spinach Postat Octombrie 31, 2017 Partajează Postat Octombrie 31, 2017 (editat) Semnalul , este dat de cristal , fara a fi divizat . Teoretic , de unde se poate extrage , si ce impedanta are la plecare . Aplicatie pentru 2313 sau mega 32; vreau sa scot din ele semnal de 16 Mhz . Nu este deranjant daca hard va fi fix. Editat Octombrie 31, 2017 de hspinache Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 31, 2017 Partajează Postat Octombrie 31, 2017 Pentru Atmega32: pag.26 din DS, CKOPT activat. Impedanta este a unei porti inversoare CMOS Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 3, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Am recitit zona ; tot nu stiu , concret . Doresc ca de la un pin , sa iau semnal de clock , direct care il voi mai trece prin o poarta banala si apoi voi utiliza esirea portii . Folosec ei aoclo termenul de "output" , dar nu specifica la ce anume . Pinii xtal1 si xtal2 sint ei definiti la un moment dat ca imput si output ; dar pot eu sa iau semnal de la xtal2 , sa il injectez in o poarta si sa nu deranjez functionarea mcu ? Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 (editat) Da, se poate. Citeste aici. Sau, mai simplu, folosesti un uC cu ClockOut. Gen Atmega328. Editat Noiembrie 3, 2017 de mars01 Link spre comentariu
Galagie Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 16 MHZ nu cred ca vei scoate pe acel pin, in conditiile in care mai rulezi si ceva soft... ca sa nu mai vorbim de precizie Daca ai nevoie ca acel mcu sa iti genereze strict 16mhz, mai degraba poti opta pentru ceva oscilator care iti da direct clockul dorit Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 De ce? Cumva acel cuartz oscileaza pe o frecventa mai mica cu cat are mai mult uC-ul de rontait? Cred ca faci o confuzie ... In ceea ce priveste precizia este acea pe care cuartzul in sine o are ... Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Cuartul se leaga intre intrarea si la iesirea unui circuit din MC. La iesire se mai pot lega si alte intrari CMOS (trigger Schmitt, etc.). Capacitatea suplimentara (la masa) a intrarilor trebuie sa fie compensata prin reducerea capacitatii discrete montate in schema. Link spre comentariu
Galagie Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 (editat) De ce? Cumva acel cuartz oscileaza pe o frecventa mai mica cu cat are mai mult uC-ul de rontait? Cred ca faci o confuzie ... In ceea ce priveste precizia este acea pe care cuartzul in sine o are ... Structura unui microcontroler, ma duce cu gandul ca ai un "core" + registru pentru comanda acelui pin, De regula registrii au nevoie de un anumit numar de instructiuni/ciclu per clock ca sa execute operatia dorita Sa zicem ca ai nevoie de cel putin 2cicluri pentru schimbarea nivelului pe un pin, asta inseamna 16MHZ/2 = 8MHZ Nu cunosc exact structura la atmega, insa daca acel pin nu este hardwired cu quartz-ul, ma indoiesc ca se putea obtine un raport 1:1 . La un fpga de exemplu, se poate realiza aceasta cerinta fara probleme, insa acolo este alta mancare de peste Editat Noiembrie 3, 2017 de Galagie Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 In cazul Atmega32 este vorba de conectarea pur si simplu pe iesirea hardware a oscilatorului (OscOut) asa ca e o chestie HW si nu software. Practic cu ajutorul unui buffer se poate face driving pentru un alt device. In cazul altor uC-uri este vorba de un pin special de ClkOut care iar este o chestie HW. Intr-adevar daca s-ar face flip la un bit intr-un port atunci ar aparea acel overhead dar nu este cazul aici. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 4, 2017 Partajează Postat Noiembrie 4, 2017 Cred ca s-a raspuns la intrebarea userului, asa ca inchid topicul. Link spre comentariu
Postări Recomandate