Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema (zgomot/bazait) monitor Samsung 940N

Vizitator gabi_1

Postări Recomandate

Vizitator gabi_1

Salut,

Am un zgomot (bazait) in spatele monitorului Samsung 940N. In functie de luminozitatea presetata (mai intens sau mai putin intens) , bazait mai tare sau mai incet :) .

Am desfacut monitorul - condensatorii par ok.

Care ar putea fi cauza?

Merci,

post-266762-0-83294000-1509446408_thumb.jpg

post-266762-0-03982500-1509446513_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• dan cod

2

• neculavasile

1

• bugytech

1

Probabil zgomotul provine de la unul din transformatoarele invertorului pentru iluminatul CCFL. Vedeti daca exista cumva vreun joc la miezurile magnetice de ferita si eventual puneti o picatura de superglue pentru rigidizare.Transformatoarele sunt cele din dreapta, acoperite cu o banda albastra, in prima imagine...

Link spre comentariu
Vizitator gabi_1

Probabil zgomotul provine de la unul din transformatoarele invertorului pentru iluminatul CCFL. Vedeti daca exista cumva vreun joc la miezurile magnetice de ferita si eventual puneti o picatura de superglue pentru rigidizare.Transformatoarele sunt cele din dreapta, acoperite cu o banda albastra, in prima imagine...

Salut,

Am verif transf , pare ok , oricum pun ceva ptr intarire.

O sa il instalez provizoriu ca sa vad exact de unde apare zgomotul.

Intrebare : chiar dc condensatorii par OK , sa ii schimb sau nu ?

Multumesc,

Link spre comentariu

Dacă îi schimbi cu unii noi, de aceeași valoare și temperatură de lucru (105*C) e foarte bine, dar nu e sigur dacă va duce la dispariția zgomotului.Oricum nu costă mult acei condensatori.Ai mare grijă oricum la polaritate, să nu-i pui invers.Sunt marcate bornele de minus și pe placă, prin puncte sau dungi albe...

Link spre comentariu

Depinde de reglajul luminozitatii pentru ca acesta modifica modulatia curentului prin lampi.

Cel mai adesea apare zgomot audibil din placa sursa-invertor, mult mai rar se aude vibratia lampilor (de obicei cele superioare).

Ar trebui sa-ti poti da seama ascultandu-l desfacut, cu urechea langa invertor sau in partea superioara a panelului unde sunt lampile. Eventual pune de proba un alt set de lampi conectat in exterior, la invertor.

Independent de problema zgomotului, poti sa inlocuiesti preventiv electroliticii din sursa, depinzand si de tipul exact de placa sursa-invertor la acest model de monitor si la 740N se intampla sa pice electroliticii, uneori tragand dupa ei si invertorul.

Link spre comentariu

eu am avut problema asta la una din lampi,sa carbonizat usor la lipitura, cauta sa vezi daca apare usor miros de ozon la lampi sau miros de carbonizat si o alta varianta sa fii sigur, probeaza lampile pe un invertor extern cu 4 lampi si atunci esti sigur daca e de la lampi sau nu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

Am schimbat cu un invertor TMS91429CT ; zgomotul nu a disparut, este la fel.

Daca ascultai sfatul din postul #3 cred ca gaseai repede sursa zgomotului.....un simplu stetoscop = un furtunas cu un capat bagat in ureche si celalalt capat pus(e mai bine sa faca contact cu piesa, locul.....etc) in diferite locuri de unde ti se pare ca vine zgomotul, am aplicat aceasta metoda de citeva ori si de fiecare data a functionat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări