Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cand cumperi o masina second hand, ce trebuie sa ai in vedere

Postări Recomandate

Am raspuns si eu cu o completare, cu actele, un amanunt care te scuteste de drumuri facute degeaba.

Plus nu uita, daca masina e inmatriculata in Ro nu e nevoie de identificare!

In rest e bodega, deci derapaje oarecum la subiect sunt permise.

Evident ca orice chestie care functioneaza prost da semne, care daca nu sunt ascunse de samsar dau de gol un cazan.

Km vs varsta e un subiect interminabil.

Invariabil ambele vor genera costuri, totul e daca esti pregatit sa le platesti.

In inchereie, vreau sa spun ca e mana lui Soros!

Inca nu am stabilit concret legatura, dar se simte de la o posta!

Link spre comentariu

Categoric e de la Soros. Vorba aia ,, ....sper că știți de glumă !,,

Eu am luat mașina cu carte de service și tot tacâmul, de la un dealer Ford din Italia, care vindea și SH. Dar asta nu m-a încălzit cu nimic, dat fiind că în cartea service sunt marcate doar datele reviziilor și tipul reviziei, dar nu sunt specificate deloc componentele înlocuite. Este bifat doar ,,înlocuite consumabile,, sau ,,înlocuit componentă originală,,.....orice o fi fost acolo, poate un bec, poate cureaua de distribuție. Oricum am schimbat din start ulei, filtre, curea distribuție, bujii incandescente, bielete antiruliu. Mașina merge bine și sper să o țină așa.....

Link spre comentariu
Afara masinile fac ca si in tara, in functie de nevoile omului.

Gasesti si acolo oameni care si-au luat masini noi si apoi isi dau seama ca nu aveau nevoie de ele.

Din pacate oamenii tin de pret si din fericire nu e nimeni cine sa le cumpere, iar dupa ce trec anii, dar km nu prea pana la urma tot lasa.

Important e ca sa ai confirmari de la reprezentante, un istoric detaliat in baza lor de date care sa aiba logica.

Pe perioada garantiei ai sigur ceva intrari din care poti extrapola pe anii urmatori, daca proprietarul a ramas acelasi.

Slabe sanse ca primul proprietar sa masluiasca km inainte de fiecare vizita in reprezentanta sau sa faca multi km dupa perioada garantiei.

Cartea service tiparita e degeaba, majoritatea sunt false. Multe marci au renuntat complet la cartea tiparita, de vedeti asa ceva e clar tzeapa.

Link spre comentariu

Dupa ce am debitat aici despre verificari, componente complicate, kilometrii in bord si carte de service, aflam ca e vorba de o solenta.

Poate baietii de mai sus o sa zica sa verifici numarul de km :rade: sau chiar sa ceri manualul de service :rade: :rade:

Concluzia: se uita un pic la masina si aia e. Cere actele de la postul 15 si postul lui Sharky si o sa fie ok.

Link spre comentariu

Pentru cei care vor sa-si cumpere masina la mina a II-a!! Puneti banutul deoparte si cumparati-va una noua. Renuntati la a achizitiona masini despre care nu stiti nimic ,sau aproape nimic. Mai ales feriti-va de samsari. Astia vind ce le cere clientul, cu numar de Km putini, ''direct'' de la ''apropitar'' si cu revizia la zi. Trebuie numai sa bage benzina si ...........sa-i dea talpi. Altfel n-aveti nici o sansa sa cumparati masina pe care vo doriti. Cunosc personal oameni care s-au ocupat de adus masini din Austria. Imi spuneau pe fata, ca masinile erau ale unor tigani. Habar n-aveau de unde aveau tiganii masinile pentru vinzare.

La prima Dacia1310 pe care am avut-o,i-am stiut numarul de Km. La Loganul pe care-l am acum, iar ii stiu numarul de Km parcursi. In '79 am cumparat(de ocazie) o Skoda 120L la care kilometrajul ii functiona cind si cind. In schimb vitezometrul ii functiona fara probleme.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Eu mi-am cumparat masina de curand, adica prin vara. Am luat in calcul si varianta achizitionarii unei masini noi, mai ales ca aveam si o Dacie de dat la Rabla. Cel mai ieftin Logan, ala alb, cu jenti de tabla si motor de "drujba" de 900 cmc si in trei pistoane, costa in jur de 10000 de euro. Asa ca am zis pas! Si am cautat pana am gasit...marca pe care o vroiam, cu motorizarea pe care o vroiam, de la primul proprietar. Nu pot eu sa zic/nu sant in masura sa spun daca se justifica sau nu pretul pentru un Logan nou, dar personal mi se pare prea scump.

Link spre comentariu

daca omul isi ia o solenta, probabil ca are un buget de maxim 2500 de euro..desi cred ca o solenta nu sare de 1500..de aici pana la achizitionarea unui auto nou, e cale lungaaaa! de curand am schimbat si eu focusul 2 pe un focus mk3 din 2013 varianta titanium, pret achizitie 7600 de euro. un logan la 10000 e aproape chel! asa ca asta cu masina noua nu e pt omul de rand din RO! masina luat la licitatie din Olanda,toate reviziile facute la reprezentanta, pana in luna a a7 a a acestui an. Masinile luate la licitatie sunt de regula ok, samsarii fenteaza tva din tara de unde o aduc si de acolo castiga. mai depinde si de noroc! p.s. am si un logan 1,5 dci, luat de nou...nu exista totusi comparatie intre o masina din clasa compact straina vs logan! e mult prea mare diferenta, fie loganul si nou.

Link spre comentariu

Nu o sa inteleaga niciodata cei care sunt blocati pe masina noua. Ei nu au apucat sa se urce intr-o masina adevarata, ceilalti care au apucat si-au dat seama ca sa cumperi un logan nou pentru uz personal e hotie, inselaciune, orice altceva ilegal.

Decat sa platesc chiar si numai reviziile la o masina noua, cu banii aia intretin o masina SH perfect si imi mai si raman. Daca mai fac si un credit ca sa iau masina noua si trebuie sa platesc rate+casco, deja trebuie sa am creierul cat al unei gaini cand doar cu casco-ul si rata pe o luna intretin o masina SH un an intreg.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

daca omul isi ia o solenta, probabil ca are un buget de maxim 2500 de euro..desi cred ca o solenta nu sare de 1500..de aici pana la achizitionarea unui auto nou, e cale lungaaaa!

Cu 1500 de euro cumperi 2 solentze.....

Eu din Germania/Austria nu am incredere sa cumpar masini, acolo e raiul samsarilor si, logic, locul unde poti sa iti iei o teapa de zile mari. Prefer sa cumpar o masina din Suedia (de unde mi-am si cumparat de altfel), acolo trebuie sa fi atent doar la starea tehnica a masinii, problema kilometrajului dat inapoi neexistand....

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări