Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Nu e asa , aici forțezi o asemanare cu fenomene din lumea medicală ...

Tiganii nu au țară , ei sunt nomazi și atât .

Trăiesc din furt sau apelează la mila publicului sau cerșetorie , înșelăciune și evaziune fiscală .

Daca nu ai contact direct cu ei , nu te pot afecta prea mult .

Daca îți fură din casă , intrând prin efracție , dai drumul câinilor pentru a-ți apăra bunurile și apelezi la 112 , iar dacă cei apelați la 112 nu vin suficient de repede , asta e viața .

Dacă activitatea lor nu intră în zona infracțională sau contravențională , pot fi considerați cetățeni , la fel ca restul locuitorilor .

Nu mă interesează să dezvoltăm discuții în contradictoriu pe motivele acestui tip de trai nomad , ei au dovedit ca nu se pot integra în societati umane stabile .

In România sau alte țări din Europa , nu s-au integrat în peste cinci sute de ani de la migrație , a fost întotdeauna doar alegerea lor .

Eu nu îi judec , dar nu doresc să mă afecteze negativ orice interacțiune cu ei .

Dacă statul împarte banii din fondurile de pensii a celor care au muncit toata viața din greu , cu ajutoarele sociale ale unor neintegrați sociali , care nu au muncit și nu au platit taxe și impozite niciodată , îmi rezerv dreptul să am o părere diferită de cea a statului .

De aia am afirmat anterior că prefer să rămânem noi cu lumea noastră , ei cu lumea lor .

Editat de Victor
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca nu ai contact direct cu ei , nu te pot afecta prea mult .

Te cam contrazici,dar asta e...fiecare vedem lucrurile cum vrem sau cum putem.Ipotetic vorbind,eu n-am interactionat cu ei,dar cand mi-au spart casa si au furat din munca mea,parca tot interactiune de numeste,chiar daca voluntara pt ei,si involuntara pt mine.E o interactiune din care tiganul castiga,si restul pierd.Nu se poate sa piarda toata lumea,dupa cum nu se poate sa castige toata lumea.

Trăiesc din furt sau apelează la mila publicului

Si asta pe oamenii normali/educati, ii afecteaza,deci nu se poate sa-i ignori.Ar fi valabil,daca s-ar intretine singuri,n-ar deranja pe nimeni,si si-ar vedea de ale lor (cum fac multi dintre romani).Pt ca nici o infectie n-ar deranja daca nu s-ar manifesta...ar fi tratata cu indiferenta.

Link spre comentariu

La tigani speranta de viata este mai mica decit la altii. Rar o sa vezi tigan care sa ajunga la 65-70 de ani. Sint tigani si tigani. Nu toti tiganii sint la fel. De exemplu tiganii care fac burlane si jgheaburi la case,cei care fac bijuterii,cei care fac cazane pentru tuica,cei care fac coșerci din nuiele, si cite si mai cite meserii pe care le practica numai tiganii.

Aveam un coleg de serviciu,care spunea ca tiganii sint de doua feluri: tîgani si tîgani borîti,ultimii find ''daunatorii.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări