md_2910 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Probabil ca au schimbat hartia,nici copacii nu mai cresc cum cresteau pe vremuri,acum sunt stresati si poluati Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Adevarul e ca nici voltii nu mai sint ce-au fost, ce sa mai vorbim de wati; cindva ajungeau 2-3 acuma ne trebuie 20-30 ca nu cumva sa ne auzim gindind...Ca sa revin la subiect, este riscant sa folosesti PIO in filtraj unde nu indraznesc sa recomand nimic, pot doar sa spun ca eu as folosi condensatoare de motor cu polipropilena avind specificatii de self-healingCit despre amplificatoarele chinezesti, m-am referit evident la ce mai apare pe eBay si nu la Cayin sau Opera Audio care sint deja consacrate si de calitate incontestabila. Intr-un fel se petrece acelasi fenomen din anii '60 cu Japonia, care vindea vrute si nevrute la pret de nimic pentru ca ulterior, pe baza capitalului tehnic si financiar acumulat, sa produca din ce in ce mai de calitate, mai scump si mai putin. Acum citiva ani inca mai puteai sa cumperi amplificatoare cu citiva zeci de euro din China, acum s-a terminat. Link spre comentariu
elm Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Am reactionat numai deoarece la intrebarea unui incepator, eu nu l-as fi indrumat sa citeasca pareri/teorii audiofile, ci l-as fi trimis spre niste pareri autorizate.Audiofilia este o chestie de suprastructura si are nevoie de o baza de cunostinte; daca la baza nu este nimic...Domnule fcon, "cuvintele astea ne doare"... Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Liviu, nu am nimic impotriva subiectului in sine; am facut suficiente teste ca sa-mi dau seama de influenta condensatorilor in reproducerea sunetului. Am reactionat numai deoarece la intrebarea unui incepator, eu nu l-as fi indrumat sa citeasca pareri/teorii audiofile, ci l-as fi trimis spre niste pareri autorizate.Audiofilia este o chestie de suprastructura si are nevoie de o baza de cunostinte; daca la baza nu este nimic...Intr-adevar exemplul (exemplele) nu au fost cele mai fericite, dar daca tot divagam in audiofilie, definitia, dupa, Wikipedia ar fi: "An audiophile, from Latin audio "I hear" and Greek philos "loving," is a hobbyist who seeks high-quality audio reproduction via the use of non-mass-produced high-end audio electronics."Nu sunt audiofil, pentru ca, dupa unii, ascult dupa standarde trancotare. Insa pot sa spun ca da, daca intr-un sistem audio, nu se da atentie capacitatilor (aka condensatorilor) lucrurile se schimba in rau, sunetul se aude prost si asta se aude fara sa fii "urechiofil" (capacitati in calea sunetului, dar si in sursele de alimentare).Imi place sa ascult muzica, insa nu oricum. Am reconditionat si am in mini-colectia proprie tot felul de chestii mai mult sau mai putin "audiofile" (absolut subiectiv, deoarece multe cioace apar in revistele de profil si la inceput cautam sa pun mina pe un astfel de aparat), insa ascult pe ce imi place, cum imi place, dar nu vreau sa spun ca asa cum imi place e cel mai bine, de aceea trebuie "suprastructura", vb. dvs.Subiectul despre cum se aude, cum se simte, ca e refinat, cald, moale, spatios etc. pare tîmp, dar cam asta face un iubitor de muzica vrea sa auda muzica corect si daca nu ii place mass production testeaza pina ii vine rau sau gaseste un echilibru, absolut subiectiv si personal (daca este si pasionat de aparate atunci pur si simplu face teste ca ii place, ca de aceea este hobby). Din pacate este foarte usor sa ajungi in derizoriu cu acest subiect si la fel de usor se ajunge la bascalie, de accea prefer discutiile private, cu bun simt.Cred ca subiectul era totusi paper oil capacitors si au fost destule pareri autorizate (zal, valderama).Cit despre amplificatoarele audiophile care altereaza sunetul, da din pacate se intimpla si sunt facute asa ca sa sune placut urechii, nu e bine, asta este mass production si iarasi revenim la "suprastructura".Cu cd-ul audio treaba este destul de complicata si are legatura cu Redbook (ca si asta e cum este este alta discutie), dar in nici un caz nu are legatura cu cd-ul pt date (ca o unitate cd de calculator citeste tot este iarasi alta poveste).Si daca vorbim si de DAC-uri si de condensatoarele de pe magistralele lor, iar ajungem sa vb. de calitatea condensatoarelor (din fericire nu oil paper).Off-topic - Si inchei cu 2 intrebari: "De ce se fac auditii (diferite surse, amplificatoare, boxe) daca oricum putem masura tot si proiecta perfect un lant audio? De ce nu exista un lant audio perfect, universal, calculat si masurat la milimetru."Oricum o intilnire sau o discutie intre audiofili sau melomani (pasionati de muzica) poate fi incitanta si placuta.Subiectele deschise separat de subiectul oil paper capacitors, ar fi interesante, dar un thread separat probabil ar ajunge urgent la bodega (am vazut cum se balacaresc unii, altii, pe site-uri "de profil"). Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Încă nişte ''teste'': http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html http://www.head-fi.org/forum/thread/284863/orgy-of-capacitors-the-cap-thread Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 ce e aia "high aluminium foil"?Sound: They sound a bit dull at first because they take a while to burn-in. But after a few days of normal use they deliver a wide and open sound stage. Nice and neutral, maybe a slightly warm sound.de aia le prajeste la aragaz. Fara suparare, primul link e ok, al 2-lea sperie si pe neaudiofili cu set-up-ul ala mediocru. Dvd-ul ala e Walmart la 29 de dolari cu sursa in comutatie care suna prost chiar daca ii pui Monster Cable. Eu am un SACD Yamaha de 500 dolari si tot nu as avea curaj sa il pun pe vreun forum. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Fără supărare, le-am pus ptr distracţie, eu nici nu citesc prostiile alea, ca de fapt nici majoritatea posturilor de aici. Link spre comentariu
klauss00 Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Domnule VTP, anumiti muzicieni, destul de apreciati dealtfel, fac si aprecieri gresite. De exemplu, in urma cu mai multi ani, un muzician incerca sa ma convinga ca un CD copiat la 8X se aude mai rau ca unul copiat la 1X. Practic si teoretic e o timpenie deoarece muzica pe CD e de fapt o coloana de cifre. Ori se copiaza perfect ori nu. Daca nu, calculatorul zice ca nu a reusit copia si rezulta un fisier invalid, practic inexistent. (nu trece de sumele de control si alte CRC-uri) Foarte greu putem sa facem diferenta intre afirmatiile adevarate si cele subiective ale artistilor. Doar ce auzim noi e adevarat. referitor la cd problema e alta, la un cd zgariat si scris la o viteza mare exista mai multe sanse ca anumite pasaje muzicale sa nu fie citite decat unul scris cu viteza mica si cum mai toate cd-urile se zgarie stimabilul cam avea dreptate doar ca nu stia sa se exprime corect. deci nu e o tampenie Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Domnule VTP, anumiti muzicieni, destul de apreciati dealtfel, fac si aprecieri gresite. De exemplu, in urma cu mai multi ani, un muzician incerca sa ma convinga ca un CD copiat la 8X se aude mai rau ca unul copiat la 1X. Practic si teoretic e o timpenie deoarece muzica pe CD e de fapt o coloana de cifre. Ori se copiaza perfect ori nu. Daca nu, calculatorul zice ca nu a reusit copia si rezulta un fisier invalid, practic inexistent. (nu trece de sumele de control si alte CRC-uri)Foarte greu putem sa facem diferenta intre afirmatiile adevarate si cele subiective ale artistilor. Doar ce auzim noi e adevarat. referitor la cd problema e alta, la un cd zgariat si scris la o viteza mare exista mai multe sanse ca anumite pasaje muzicale sa nu fie citite decat unul scris cu viteza mica si cum mai toate cd-urile se zgarie stimabilul cam avea dreptate doar ca nu stia sa se exprime corect. deci nu e o tampenie Deci e o timpenie, te rog sa te documentezi, eventual citeste ceva...ca nu strica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum