Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect boxe 15 toli

pitiay68

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Intentionez sa-mi construiesc o pereche de boxe pe 15 toli,am doua difuzoare eminence delta 15a de 400w pe 8 ohmi si doua drivere alien 10 de 100w tot pe 8 ohmi.Am gasit n proiecte de boxe si nu stiu ce sa aleg,nu detin cunostintele necesare.de aceea va cer ajutor. Un proiect de boxe si o recomandare filtru,am un filtru hvp 28 de 600w pe 8 ohmi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pitiay68

4

• Shambala

3

• hpavictor

2

• adrian_pic

1

Top autori în acest subiect

Tipul incintei depinde de destinatia ei - la ce vrei sa le folosesti.

Difuzoarele eminence delta 15a nu sunt indicate pt fullrange-uri de putere mare, desi multi le folosesc [gresit] in acest fel. Ele sunt bune pt sateliti.

"Recommended for professional audio as a mid-bass or vocal wedge in a sealed enclosure.

Also suitable as a mid-bass or woofer in vented enclosures."
Uite incintele propuse de producator, citeste cu atentie macar titlurile.
Filtrul se face dupa alegerea incintei. HVP28 va trebui modificat.
Link spre comentariu

Uite aici o incintă full range , cu două difuzoare Eminence Alpha 15 , un driver Eminence MD2001 + un piezo .

In prezent , MD2001 + piezo se înlocuiește direct cu Eminence PSD2002 .

MD2001 avea calota fenolică , iar PSD2002 are calota din titan .

http://docdro.id/PHAbD38

Reține : pentru aplicații full range , trebuie două difuzoare de 15" ...

Link spre comentariu

Este un hobby personal,boxele vreau sa le folosesc in scopuri distractive etc,sa înteleg ca aceste difuzoare merg doar ca sateliti? Va rog ajutati-ma cu un proiect pentru acest tip de difuzoare.Am si difuzoare de bas pe 18 (400 w).La filtre ce trebuie sa modific?,daca am schema le modific,ceva electronica cunosc.

Link spre comentariu

Nu ai citit sau nu ai inteles ce scriu cei de la eminence in pdf-ul cu cabinetele ? Acolo zice f clar cam ce se poate face cu acele difuzoare si iti da datele pt fiecare tip de incinta. Si analiza comportamentului lor.

Filtrele le poti folosi pt sateliti, desi chiar si asa ar trebui coborata Ft la woofer; schema lor o gasesti cu google.

Link spre comentariu

Deja am remușcări sincere pentru faptul că am intervenit în acest subiect , și nu ai priceput mare lucru ...

Tu sau alții nu pricepi că full range înseamnă 2x15" :) .

15" tăiat la 1,8 KHz/ 12 dB nu este ceva imposibil ...

Sfaturile unora sunt oarecum bune , dar cei de la Communnity au trăit bine merci din acest proiect ...

Eu abia aștept să te lauzi :) cu un grandios fail , dacă folosești acel filtru generic ..

Ca tine sunt mulți entuziaști ...

Scuze pentru invidie .

Sper că știți de glumă !

Link spre comentariu

Deja am remușcări sincere pentru faptul că am intervenit în acest subiect , și nu ai priceput mare lucru ...

Tu sau alții nu pricepi că full range înseamnă 2x15" :) .

15" tăiat la 1,8 KHz/ 12 dB nu este ceva imposibil ...

Sfaturile unora sunt oarecum bune , dar cei de la Communnity au trăit bine merci din acest proiect ...

Eu abia aștept să te lauzi :) cu un grandios fail , dacă folosești acel filtru generic ..

Ca tine sunt mulți entuziaști ...

Scuze pentru invidie .

Sper că știți de glumă !

Daca eu am numai doua bucati,cum sa fac doua boxe full range? Atunci ce pot face cu ele? E drept ca nu ma pricep dar vad ca si cei care stiu nu sînt atît de bine voitori a-mi da o mîna de ajutor.Am gasit n proiecte dar pentru ate tipuri de difuzoare. Sînt dezamagit!

Link spre comentariu

Ei, se fac FR-uri si cu cate un singur woofer, nu asta e pb. Pb este ca aceste difuri nu prea iti permit FR de putere mare (max 50W sau 100W in fct de Fb-ul ales).

De ce nu citesti pdf-ul de la Eminence ?

Link spre comentariu

Ei, se fac FR-uri si cu cate un singur woofer, nu asta e pb. Pb este ca aceste difuri nu prea iti permit FR de putere mare (max 50W sau 100W in fct de Fb-ul ales).

De ce nu citesti pdf-ul de la Eminence ?

Am citit,mare lucru nu am înteles ca nu stiu engleza.

Link spre comentariu

In mare din PDF trebuie sa retii ca exista urmatorele variante:

Cutie bassreflex
F = 150Hz, P=400W
F = 55Hz , P=125W
F = 45Hz , P=100W
F = 35Hz , P= 50W
Cutie inchisa
F = 150Hz , P=300W
Deci daca ai chef sa dai in ele cu 400W atunci alegi cutie cu port de bass reflex si pui un filtru trece sus cu F = 150Hz
Daca vrei sa redai frecvente cat mai joase alegi F = 35Hz dar nu dai in boxa cu mai mult de 50W.
Daca ai si difuzoare de bass de 18" atunci fa ori cutie inchisa + filtru cu F = 150Hz si poti da cu 300W in boxa ori cutie cu port de bassreflex tot cu F = 150Hz si poti da cu 400W in boxa si cu difurile de 18" faci doua subwoofere si ai rezolvat problema.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări