Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curăţare silicon

Mircea

Postări Recomandate

Ce solutie se poate folosi pentru indepartarea urmelor de silicon odata razuit/smuls?

Renovez si siliconul de pe faianta se curata usor, ala de pe contoar (e cam rugoasa finisarea) e mai greu de scos. Ma gandeam ca vreun alcool poate sa ajute.

Voi cum faceti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

5

• Spitfire

2

• alcon

2

• TESSLA

1

Top autori în acest subiect

Dacă ”contoarul” e dintr-un material care nu este ”atacat” de benzină...poți încerca să-l cureți cu o cârpă îmuiată!

Dar atenție ...că și la ”colectiv” s-a folosit metoda asta ...și n-a fost prea bine! :96

Link spre comentariu

Izo de-l am nu are nici o influenta asupra siliconului.

Ramane sa gasesc Bisonul.

Gasesti in magazinele de bricolaj.

Dizolva destul de bine siliconul, insa pe suprafetele rugoase e mai greu si trebuie insistat.

Link spre comentariu

Practic "dizolvantii pentru silicon" se bazeaza cel mult pe slaba calitate a siliconului acetic "de budă", altminteri, un silicon de calitate precum cel utilizat la izolarea cablurilor electrice nu este dizolvat de NIMIC (exceptie acidul fluorhidric)...siloxanii(asta e denumirea stiintifica a siliconilor) sunt increngaturi organice de siliciu si oxigen SiO-SiO-SiO-SiO...etc.

Si mai inerti decat siloxanii sunt silanii, acestia constau doar din lanturi organice de siliciu pur, doar acidul fluorhidric ii poate ataca.

Silazanii constau in lanturi organice de siliciu si azot SiN-SiN-SiN...etc, acestia pot fi prezentati sub forma de cauciucuri care rezista la temperaturi de 5000 Gr. C, mult peste wolfram, care se topeste la 3600 gr.C.(!).

Link spre comentariu

Am inteles de ce era greu de curatat. Imi lipisera aia cabluri pe faianta.

Referat.ro sau vorbim si noi despre castraveti... ca Florin Piersic in sceneta lui Caragiale.

Link spre comentariu

Am intalnit si silicon acetic transparent, de calitate, la tub mic, gen tub de pasta de dinti, extrem de rezistent si aderent , practic nu se lasa jumulit cu una cu doua de pe o suprafata plana, Idea era ca din punct de vedere chimic, siliconul nu prea are "antidot"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări