Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cateva idei pt inceput

Vizitator ionut1106

Postări Recomandate

Vizitator ionut1106

aparatul nu e busit...doar ca nu cred eu ca e bun...rezistenta masoara bine...il pun pe ohmmetru si masoara bine. de ex.: daca ating testerele intre ele(cand e setat pe ohmmetru) imi arata 0...cum si trebuie...de busit nu l-am busit eu, nu am uitat niciodata sa pun in gama corecta(de ex. sa fie pe ohmmetru si eu sa il bag in priza),aparatul abia l-am cumparat.poza care am puso aici este chiar aparatul care il am.coincide atat modelul cat si aparatul,este exact acelasi aparat.cand masuram tensiunea la priza puneam pe V~ la 750,nu pe altceva.eu ma gandesc in felul urmator:aparatul masoara tensiuni dar daca amperajul depaseste 200ma, atunci nu mai poate masura si imi arata 1.nu stiu daca am spus o prostie prea mare,dar asta e parerea mea.sunt mai mult de 200ma in priza?eu zic ca da.testerele le puneam cum s-a zis si aici:cea neagra in mufa de jos(COM) si cea rosie in mufa din mijloc...eu cred totusi ca e aparatul de vina, si anume nu ca ar fi defect, dar doar ca e conceput in asa fel incat nici macar tensiunea la priza nu o poti masura.pe scurt:chinezarie.voi nu vreti sa acceptati ca e aparatul nasol, si dati vina pe mine.nu ca as fi eu meserias, dar macar sa pun un aparat pe V~ si sa bag testerele in priza,macar atata stiu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

5

• Abram Burel

5

• lucicop

2

• Laci

1

Top autori în acest subiect

aparatul nu e busit...doar ca nu cred eu ca e bun...
Asta e tare :smt005

rezistenta masoara bine...il pun pe ohmmetru si masoara bine. de ex.: daca ating testerele intre ele(cand e setat pe ohmmetru) imi arata 0...cum si trebuie...
Asta arata ca integratul nu e prajit, dar e pos. sa fi prajit divizorul de intrare.

de busit nu l-am busit eu, nu am uitat niciodata sa pun in gama corecta(de ex. sa fie pe ohmmetru si eu sa il bag in priza),aparatul abia l-am cumparat.
Hmmm, ia sa vedem... Aparatul e abia cumparat (nou, inteleg), confunzi curentul cu tensiunea, discuti de "curentul din priza"... si zici ca nu l-ai busit tu. Nu ai bagat in priza pe ohmi, dar nu cumva ai vrut sa vezi "ce curent e in priza"? :smt003

poza care am puso aici este chiar aparatul care il am.coincide atat modelul cat si aparatul,este exact acelasi aparat.
Este acelasi model de aparat, ceea ce ok, dar nu este fotografia aparatului tau, cel pe care il butonezi.

eu ma gandesc in felul urmator:aparatul masoara tensiuni dar daca amperajul depaseste 200ma, atunci nu mai poate masura si imi arata 1. nu stiu daca am spus o prostie prea mare,
Mare de tot. :rolleyes:

sunt mai mult de 200ma in priza?eu zic ca da.
In priza nu "sunt mA". La priza e tensiune. "mA" apar numai atunci cand pui o sarcina, adica bagi ceva in priza. A masura "cati mA sunt in priza" nu are semnificatie fizica si poate avea urmari pirotehnice.

testerele le puneam cum s-a zis si aici:cea neagra in mufa de jos(COM) si cea rosie in mufa din mijloc...
Asta e corect.

eu cred totusi ca e aparatul de vina, si anume nu ca ar fi defect, dar doar ca e conceput in asa fel incat nici macar tensiunea la priza nu o poti masura. pe scurt:chinezarie.
Si uite asa se nasc legendele urbane despre "chinezarii". Aparatul, daca ar fi in stare de functionare, ar trebui sa masoare fara nici o problema tensiunea de la priza. Iti recomand sa iei legatura cu cineva care ti-l poate repara.

voi nu vreti sa acceptati ca e aparatul nasol, si dati vina pe mine.nu ca as fi eu meserias, dar macar sa pun un aparat pe V~ si sa bag testerele in priza,macar atata stiu.
Fara comentarii.

Bafta!

Cirip

Link spre comentariu
Vizitator ionut1106

mda... deci s-a ajuns la concluzia ca aparatul e defect/ars/prajit/copt/fiert :d ... si in nici un caz chinezarie...eu unu sigur nu l-am ars...deci inseamna ca l-am luat defect...poza care am pus-o e exact aparatul meu...nu e cel pe care il butonez eu , dar este identic, din toate punctele de vedere, nu vad care e problema ca nu am facut poza la aparatul meu si am luat una de pe net :rolleyes: care e identica!!!macar m-am lamurit:aparatul e defect...apropo... mi-am facut rost de un icd2...si l-am conectat pe usb...am bagat mplabu, am configurat(mplab 6.30) si nu are suport pt pic16f628...nici programatoru si nici debugeru.am pus pe pic16f628a ca am zis ca poate merge...si tot un a mers nik.in fine...nu reusesc sa scriu nimic pe el...(conectarea am facut-o pe pinii pe care scrie pe icd2)...am pus in serie pe MCLR o dioda 1N4148 si o rezistenta de 4ko...tot nu merge...am instalat mplab 7.30... asta are suport pt. pic16f628(numai programatoru,debuggeru tot nu are)... si imi da mai multe erori: findfirstfile...ceva de genu...si cand incerc sa scriu ceva pe programator, imi zice ca nu are curent, adica microcontroleru nu e alimentat separat, ceea ce la versiunea 6.30 nu zicea...i-am setat acolo ca uC este alimentat de la icd2, ba ca e alimentat din exterior...aceeasi problema...chestia e ca nu l-am alimentat...nu am incercat sa il alimentez si sa vad ce mai zice...icd2-u e configurat bine....e conectat...altceva?ce sa mai incerc?

Link spre comentariu

pic16f628 nu are acelasi algoritm de programare cu 16f628a ,deci nu are cu sa mearga

si cand incerc sa scriu ceva pe programator, imi zice ca nu are curent, adica microcontroleru nu e alimentat separat, ceea ce la versiunea 6.30 nu zicea...

cine zice ca nu are curent ? (mplab?)incearca sa scri cit mai explicit ca sa intelegem
Link spre comentariu
Vizitator ionut1106

pai da, zice ca nu e alimentat...ca nu are alimentare exterioara uc-u...deci eu ii setez la configurarea icd2-ului ca uc-ul este alimentat de la icd2...dar in mplab, cand incerc sa il programez, imi zice ca nu e alimentat uc-u, ceea ce,repet, in mplab 6.30 nu imi zicea...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări