simson Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Sunt lampi frumoase doar ca au panta variabila.Utile in radiofrecventa dar in audio nu stiu cum sa le utilizez desi am mai multe bucati.Astept sfaturi, propuneri eventual si in mod trioda ,cum s-ar putea utiliza acest tub. Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Dacă-mi permiteţi, aş avea o idee, nu ştiu cum s-o aplicaţi...dacă tot are pantă variabilă, poate se poate face un etaj cu câştig reglabil în c.c., adică volum stereo controlat cu tensiune. Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Din RF, ştiu că panta se "reglează" din negativare. Adică pe măsură ce negativarea creşte, panta creşte... deci s-ar putea face relativ simplu un volum electronic, sau cum a sugerat colegul formernc un preamplificator cu RAA (câştig variabil, normalizare...etc, nu compresie de dinamică, ar fi păcat) Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 (editat) VR116.jpg Sunt lampi frumoase doar ca au panta variabila.Utile in radiofrecventa dar in audio nu stiu cum sa le utilizez desi am mai multe bucati.Astept sfaturi, propuneri eventual si in mod trioda ,cum s-ar putea utiliza acest tub. Am de la dv. doua astfel de tuburi si m-am jucat cu ele in fel si chip.Sunt tuburi excelente pentru aplicatii audio,panta variabila fiind controlabila datorita caracteristicii de grila supresoare G3,deci atunci cand doriti sa o utilizati ca pentoda amplifiactaore in AF alegeti ca la orice pentoda ca G3 sa fie la potentialul catodului (vezi tabelul!) si cu asta basta,in RF este o cu totul o alta poveste. Tubul este foarte bun,are uG1,G2=38 (!!!),nu este microfonica,zgomotoasa si arata foarte vintage si mai are si Pda=4.5W...,poate imi mai puneti si mie deoparte doua bucati! tebel din foaia de catalog: si uite asa arata lampa asta (6F32) conectata ca trioda: P.S eu i-am generat si un model Spice si am facut si cateva montaje teoretice cu acest tub. Editat Octombrie 27, 2017 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) da Lăzăroiu dar cu cât alimentezi etajul ăsta https://postimg.org/image/52655grwnf/ pentru dreapta de sarcina dată ?!(465V !) prezinţi un etaj VR116(0,2W) cu sarcina cuplată prin transformator astfel încât să găsim alimentarea etajului în 250V ? Editat Octombrie 28, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Octombrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Dacă-mi permiteţi, aş avea o idee, nu ştiu cum s-o aplicaţi...dacă tot are pantă variabilă, poate se poate face un etaj cu câştig reglabil în c.c., adică volum stereo controlat cu tensiune. Ca idee este geniala insa pana la obtinerea unui rezultat favorabil se cere multe ore de munca pe placa de test.Sigur ca cineva undeva a realizat o astfel de configuratie, propusa de dvs, dar a ramas nepublicat.Nu prea exista pe NET montaje cu astfel de tuburi cu panta variabila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum