Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

YBA 1000,cateva sfaturi.

Postări Recomandate

Da,multumesc.Din pacate postez de pe telefon si ma descurc mai greu.Referitor la superdioda mea culpa,uitandu-ma la pdf mai atent am constatat ca este montata intre prefinali dar pe radiatorul comun cu finalii.O alta problema ar fi imperecherea dupa factorul beta intre tranzistorii pnp si npn din diferentiale si predriveri.Npn are 140 iar pnp 85.Sunt cumparate 20 buc. fiecare.

Link spre comentariu

Atentie la neatentie. Acesta nu e un amplificator pentru incepatori. Cu componentele originale curba de frecventa difera in functie de volum; e doar una dintre tintele bine protejate ale autorului. (panta de ordin3 se transforma in una de ord2 in partea frecventelor inalte).

Da.Intre ei este foarte apropiat.Diferenta mare este intre npn si pnp.O sa incerc asa sa vad off-setul la final.Tranzistorii sunt ON-semiconductor,respectiv,Diotec.Poate si de aici diferenta.

Diotec fac tranzistoare cu beta mai mare. (acest lucru se poate obtine usor prin detrimentul altor parametri ).

Cred ca am cateva perechi de prefinali imperechiati. (ma refer la cei din schema). Am tot cautat si eu niste 2n5551/2n5401 cu beta 100. (greu cu trasnaile astea mici).

Eu vorbesc de schema din pdf-u postat de @shambala

Da chiar si asa, in diferential eu as pune acei 2sa 2sc in locul 2n-urilor

2sa/2sc pot avea beta 600. In VAS sunt recomandate.

The problem with high voltage small signal devices is they usually have low Hfe . . .

The closed loop gain is quite high with relative low open loop gain. So the loop gain is not high.

So the open loop gain of YBA is lower. Also YBA closed loop feedback gain is higher, together with lower loop gain, the YBA has a lot lower loop gain and output impedance is higher.

Impedanta de iesire e micsorata de numarul mare de finali (comentariu era pentru o alta varianta).

Editat de clausnc
Link spre comentariu

Comandati la Mouser sau Farnell si nu aveti surprize ca la TME (majoritatea componentelor active sunt suspecte). Nici la acesteia nu veti putea comanda insa cu ce factor de amplificare doriti.

Nu neaparat. Poti pune unii si cu o plaja beta mai stransa. Depinde de terminatia perechilor

screenshot.48.jpg

Nu ai citit textul subliniat. Vezi ca aceste tranzistoare 2sa/2sc nu au beta sub 200.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări