Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cateva idei pt inceput

Vizitator ionut1106

Postări Recomandate

Vizitator ionut1106

salut, sunt nou in microcontrolere...si as vrea sa imi fac si eu ceva cu un microcontroler...as vrea sa comand un motoras cu un microc...chestia e ca nu stiu ce microc sa aleg, sa nu fie nici scump, sa pot folosi C, sa nu imi trebuiasca un programator scump pt el(adica sa confectionez eu un programator...ceva prin portul serial eventual)microcontroleru va comanda un motor sau 2...iar microcontroleru va lua comenzile pt a comanda motorasul(sau 2) de la o telecomanda radio...dispozitivul de emisie receptie telecomanda o sa le am gata facute, microcontroleru o sa ia doar comezile de la dispozitivu de receptie...ma gandeam la un 16f84...sau ceva de genu...pt a comanda motorul imi trebuie si un integrat ... un fel de driver pt motor?ce microcntrolere recomandati...in conditiile de mai sus...va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

5

• Abram Burel

5

• lucicop

2

• Laci

1

Top autori în acest subiect

Bineinteles iti recomand un ATMEL:), scuze daca-i offtopicDar poti sa iei in considerare si varianta ca ATMEL, ptr. atmel exista compilator C free, si programatorul este mai simplu de facut decat ptr. PIC :)

Link spre comentariu

Trecand peste faptul ca pentru ceea ce vrei tu nu e nevoie de niciun microcontroler, poti folosi orice PIC. Ceea ce gasesti usor si costa suficient d eputin este PIC12F629 sau PIC 12F675. Daca vrei sa programezi in C (sau Pascal sau Basic), iei programele de la microelectronika (la dimensiunea memoriei PIC-urilor alea merge pe de-a moaca). Daca vrei assembler, tot pe de-a moaca de la Microchip - MPLAB.Chestia cu programatorul mai simplu la... concurenta nu e... existentiala :d

Link spre comentariu

Eu ti-as recomanda un microcontroller mai rasarit, pe care sa il poti folosi si in alte proiecte. 18F452 ar fi cel mai potrivit pentru inceput (sau modele mai noi compatibile cu el). Si pentru PIC-uri exista compilator free - varianta lite de la Hi-Tech :)

Link spre comentariu
Vizitator ionut1106

da...am mai citit pe net...si cred ca o sa raman la 16f84...pe care cred ca mi-l face rost cineva...ma mai uit dupa scheme ...inca...

Link spre comentariu
Vizitator ionut1106

am gasit aici ceva...

http://jurnalinfo.uv.ro/

este data schema si zice ca se poate folosi ic-prog...

chestia e ca n stiu ce fel de rezistente sunt alea de 2k2

diode z5.6????astea ce sunt?diode zener?ce model?

banuiesc ca txd(3) gnd rts dtr cts sunt pinii de pe portu serial...

merge schema aia?

scuzati nestiinta...

Link spre comentariu

Off-topic: Scuzati nestiinta, dar de mult ma roade pe limba/creier... Oare nu s-ar putea face o diferentiere pe forumul asta intre cei ce au "legatura" cu "electronica" si cei ce "socializeaza" cu ea? E drept ca distinctia ar putea fi dificila, dar probabil benefica :)Justificare (optiune filozofica): eu unul nu cred ca cineva care "intuieste" va putea deveni un "profesionist", ci cel mult un "oportunist" (deh, ce sa-i faci, determinist convins)

Link spre comentariu
Vizitator ionut1106

mda...ai dreptate si tu...la capitolul diferentiere...un stiu cum ai putea sa o faci...eventual sa se faca sectiuni separate...la o adica...nimeni nu s-a nascut invatat...asta nu poti sa o negi...

Link spre comentariu

Tocmai de aceea sunt forumurile, pentru a face schimb de informatii, si knowledge. Mai ales la inceput, cand ai o gramada de intrebari, forumurile sunt foarte utile. Nu vad care e problema aici si de ce ar trebui separati incepatorii. La o adica, ei sunt viitorii profesionisti daca ii pasioneaza domeniul.

Link spre comentariu
Vizitator ionut1106

nimeni nu a devenit profesionist invatand pe net...asa-i...dar pe net poti afla raspunsul la unele intrebari...si poti auzi mai multe pareri...dar oare de ce s-a schimbat topicul?si oare de ce se insista? :smt005

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări