Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

YBA 1000,cateva sfaturi.

Postări Recomandate

Daca am scris intre 2-4db  in zona de 0db , se subintelege (vezi  graficul postat chiar de tine) ca era vorba de gain.

Am uitat sa pun ghilimelele cuvantului inflexiune; era vorba de acea intoarcere la180grade a caracteristicii (vezi  graficul postat chiar de tine)

Dar tu , batman,batman. Observ  ca ai si o imaginatie halucinanta. 

p.s. Panatul era descris in carti ca o farfurie in evul mediu; ulterior a fost descris ca o sfera; acum stim ca la poli e mai "batut in cap". Daca analizam toate descrierile sunt corecte   la un anumit nivel de cunoastere, dar ultima e cea mai completa.  Proiectarea din sara  e pe undeva pe la mijloc, raportata la exemplul dat. 

Link spre comentariu
La 12.05.2018 la 7:27, Shambala a spus:

Alin_cj, te inseli amarnic. A refuza observatiile altora (multe mii, poate zeci de mii pe intreaga planeta) exprimandu-ti limitele cunostintelor personale nu reprezinta deloc o cale spre intelegere si evolutie. Tu chair crezi ca atatia oameni se lasa pacaliti de minciuni de marketing ? Multi dintre ei (cu avansate cunostinte tehnice) au facut pasul de a cumpara doar doi astfel de condensatori scumpi (cateva zeci sau sute de $) tocmai pt a ii incerca si hotarati fiind sa "rupa internetul" daca simt ca nu-s mai buni decat niste simpli conzi industriali de 1-2 $. Si totusi, nimeni, niciodata nu a spus ca suna la fel sau mai prost. Deci ceva motive trebuie sa fie, chiar daca fizica de liceu nu permite precizarea lor.

Ce faci tu acum americanii numesc faza de negare [a realitatii].  Poate o sa ai norocul sa expermentezi vreodata personal si atunci poate o sa incepi sa iti pui si intrebarile.

Acele observatii pot fi bazate pe marketing si exagerari. De ce nu ar putea fi pacaliti multi, la fel ca si cu mare parte din reclamele tv si online? Efectul Placebo sau negarea realitatii apar mai degraba cand vezi un lucru  cu o prezentare frumoasa, aurit, scump. Mai ales ca perceptia sunetului este subiectiva. Mai sunt si unele persoane ce vor sa para mai destepte si se dau "doctori in condensatoare", sa vanda mai bine sau ca sa fie bagati si ei in seama de cineva... Chiar si in 2018, zeci de mii de oameni  "observa" ca pamantul este plat... Si eu am mai schimbat condensatoare din amplificatoare sau filtre si n-am perceput modificari ale sunetului daca aveau parametri asemanatori. Poate auzeam si eu daca ma gandeam ca trebuie sa sune altfel.

Chiar nu vreau sa raman la fizica de liceu sau in "faza de negare", sper ca poate ma lumineaza cineva cu studii superioare in domeniu,  de aceea tot intreb: De ce s-ar comporta mai bine in circuitul electronic  un condensator scump ,"for audio", cu aur sau ulei (Mundorf,Jantzen) fata de unul industrial cu film,  de calitate decenta (Panasonic,Wima)? Mai ales ca nu au parametri mai buni. Pana cand nu vad o explicatie tehnica corecta, acceptata de cei cu carte in domeniu sau macar niste masuratori convingatoare care arata clar ca apar ceva fenomene acolo ce modifica sunetul, raman la parerea mea: Pretul mare al condensatoarelor  speciale pentru uz audio=taxa pe nestiinta.

Link spre comentariu

Dintre cei care au cumparat si apoi laudat astfel de condensatori sunt numerosi ingineri electronisti, acusticieni sau proiectanti de top ai planetei.

Este greu de imaginat ca ar fi naivi si prada unui marketing mincinos Nelson Pass, Joe D'appolito, fratii Wilson sau Troel's Gravesen.  Si multi altii.

Chiar si fara exemple ilustre, ca unul ce am construit multe filtre de boxe   (am scris deja ca) am testat personal cativa condensatori scumpi si unul foarte scump, si sustin ca ierarhia preturilor se regaseste in rezultatele acustice.

Din pacate explicatii vei gasi foarte greu, fragmentare si incerte, dupa multe mii si mii de pagini citite (daca o sa ai rabdare si interes sa faci asta mai multi ani la rand).

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Unii isi cumpara masini de zeci de mii de euro, altii scule audio, altii scule de pescuit, sau altii cheltuie suma de gen in excursii pompoase.

Nu vad nimic rau in asta, cine poate, oase roade!

Eu nu cred in componente audiofile, e parerea mea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie toti ca mine.

Si nici nu as da zeci de mii de euro pe o masina...

Link spre comentariu

Cand sunt in bucla de reactie acele distoriuni pot fi amplificate. DAR tot ma indoiesc ca se aud.

Dar pana la urma, sa cumperi un PP sau un MKT, tot aia e ca si costuri, raportat la costul total.

Pt linistea ta sufleteasca, poti pune orice.

Ca apoi intra semnalul prin boxe, deja o iau razna masuratorile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări