Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURFACE Grunding EC 4790 CD

bloower

Postări Recomandate

Buna ziua. Dețin un casetefon marca Grundig având o problemă: nu citește cd-uri.

Imi apare pe afișaj: SURFACE.

Dacă s-a mai lovit cineva de această problemă să mă ajute și pe mine sau nu am ce-i mai face?

Mulțumesc!

post-229303-0-34486900-1509092046_thumb.jpg

post-229303-0-56638600-1509092052_thumb.jpg

Editat de bloower
Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! In manualul service la aceasta eroare zice : CD incorrectly inserted or distorted data transmission. E "prafuit" aparatul sau n-a iesit bine in poza ?

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! In manualul service la aceasta eroare zice : CD incorrectly inserted or distorted data transmission. E "prafuit" aparatul sau n-a iesit bine in poza ?

Mda are un pic de praf. Nu a mai fost folosit de ceva vreme.

Cd-ul este introdus corect, am incercat mai multe.

Editat de bloower
Link spre comentariu

Prima data fa-i "baie" , in special interiorul.Daca nu stii cum se curata corect blocul optic intreaba , altfel se intampla nasoale.

L-am demontat. Pot sa curat lentila cu spirt?

post-229303-0-58326200-1509093962_thumb.jpg

Editat de bloower
Link spre comentariu

Izopropilic e recomandat iar pt. eliminarea prafului de sub lentila (oglinzi ,prisme optice) foloseste un spray cu aer comprimat dar cu mare atentie ca sa nu descentrezi sistemul mobil pe care e montata lentila.

Link spre comentariu

Dioda laser se aprinde ? NU PRIVI DIRECT , foloseste camera telefonului mobil pt. verificare. Cand bagi CD-ul are tendinta sa-l invarta vreun pic ?

Nu invarte deloc. Se aude cate un "car" la cateva secunde pauza intre ele.

Motorasele functionale toate,verificate.

Contactul din spatele blocului optic functional.

Nu se aprinde nici laserul

Editat de bloower
Link spre comentariu

S-a rezolvat. Cineva a mai desfacut cd playerul si intorandu-l pe toate partile am gasit o rotita de plastic si o alta bucata de plastic albastra, am gasit de unde erau dar din pacate locasul unde trebui-au sa fie e distrus.

Daca are cineva un cd player asemanator sa-mi trimita pm.

Trebuie inlocuit tot etajul cd.

Multumesc pentru indrumari si sfaturi.

Off topic.

Link spre comentariu

Foarte posibil e din lantul cinematic , cel care deplaseaza blocul optic pe "raza" CD-ului.Poze cum spune d-l Andrei , am si eu ceva.

O sa pun azi poze. Blocul optic functioneaza. Merge in fata/spate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări