Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura plita soba

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca o incingi puternic si o racesti lent, se poate suda si cu superbaz. Racirea sa se faca dupa sudare.

O mai poti suda cu electrozi de inox sau Nibaz 65.

Problema la fonta o constituie tensiunile dupa sudare. Ai doua sanse: o sudezi "la rosu", sau o sudezi cu un material care are alungirea la rupere suficient de mare, astfel incat sa nu induca tensiuni mari in fonta (adica Nibaz, care este un electrod pe baza de nichel).

Alta varianta, pe care am vazut-o la un nene care mi-a sudat, in trecut un bloc motor - a fost tratament mecanic. Practic, dupa fiecare centimentru sudat (cu superbaz) ciocanea sudura, astfel incat sa scape de tensiunile remanente. O ciocanea destul de serios.

Link spre comentariu

Eu am ncercat sa sudez o portita de usa de soba. Era vorba de o usa dubla si la dublura interioara era sarit un colt. Am incercat sa completez cu o bucata de tabla groasa. Nu a prins sudura pe fonta. Fugea cum fuge mercurul. Noroc ca acea dublura era fixata de portita cu suruburi si am reusit sa ma prind cu sudura de un surub. Asa ca ma indoiesc ca o sa reuseasca colegul nostru.

Link spre comentariu

Buna ziua. Cu ce electrozi se poate suda plita sobei, inafara de cei de fonta pe care i-am incercat. Nu este fonta 100%.

Plita n-are cum nu fi din fonta. Din ce altceva ar putea fi?

Plita incalzita la citeva sute de grade(500-600*C la rosu ), sudata cu electrozi de fonta sau inox si apoi lasata sa se raceasca lent in cenusa(cit mai multa).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări