GEO 53 BN Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Eu ti-as spune altceva...nu mai asculta ce spun toti inteligentii carora le pute tot ce e romanesc.Sa nu uite ca pe certificatul lor de nastere scrie fabricat in Romania,si asta ii include si pe ei in lista de gunoaie. Un LIKE cit casa poporului! 3 Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Etajul final audio este asemanator cu cel din IEI RX2001 , dar în varianta stereo ? Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Multumesc pentru sfatul cu măsurătorile. Nu am schema finalului RX2001, dar nu cred că era cu tranzistori TIP122-TIP127. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Cam asta ar fi finalul lui RX2001 Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 (editat) @dacos Contează părerea ta sau a mea ? Nu , conteaza doar faptele ! Eu am " presupus " că schemele sunt asemanatoare , dar deja nu mai contează pentru mine care parte este reală din acea afirmație . Nu insist să explic de ce nu îmi mai pierd vremea , chiar dacă unii useri pot bănui ce oportunitate ai pierdut . Eu îți urez mult succes în viitor . Editat Octombrie 27, 2017 de Victor Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Da, deci se apropie bine de RX2001 care e cu niste BD 644, tot Darlington ca TIP. Nu înțeleg cu ce am deranjat... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Poate varianta asta se vede mai bine...asta e un crop din scan,cea de mai sus e o poza dupa cartea aparatului. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Da, deci se apropie bine de RX2001 care e cu niste BD 644, tot Darlington ca TIP. Nu înțeleg cu ce am deranjat... Cam la orice schema conteaza topologia utilizata si felul cum sint realizate etajele componente, tranzistorii utilizati sint undeva cam pe la finalul listei........... Faptul ca tu le-ai pus in capul listei n-a dat tocmai bine........., iar Victor chiar putea sa te ajute mai ales daca stia oarecum schema. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Păi au fost doar doua modele constructive : cu finali Darlington ( în doua variante de putere audio , în functie de tensiunea de alimentare ) și cu circuite intergate ßA 741 + A2030 . Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Faptul ca tu le-ai pus in capul listei n-a dat tocmai bine Cunoscandu-l de multa vreme,eu sunt sigur ca nu a vrut sa ofenseze pe nimeni cu remarca lui. Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Da, acum îmi dau seama ca a fost din topor și îmi cer scuze. A fost spus la repezeală.. Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2017 (editat) Fara schema, poti face urmatoarele masuratori/reglaje: 1-Io aprox. 30-50mA ; 2-masori tensiunea pe mufa de iesire (volum la min, boxa necuplata-pe schema data de tine)-trebuie sa fie 0 sau cativa mV; 3-masori cele 2 tensiuni alternative, sa fie strict egale. O diferenta de cateva sute de mV, conduce la aparitia ac. brum.2.. 2. Am 115mV pe un canal si 105mV pe cel care întrerupe din cauza semireglabilului de reglare a curentului de mers în gol. Nu pot să îl ajustez să stea pe o valoare din cauza contactului slab dintre cursor și potcoavă. Ar fi R63 în schema de la RX2001, doar ca semireglabilii mei au 1k, nu 500 ohmi. 3. Tensiunile alternative sunt egale. 19,4V. 1. Nu am măsurat curentul de mers în gol. O să fac asta după ce scot amplificatorul de pe radiator. E prins mai complicat acolo și trebuie să fac pe îndelete, nu pe grabă.... Editat Octombrie 29, 2017 de dacos Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 (editat) Curentul de mers în gol îl masori indirect masurind căderea de tensiune pe rezistentele din emitor la finali și facind calculul. Nu poti lucra la etajul final fără a avea finalii pe radiator, se pot arde. Editat Octombrie 29, 2017 de sesebe Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2017 am înțeles. Mulțumesc... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Daca ii poti improviza un radiator separat,ar fi bine sa poti scoate placa din locul unde e,si sa poti lucra fara grija doar la final,mai ales daca spui ca pozitia nu e tocmai comoda.E suficienta o tabla din aluminiu de 1,5...2mm pt lucru,iar dupa ce-l pui la punct, il poti solicita si la maxim,pe radiatorul lui.Daca se poate lucra in pozitia in care e,intr-adevar e mai usor sa masori tensiunea pe rezistentele din emitor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum