Vizitator ionut1106 Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 nu am mai postat de multisor...mi-am luat un pic16f628 si mi-am facut un programator(jdm) si folosesc icprog...faza e cu softul...pare cam dubios limbaju...eu ma pricep la C, dar nu stiu cum sa incep...ceva idei legat de soft?partea de programare? Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 mda....m-am tot chinuit sa scriu ceva in uc...dar nu prea reusesc....imi da eroare...cand verifica la sfarsit...eroare la adresa 000hm-am mai uitat pe aici...si am incercat cu delay-ul...si cu alte setari...faza e ca daca dau sa il citeasca...fara sa fie conectat programatoru imi gaseste totul 0000daca cuplez programatoru si il citesc, gaseste totul fffh....intrebarea e merge programatorul?nu mai am un slot sa il pun sa vad daca totusi el e programat...dar ma gandesc ca nu se programeaza , ca atunci cand dau sa citesc din el,dupa ce il programez...gaseste totul numai FFFh...daca ii dau sa scrie nimic...adica asa cum il gaseste cand il citeste totul merge bine...si nu mai da eroarefolosesc icprogidei?sfaturi? Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 Daca ai WIN mai mare de 98 atunci iti mai trebuie un dll. Il gasesti pe site-ul de la IC-prog.Foloseste hardware check sa vezi daca vin tensiuni la pinii PIC-ului. Vezi sa ai Vpp de 13.6V.ffffh iti da si daca citesti fara mufa pe port. Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 windowsu e 98...deci nu trebuie dll...daca scot mufa de pe port...nu imi da fffh, imi da 000h...de fapt nu imi da fffh ci imi da 3ffh....am sa incerc sa vad tensiunea...ca nu sunt acasa acum...programatoru este bun?am atasat schema...multumesc Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 windowsu e 98...fffh nu imi da daca citesc fara mufa....fara mufa imi da totul 000h...am incercat de mai multe ori si acelasi rezultat...o sa masor tensiunea...pe vpp...totusi?merge programatoru asta?este bun de ceva?parca am mai postat odata aici schema si mi-a sters cineva mesaju!din greseala sau cu intentie? Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 Programatorul e bun, dar cu siguranta nu merge pe orice port serial.Masoara de curiozitate tensiunea pe un pin pe care stii ca e "0" si vezi daca satisface Vpp. Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 18, 2007 Partajează Postat Iunie 18, 2007 am incercat sa masor tensiunea...dar aparatul pe care il am nu suporta mai mult de 200ma si imi da 1 banuiesc ca e depasit aperajul care il suporta aparatul.in schema respectiva am pus zenner de 5.1 in loc de 5.6...sa fie asta cauza?sau nu prea conteaza?in winpic...imi detecteaza programatorul...daca il scot de pe port nu il mai detecteaza...deci ceva e totusi bun...placa de baza e una veche,cu procesor de 300mhz deci cred ca portul serial ii da destula tensiune...sa fie de la dioda aia?nu gasisem dioda de 5.6 si am zis ca e de ajuns si 5.1 Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 18, 2007 Partajează Postat Iunie 18, 2007 am incercat sa masor tensiunea...dar aparatul pe care il am nu suporta mai mult de 200ma Tensiunea se masoara in Volti. Cred ca deja e o deconectare majora intre sugestiile de pe forum si ce teste faci in realitate. Daca ti se cere sa masori tensiunea si tu masori curentul, cred ca depanarea va fi dificila.Cirip Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 18, 2007 Partajează Postat Iunie 18, 2007 Mda, oricum indicatia a fost cam... sumara.Era vorba sa masori cu un voltmetru (sau aparat de masura universal pus ca asa ceva) tensiunea pe un pin al interfetei seriale despre care sa stii (cumva-cumva) ca e in "0 logic".E greu de presupus ca vei obtine cei 13V si ceva necesari pentru Vpp.Intrebare (generala pentru incepatori): credeti voi ca un electrician stie neaparat cum se fabrica o surubelnita?Daca sunteti in dubiu, atunci mai bine va procurati niste "scule" (cum ar fi un programator), decat sa le faceti. Altfel riscati sa nu stiti de unde e... buba Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 18, 2007 Partajează Postat Iunie 18, 2007 stiu ca tensiunea se masoara in volti...dar aparatul pe care il am este unu slab(am dat 11 lei pe el)stiu diferenta dintre amper si volt...si am mai utilizat un astfel de aparat...de exemplu nu pot sa masor tensiunea la priza, pe care am mai masurato si deci stiu cum se face...adica atunci cand bag aparatu, setat pe AC incepe sa o ia razna... afiseaza 100,1000,2000... oricum...nu sta fix la o anumita valoare...banuiesc ca si aparatu e total aiurea...rezistente poate masura...zice ca are si buzzer incorporat cand rezistenta e aproape de zero, dar nu bipuie nimik...nu este un aparat de ala galben, ca alea stiu ca sunt mai bune, dar am zis ca nu imi trebuie unul scump si am zis ca imi rezolv treaba si cu asta,dar se pare ca nu se poate.aparatul acesta,chiar scrie pe el ca masoara pana in 200ma...si are si pentru masurat amperii...si sunt sigur ca la pini este mai mult de 200ma!corect?aparatul este unul negru,micut,modelul dt-b805..ceva de genu....poate sunt eu prea .... de nu reusesc sa masor...am incercat sa masor intre pinii de vss si vpp adica pinii 4 si 5nu stiu,cred ca ma las pagubas....oricum, mai astept un sfat, poate ma intelege cineva...am luat in cosiderare si varianta cu cumparatul unui programator: o idee de unde si ce model sa iau pt un pic16f628?m-am uitat pe adelaida dar mi-ar prinde bine un sfat cu ce model de programator sa iau si eventual sa nu dau mai mult de 30 de lei pe el...multumesc oricum pt ajutor Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 18, 2007 Partajează Postat Iunie 18, 2007 Bine, hai sa mai incercam o data. Intai pune o poza a aparatului, ca sa ti se spuna exact cum sa pui comutatorul de game. Tot spui ca masoara amperi si 200ma, dar de tensiuni nu zici nimic. Asa ca mai bine pune o poza sau da un link la panoul frontal al apartului.Abramburel, cred ca indicatiile tale au fost cat se poate de clare. I-ai spus sa masoare tensiunea. Ce poate fi mai clar de atata? Daca eu iti dau tie o discheta si te rog sa-i faci o copie, te duci si-i faci o fotocopie la xerox? Cred ca nu... :yawinkle: Cirip Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 ok, hai sa incercam:vreau sa masor tensiunea la priza.setez aparatul pe AC(in dreapta sus) pun la 750,si bag testerele in priza.pe aparat imi apare 1.daca scot din priza apare 0.eu stiu ca ar trebui sa imi arate udeva intre 200-220...cam asa...corect?de ce?tot nu masor eu bine?aparatul este modelul dt-830b,am atasat poza.astept un raspuns Link spre comentariu
unimatrix Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 daca ai pus poza corecta aparatul masoara tensiune continua V- pentru priza trebuie sa pui 750 V~ Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 posibil sa-l fi facut praf cu niste teste necorespunzatoare(de ex il lasi pe ohmi-pt masurat rezistente-si u incerci sa masori tensiunea...),poate e bateria consumata si vezi ca ai trei gauri pt fire,firu negru in bagi in cea de jos,iar cel rosu in aia de la mijloc.prima data il pui pe ohmi(omega ala,intorci selectorul cu fix 180 grade) si faci scurt intre fire si tre sa-ti apraa ceva subunitar(adica 0,x). daca nu-ti apare asa,ai o problema cu aparatul(firele sunt praf,bateria e consumata,aparatul nu merge bine)am si eu o rabla d-asta chinezeasca,de vreo 3-4 ani si nu m-a dezamagit aparatul insasi(da nu l-am torturat) insa firele..sunt f proastedaca aparatul tau a trecut de aceste teste,atunci il setezi pe 750 ~ si il bagi in priza Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 Subscriu la spusele celor de mai sus.Probabil ca poza aparatului e de undeva de pe net, deci nu reflecta setarea celui pe care il folosesti, dar...Daca:Aparatul este pus pe 750V~Firul negru e la borna COMFirul rosu e la borna VΩmABagi sondele in priza si nu apare aprox. 220Atunci aparatul pare busit. Asa ca chestie, daca apare 1, asta suna ca si cum la intrarea integratului (convertorul A/D) ajunge tensiune mai mare decat maximum masurabil. Probabil ca e kiftelizat divizorul de intrare; asta e pe placa de circuit, nu in integrat. Integratul pare bun ... inca.Pe de alta parte, chiar daca aparatul e busit pe volti, nu poti inlocui o masuratoare de tensiune cu una de curent.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum