yonel Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Salutare. Am un VU metru cu AN6884 si as vrea sa-i pun leduri de 1W. Ce trebuie in plus la sa aprinda leduri de putere mai mare? Multumesc, Link spre comentariu
Electronicserver Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Cate un tranzistor pt fiecare led. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Probabil ceva mosfet sau bipolar suplimentar calculat pentru puterea necesara. Link spre comentariu
yonel Postat Octombrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2017 ce tranzistor si cum il leg in schema? asta este nelamurirea mea... Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 ce tranzistor si cum il leg in schema? asta este nelamurirea mea... Păi ca să primești răspunsul ar trebui să ne prezinți această schemă . Sau măcar niște detalii de genul : ce LED-uri folosești acuma, ce tensiune de alimentare ai , ce tensiune au LED-urile de 1W ,ce sursă vrei să folosești pentru ele , etc. Link spre comentariu
yonel Postat Octombrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2017 (editat) acum il folosesc cu leduri normale de 5mm albastre si alimentat la 5v si vreau sa-i pun leduri de 1w albastre de 260ma-300ma 3.3v-3.5v/ Schema se gaseste pe google, trebuie scris doar an6884. Editat Octombrie 29, 2017 de yonel Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Tot pe google se găsește și datasheet-ul de unde ai fi putut afla ca pinii ce comandă LED-urile nu sunt iesiri simple ci niște generatoare de curent constant de 15mA. Link spre comentariu
yonel Postat Octombrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2017 am vazut datasheet ul dar ce fac cu 15ma cand un led consuma 300? de asta am intrebat Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Îți mulțumim că ne dai indicații cum să căutăm pe Google dar nu avem cum să știm care e schema ta dintre alea . Iar în Data Sheet scrie că se poate alimenta între 3,5 și 16V . În fine, am lămurit cu alimentarea . Presupunând că știi să răcești corespunzător LED-urile alea procedezi în felul următor : pui câte un tranzistor PNP de medie putere ( să zicem BD136 ) cu emitorul la +5V . Colectorul îl legi la anodul LED-ului printr-o rezistență de 10Ω iar catodul îl legi la masă. Curentul prin LED va fi în acest fel de circa 150mA - ajustezi rezistența pentru alt curent. Baza tranzistorului o legi la ieșirea corespunzătoare a CI. Link spre comentariu
yonel Postat Octombrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Multumesc. asa raspuns am asteptat,mai pe intelesul meu. am folosit schema din datasheet. inca odata multumesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Notă. Dacă cumva o să-ți lumineze slab și LED-urile necomandate și dacă acest lucru deranjează poți să pui o rezistență de 2-3kΩ între baza și emitorul fiecărui tranzistor de putere . Link spre comentariu
yonel Postat Octombrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Bine. Multumesc mult Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum