Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boiler pe gaz cu probleme...

svsu

Postări Recomandate

Mi-a montat cineva un instant cu gaz de marca Vaillant model MAG MINI 11-0/1

La o prima proba de circa cinci minute totul a fost OK. A plecat meseriasul si, dupa doua zile, am decis sa folosesc instalatia la capacitatea ei maxima. Surpriza! Flacari galbene in interiorul arzatorului, un miros suspect (dupa detector arata ca este monoxid) si mi-a afumat toata zona de deasupra boilerului. Racordul la butelie este cu regulator de presiune.Sa fie duzele pentru metan si nu pe GPL? Boilerulș a fost achizitionat de cineva din Italia fara sa precizeze tipul de gaz utilizat.

Sunt solutii? Adica schimbat, daca se poate duze, sau altceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

10

• GEO 53 BN

10

• svsu

9

• manolo

5

Racordul la butelie este cu regulator de presiune.Sa fie duzele pentru metan si nu pe GPL?

Nu posibil, ci sigur are diuzele pentru gaz metan. Trebuiesc schimbate cu diuze pentru GPL.

Daca are butelie cu ceas regulator de presiune,atunci sunt bune diuzele pt metan...era bine daca ne spunea totusi cu ce alimenteaza,ca din butelie poate fi si GPL si metan.Doar la gaz natural,la teava, diuzele sunt mai mari.

Link spre comentariu

Buteliile tip aragaz conţin amestec de butan (87%) şi propan ,eu nu am vazut butelii cu gaz metan lichefiat .Cind am cumparat aragazul am primit 2 seturi de duze ,unul pentru butelie si altul pentru alimentare pe gaz metan.Cele pentru butelie au orificiul mai mic.

Link spre comentariu

De verificat tirajul si evident duzele .

Duzele pentru butelie ( butan gas ,teoretic ) trebuie sa fie mai mari in diametru decat cele pentru metan distribuit in retelele de alimentare .

De citit si prospectul aparatului si de verificat din specificatii ce tip de combustibili suporta .

Dar pare problema de tiraj la prima vedere.

NU TREBUIA PUS IN FUNCTIE SI APRINS INAINTE DE CITIREA SI INTELEGEREA SPECIFICATIILOR DIN PROSPECT/MANUAL .

A NU SE NEGLIJA PRESIUNEA GAZULUI PE CIRCUTUL DE ALIMENTARE ,CARE ESTE SISPECIFICATA TOT IN PROSPECT/MANUAL SI DIFERA PENTRU CELE 2 POSIBILITATI DE SLIMENTARE .

MANUALUL DE UTILIZARE A FOST TIPARIT SI PUS IN CUTIA PRODUSULUI PENTRU A FI CITIT.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Buteliile tip aragaz conţin amestec de butan (87%) şi propan ,eu nu am vazut butelii cu gaz metan lichefiat .Cind am cumparat aragazul am primit 2 seturi de duze ,unul pentru butelie si altul pentru alimentare pe gaz metan.Cele pentru butelie au orificiul mai mic.

Si daca el acum e pe butelie inseamna ca ii trebuie duze mici.Daca le-ar avea pe cele mari pt gaz natural,i-ar sari in cap,nu ar afuma boilerul,de aici am tras concluzia ca nu prea mai are cu ce schimba acele diuze.Deja sunt cele mici pe arzator.

Link spre comentariu

E posibil sa fi gresit eu alegerea duzelor .

Care este presiunea la iesirea regulatorului de butelie ,care este presiune de iesire la un regulator de la reteaua de distributie gas metan si care este presiunea de alimentare a boilerului din manual ?

Risca sa-si dea foc la casa .

Fumul si funinginea tradeaza lipsa de oxigen pentru arderea carburantului in prima faza si apoi eliminarea compusilor gazosi rezultati din arderea combustibilului.

Doar el si cel de su stiu ce si cum .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Hai sa lamurim o treaba diuzele pentru Butelie GPL sint mai mici decit cele pentru gaz metan (pe teava) iar necesarul deoxigen pentru ardere este de circa 3 ori mai mare la GPL.

Link spre comentariu

Lamureste pe cine vrei,eu nu mai fac scenarii pt ca e miza mare in joc.Sa se lamureasca proprietarul ce are acolo,si daca vrea ajutor sa ne spuna si noua,ca sa stim ce ii putem recomanda.Daca nu,ii fac recomandarea universal valabila,sa apeleze la un meserias autorizat,care stie ce face acolo,sa-i spuna ce-l doare si sa-l rezolve.Cu gazul nu te joci pe forum.

Link spre comentariu

Lamureste pe cine vrei,eu nu mai fac scenarii pt ca e miza mare in joc.Sa se lamureasca proprietarul ce are acolo,si daca vrea ajutor sa ne spuna si noua,ca sa stim ce ii putem recomanda.Daca nu,ii fac recomandarea universal valabila,sa apeleze la un meserias autorizat,care stie ce face acolo,sa-i spuna ce-l doare si sa-l rezolve.Cu gazul nu te joci pe forum.

Ai dreptate Doru! Cel mai bine ar fi sa cheme meseriasu' care i-a montat instantu' si sa-i rezolve problema. Cu gazu' nu te joci!

Colegu' spunea ca dupa vreo doua zile a incercat instantu' la capacitate maxima si atunci i-au aparut problemele. Ma intreb! Cum adica ''la capacitate maxima''? Meseriasu i-a incercat doar asa ca ,clientu' sa vada ca functioneaza instantu'! Parca m-as mira!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări