Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Celule/acumulatori Ni-Cd


bloower

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • bloower

    3

  • djlove

    2

  • sesebe

    2

  • Toni Marginean

    2

Dacă elemenții de 1,2V de la TME costă circa 7-8 lei noi, nu cred că vei găsi ceva mai convenabil și de calitate garantată. Eu mai găsisem baterii de acumulatori de rezervă pentru bormașină tip ,,Stern,, cu 50-60 Lei prin unele magazine de electrocasnice. Dat fiind că elemenții din acea baterie erau identici cu cei din alte baterii de alt brand, se pot scoate și monta în carcasa dorită....e și asta o variantă convenabilă.

Link spre comentariu

Eu am folosit celule de 3000mA/h și cumpărând set de 50 bucăți (pt mai mulți acumulatori) am ieșit cam la același preț pe bucata de la același magazin plus capacitatea dubla de stocare. Singurul dezavantaj a fost faptul ca nu aveau lamele lipite și a trebuit sa le lipesc eu.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Sesebe cum ai reusit sa ii lipesti intre ei? Am cumparat si eu de la TME celule fara terminale si acum nu stiu de unde sa iau tablite si cum sa le sudez

Link spre comentariu

Iti faci rost de un transformator de la un cuptor cu microunde si iti construiesti un aparat de sudat cleme pe acumulatori. Ai mai multe exemple pe net.

Nu incerca sa lipesti cu fludor...vei distruge acumulatorul mai devreme de termen. 

 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Eu i-am lipit cu cositor si desi au aproape 2 ani de utilizare in regim de productie la un atelier, inca nu dau nici un semn de uzura prematura.
La lipirea cu cositor smecheria este sa nu incalzesti acumulatorul ci numai punctul de sudura.

Pt lipire :

  1. curatare cu smirghel fin (peste 400) si aplicare de flux de lipire cit mai repede pt a preveni oxidarea (cred ca am pus flux de lipire inca din timpul slefuirii)
  2. se foloseste un ciocan de lipit cu o masa a virfului cit mai mare pt a nu scadea semnificativ temperatura in momentul contactului (eu am folosit o statie de lipit de 80W cu un virf foarte mare, setata la 350gC)
  3. am folosit pt conexiuni lamele decupate din tabla de Cu de 0.4mm
  4. intii se precositoresc capetele acumulatoarelor si lamelelor de conexiune si se lasa acumulatorii la racit inainte de a se face lipirea
  5. timpul de lipire trebuie sa fie cit mai scurt
  6. trebuie sa ai suficienta experienta in relizarea lipiturilor cu cositor

Poti sa distrugi acumulatorul si folosind sudarea lamelelor.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări