bloower Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Buna ziua. Cu ce electrozi se poate suda plita sobei, inafara de cei de fonta pe care i-am incercat. Nu este fonta 100%. Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Buna ziua. Cu ce electrozi se poate suda plita sobei, inafara de cei de fonta pe care i-am incercat. Nu este fonta 100%. Poate va este de folos. http://aparatdesudat.ro/sudarea-fontei/ Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 La cat costa o plita de soba..acum ....nu cred ca se merita reparata. Sudezi si cand faci focul plezneste langa acea sudura. Nu cred sa coste mai mult de 100 lei. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Eu am sudat cu electrod rutilic simplu si infasurat pe ei niste sarma de cupru. Link spre comentariu
bloower Postat Octombrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Poate va este de folos. http://aparatdesudat.ro/sudarea-fontei/ Da faina treaba dar nu cam asa as vrea. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 La cat costa o plita de soba..acum ....nu cred ca se merita reparata. Sudezi si cand faci focul plezneste langa acea sudura. Nu cred sa coste mai mult de 100 lei. Costa 250 - 300 de lei o plita, nu 100 de lei. Plus ca e posibil sa nu gasesti la dimensiunea care iti trebuie. Link spre comentariu
bloower Postat Octombrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Eu am sudat cu electrod rutilic simplu si infasurat pe ei niste sarma de cupru. Am sa incerc. Sarma ce grosime? Cum trebuie infasurata? Spira langa spira? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Daca o incingi puternic si o racesti lent, se poate suda si cu superbaz. Racirea sa se faca dupa sudare. O mai poti suda cu electrozi de inox sau Nibaz 65. Problema la fonta o constituie tensiunile dupa sudare. Ai doua sanse: o sudezi "la rosu", sau o sudezi cu un material care are alungirea la rupere suficient de mare, astfel incat sa nu induca tensiuni mari in fonta (adica Nibaz, care este un electrod pe baza de nichel). Alta varianta, pe care am vazut-o la un nene care mi-a sudat, in trecut un bloc motor - a fost tratament mecanic. Practic, dupa fiecare centimentru sudat (cu superbaz) ciocanea sudura, astfel incat sa scape de tensiunile remanente. O ciocanea destul de serios. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Nu trebuie groasa, pana intr-un milimetru grosime , dai cateva spire pe electrod nu chiar spira langa spira. Eu am sudat asa o clapa de la soba. Link spre comentariu
dany_cta Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) In TIG cu simpla "mozolire" a crapaturii chiar fara material de adaos sau material de adaos din acelasi corp taiat din alta parte ca sa nu modifice structura si cotele de dilatatie, nu tine bine ? Editat Octombrie 28, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
TESSLA Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Eu am ncercat sa sudez o portita de usa de soba. Era vorba de o usa dubla si la dublura interioara era sarit un colt. Am incercat sa completez cu o bucata de tabla groasa. Nu a prins sudura pe fonta. Fugea cum fuge mercurul. Noroc ca acea dublura era fixata de portita cu suruburi si am reusit sa ma prind cu sudura de un surub. Asa ca ma indoiesc ca o sa reuseasca colegul nostru. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Buna ziua. Cu ce electrozi se poate suda plita sobei, inafara de cei de fonta pe care i-am incercat. Nu este fonta 100%. Plita n-are cum nu fi din fonta. Din ce altceva ar putea fi? Plita incalzita la citeva sute de grade(500-600*C la rosu ), sudata cu electrozi de fonta sau inox si apoi lasata sa se raceasca lent in cenusa(cit mai multa). Link spre comentariu
Postări Recomandate