schema este urmatoarea:Succes la reconditionat.PS. Nu trebuie sa ne lasi sa ghicim de unde esti, completeaza locatia.

Link spre comentariu
Vizitator sever1

el este multe multe multumiride fapt nu prea am ce restaura aparatul functioneaza numai ca nu stiu unde trebuie lipita antena interioara de UUS (platband)Pe UM merge perfect, pe US la fel pe UL asa si asa iar pe UUS nimic, absolut nimic (lipseste si placa de carton presat de pe spate si nu stiu ce este cu cele trei mufe)Completez si locatia

Link spre comentariu

In a doua poza sunt prezentate datele tehnice si scrie la gamele de unda pentru UUS 65-73Mhz.Normal ca nu se receptioneaza nimic, toate posturile de radio sunt pe norma vest UUS 88-108Mhz.Daca vrei sa-l folosesti poti face 2 lucruri:- construiesti sau cumperi un convertor dar o sa receptionezi doar 8mhz din 20mhz cat are toata banda de FM- dai jos blocul de intrare de UUS si construiesti altul pentru 88-108MHzDaca aparatul este stationar atunci in partea din spate trebuie sa existe 2 sau 3 borne de antena.Pentru FM intrarea este simetrica si de la mufa de antena la blocul de UUS ( care este o cutie de aluminiu peste condensatorul variabil) este realizata legatura cu un cablu panglica de 300ohmi ( 2fire lipite intre ele cu o fasie de plastic de cativa milimetri latime).Pe scurt mufa FM 2 fire simetrice pana la blocul ecranat, borna de masa si borna pentru AM , un singur fir care merge pana la comutatorul de game.

Link spre comentariu
Vizitator sever1

...blocul de UUS ( care este o cutie de aluminiu peste condensatorul variabil) ... o astfel de cutie nu este nici in schema si nici in radio.Brobabil blocul de FM este pe cablajul imprimat (cel de baza)

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Radioreceptorul ''Select '' T 68 S-682 TA este de tip super heterodina statoinar si are caseta din lemn cuezceptia panoului din fata . Are 11 tranzistoare dupa cum urmeaza ; 2SA234-oscilator local EFT 317-mixer schimbator de frecventa ( schimbare multiplicativa ) EFT 319 - amplificator frecvanta intermediara EFT 319- idem EFT 35I si EFT 353 - preamplificatoare audio EFT 352-driver defazor 2 ori EFT 125- amplificatoare finale EFT 351 si EFT 124- stabilizatoare de tensiune ( in configuratia '' amplificator de eroare ). Are 4 lungimi de unnda ; UL , UM , US1 si US2 . Acest aparat nu receptioneaza emisiunile cu modulatie in frecventa deci nu are UUS ( unde ultrascurte ) si nici nu contine bloc UUS ( UKW ).

Link spre comentariu

Am gasit intre timp schema altui tip de rr."select" S-722T Acest aparat este echipat cu tranzistoare cu siliciu in afara de prefinale ( EFT 321 si EFT 322 ) ,finale complementare ( Ac 180K ,AC 181K ) si de stabilizator ( AC 180K ) Spre deosebire de cel prezentat mai sus , acest aparat are si gama de uus care include tranzistoarele BF 214 (amlificator VF ) si BF 215 ( mixer autooscilator) iar CAF ( control automat alm frecventei ) se face cu dioda varicap de tip BA 138 sau BB109 ( la unele aparate ) . sper ca in curand sa primesti o schema de principiu deocamdata nu pot trimite doar peste cateva zile.

Link spre comentariu

Multumesc Kuki, Admirabila documentatia pe care o ai si promptitudinea .te recomand calduros celor care au nevoie. Chiar daca acest subiect este mai vechi consider ca o schema sau o precizare este binevenita si pentru alti posesori ai unor asenea aparate. Personal,propun celor in drept, crearea ( sau infiintarea ) unui forum care sa cuprinda numai aparatele fabricate la noi in tara. Propun ca subiectele sa fie prestabilite si sa fie un subiect pentru fiecare radioreceptor in parte,incepand cu primul , urmand al doi-lea s.a.m.d.astfel incat sa se poata aduna pe parcurs schemele, poze, date constructive ale bobinelor, detalii ale scalei montarea firelor acestora ,casetele etc.astfel cine doreste date sau dispune de amanunte de la un anumit tip de aparat va posta la subiectul care trateaza aparatul respectiv,intrucat fiecare aparat are particularitatile sale abiective. Cred personal ca un asemenea sistem ar fi binevenit si ar putea fi un real ajutor in realizarea catalogului propus ( excelent ) de dl.feri viski, avand la un loc adunate date specifice fiecarui radioreceptor. poate ca nu m-am exprimat foarte clar in ceea ce am propus dar cred ca sensul ideii sa fie corect interpretat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări