Vizitator ionut1106 Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 salut, sunt nou in microcontrolere...si as vrea sa imi fac si eu ceva cu un microcontroler...as vrea sa comand un motoras cu un microc...chestia e ca nu stiu ce microc sa aleg, sa nu fie nici scump, sa pot folosi C, sa nu imi trebuiasca un programator scump pt el(adica sa confectionez eu un programator...ceva prin portul serial eventual)microcontroleru va comanda un motor sau 2...iar microcontroleru va lua comenzile pt a comanda motorasul(sau 2) de la o telecomanda radio...dispozitivul de emisie receptie telecomanda o sa le am gata facute, microcontroleru o sa ia doar comezile de la dispozitivu de receptie...ma gandeam la un 16f84...sau ceva de genu...pt a comanda motorul imi trebuie si un integrat ... un fel de driver pt motor?ce microcntrolere recomandati...in conditiile de mai sus...va multumesc Link spre comentariu
Laci Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 Bineinteles iti recomand un ATMEL:), scuze daca-i offtopicDar poti sa iei in considerare si varianta ca ATMEL, ptr. atmel exista compilator C free, si programatorul este mai simplu de facut decat ptr. PIC Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 Trecand peste faptul ca pentru ceea ce vrei tu nu e nevoie de niciun microcontroler, poti folosi orice PIC. Ceea ce gasesti usor si costa suficient d eputin este PIC12F629 sau PIC 12F675. Daca vrei sa programezi in C (sau Pascal sau Basic), iei programele de la microelectronika (la dimensiunea memoriei PIC-urilor alea merge pe de-a moaca). Daca vrei assembler, tot pe de-a moaca de la Microchip - MPLAB.Chestia cu programatorul mai simplu la... concurenta nu e... existentiala Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 Programatorul poate sa il faca singur, jdm este suficient pentru inceput Link spre comentariu
lucicop Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 Eu ti-as recomanda un microcontroller mai rasarit, pe care sa il poti folosi si in alte proiecte. 18F452 ar fi cel mai potrivit pentru inceput (sau modele mai noi compatibile cu el). Si pentru PIC-uri exista compilator free - varianta lite de la Hi-Tech Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 da...am mai citit pe net...si cred ca o sa raman la 16f84...pe care cred ca mi-l face rost cineva...ma mai uit dupa scheme ...inca... Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 daca e sa il cumperi, cumpara 628 ca stie mai multe, si e mai eftin, plus poate inlocui 84 in toate circ. Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 am gasit aici ceva... http://jurnalinfo.uv.ro/ este data schema si zice ca se poate folosi ic-prog... chestia e ca n stiu ce fel de rezistente sunt alea de 2k2 diode z5.6????astea ce sunt?diode zener?ce model? banuiesc ca txd(3) gnd rts dtr cts sunt pinii de pe portu serial... merge schema aia? scuzati nestiinta... Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 2k2 = 2.2kz5.6 = dioda zener 5.6v Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 aha...bun....cu asta m-am lamurit Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 Off-topic: Scuzati nestiinta, dar de mult ma roade pe limba/creier... Oare nu s-ar putea face o diferentiere pe forumul asta intre cei ce au "legatura" cu "electronica" si cei ce "socializeaza" cu ea? E drept ca distinctia ar putea fi dificila, dar probabil benefica :)Justificare (optiune filozofica): eu unul nu cred ca cineva care "intuieste" va putea deveni un "profesionist", ci cel mult un "oportunist" (deh, ce sa-i faci, determinist convins) Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 mda...ai dreptate si tu...la capitolul diferentiere...un stiu cum ai putea sa o faci...eventual sa se faca sectiuni separate...la o adica...nimeni nu s-a nascut invatat...asta nu poti sa o negi... Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 Off-topicPunem pariu ca nimeni n-a devenit profesionist "invatand" (si eventual "practicand") pe "net"? Link spre comentariu
lucicop Postat Iunie 7, 2007 Partajează Postat Iunie 7, 2007 Tocmai de aceea sunt forumurile, pentru a face schimb de informatii, si knowledge. Mai ales la inceput, cand ai o gramada de intrebari, forumurile sunt foarte utile. Nu vad care e problema aici si de ce ar trebui separati incepatorii. La o adica, ei sunt viitorii profesionisti daca ii pasioneaza domeniul. Link spre comentariu
Vizitator ionut1106 Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 nimeni nu a devenit profesionist invatand pe net...asa-i...dar pe net poti afla raspunsul la unele intrebari...si poti auzi mai multe pareri...dar oare de ce s-a schimbat topicul?si oare de ce se insista? :smt005 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum