Stanga Cornel Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Am inceput constructia acestui amplificator si am unele nelamuriri privitoare la acesta. Prima dintre ele este legata de montarea superdiodei pe radiatorul tranzistorilor prefinali asa cum apare in pdf-ul amplificatorului. Pe masura ce voi avansa in constructie, voi reveni, profitand de amabilitatea si experienta dumneavoaastra. Cu stima. Link spre comentariu
claw Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 V-aș ruga sa puneți și fișierul PDF cu amplificatorul sa ne putem da cu părerea. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Acesta este ? http://www.amplimos.it/images/yba_p1000_service_en.pdf Link spre comentariu
Stanga Cornel Postat Octombrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Da,multumesc.Din pacate postez de pe telefon si ma descurc mai greu.Referitor la superdioda mea culpa,uitandu-ma la pdf mai atent am constatat ca este montata intre prefinali dar pe radiatorul comun cu finalii.O alta problema ar fi imperecherea dupa factorul beta intre tranzistorii pnp si npn din diferentiale si predriveri.Npn are 140 iar pnp 85.Sunt cumparate 20 buc. fiecare. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Si din cele cate 20bc dispersia tehnologica dupa beta poate permite sau nu sa obtii 1-2 perechi. Daca sunt Fairchild fiecare tip (npn sau pnp) au beta extrem de apropiate intre ei dar sensibil diferite intre cele 2 tipuri ... :( Wellcome to the club. O discutie despre el: http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/210749-yba-passion-1000-a-3.html Link spre comentariu
Stanga Cornel Postat Octombrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Da.Intre ei este foarte apropiat.Diferenta mare este intre npn si pnp.O sa incerc asa sa vad off-setul la final.Tranzistorii sunt ON-semiconductor,respectiv,Diotec.Poate si de aici diferenta. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) Da' ce terci e ala in diferential cu 2n5551 si 2n5089 ? Mai repede ar merge 2sa992 cu 2sc1845 acolo Editat Octombrie 28, 2017 de maxente Link spre comentariu
Stanga Cornel Postat Octombrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Este vorba despre:2n5551,respectiv 2n5401,nicidecum 2n5089. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Eu vorbesc de schema din pdf-u postat de @shambala Da chiar si asa, in diferential eu as pune acei 2sa 2sc in locul 2n-urilor Link spre comentariu
clausnc Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 (editat) Atentie la neatentie. Acesta nu e un amplificator pentru incepatori. Cu componentele originale curba de frecventa difera in functie de volum; e doar una dintre tintele bine protejate ale autorului. (panta de ordin3 se transforma in una de ord2 in partea frecventelor inalte). Da.Intre ei este foarte apropiat.Diferenta mare este intre npn si pnp.O sa incerc asa sa vad off-setul la final.Tranzistorii sunt ON-semiconductor,respectiv,Diotec.Poate si de aici diferenta. Diotec fac tranzistoare cu beta mai mare. (acest lucru se poate obtine usor prin detrimentul altor parametri ). Cred ca am cateva perechi de prefinali imperechiati. (ma refer la cei din schema). Am tot cautat si eu niste 2n5551/2n5401 cu beta 100. (greu cu trasnaile astea mici). Eu vorbesc de schema din pdf-u postat de @shambala Da chiar si asa, in diferential eu as pune acei 2sa 2sc in locul 2n-urilor 2sa/2sc pot avea beta 600. In VAS sunt recomandate. The problem with high voltage small signal devices is they usually have low Hfe . . . The closed loop gain is quite high with relative low open loop gain. So the loop gain is not high. So the open loop gain of YBA is lower. Also YBA closed loop feedback gain is higher, together with lower loop gain, the YBA has a lot lower loop gain and output impedance is higher. Impedanta de iesire e micsorata de numarul mare de finali (comentariu era pentru o alta varianta). Editat Octombrie 29, 2017 de clausnc Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 (editat) 2sa/2sc pot avea beta 600. In VAS sunt recomandate. Nu neaparat. Poti pune unii si cu o plaja beta mai stransa. Depinde de terminatia perechilor Editat Octombrie 29, 2017 de maxente Link spre comentariu
Stanga Cornel Postat Octombrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Am dat astazi comanda dupa alti tranzistori.Am observat ca acum au atat pnp cat si npn,produsi doar de Diotec.Deci mai astept.Recomandarea dvs. referitoare la seriile SA SC este superioara,numai ca am rezerve la cat de originale se gasesc in magazinele de la noi. Link spre comentariu
clausnc Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Comandati la Mouser sau Farnell si nu aveti surprize ca la TME (majoritatea componentelor active sunt suspecte). Nici la acesteia nu veti putea comanda insa cu ce factor de amplificare doriti. Nu neaparat. Poti pune unii si cu o plaja beta mai stransa. Depinde de terminatia perechilor Nu ai citit textul subliniat. Vezi ca aceste tranzistoare 2sa/2sc nu au beta sub 200. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 Aici găsiți o analiza serioasă : http://www.klausmobile.narod.ru/industrial/in_01_arcomplete_e.htm Link spre comentariu
Toader Postat Mai 1, 2018 Partajează Postat Mai 1, 2018 Un proiect foarte indraznet.O sa il urmaresc cu atentie avand in vedere pretul original al aparatului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum