dacos Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 (editat) Am acest amplituner Elprof la care nu am schema. E foarte rar. Pe alocuri schema seamana cu T-350 (partea de radio). La amplificatorul final, corector ton și preamplificator nu am găsit echivalent... Brumul se manifesta la volum minim, cand ascult în surdină. I-am schimbat transformatorul lui (se auzea bazaind cu urechea libera, vibra carcasa din cauza lui, avea tole indoite la mijloc). Am pus un toroidal care nu vibrează deloc, este calculat mai larg (cel original se incalzea în funcționare deși volumul era mic de tot). Toroidalul are si ecran electrostatic legat la pamant și ecran emectromagnetic. Am zis sa fiu sigur că nu radiază nimic și tot degeaba. Foarte puțin s-a redus zgomotul. Corectorul de ton e foarte aproape de transformator (cel la care vin 3 cabluri ecranate). Așa a fost proiectat. Am tot încercat să pun ecranul cablurilor la masă, degeaba. Văd ca firul de alimentare al corectorului de ton trece pe lângă transformartor. O să îl înlocuiesc cu unul ecranat, dar mă îndoiesc că se va rezolva ceva. Spre deosebire de T-350, amplitunerul meu are mase diferite pentru cele 3 înfășurări. Fiecare se duce la câte o punte proprie și de acolo unde e nevoie: final, corector, tuner... Editat Octombrie 26, 2017 de dacos Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Nu cred ca de la traf ti se trage...cu potentiometrul la minim,cand nu mai ai semnal deloc,tot se aude brum in difuzoare? Posibil sa ai o bucla de masa. Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Da, cu potentiometrul la minim se aude bine de tot...Bazaie enervant... Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 (editat) O singură dată am avut de-a face cu bucla de masă. La un radio Gloria cara bâzâia tot mai tare pe măsură ce reduceam volumul. Potentiometrii nu mai erau legați între ei prin acea tablă sau staniol. Am pus și s-a rezolvat... Dar aici nici nu știu de unde să încep. Nu m-aș mira să fi fost așa de nou... O să încerc să deconectez ecranul cablurilor dintr-o parte să văd dacă se întâmplă ceva... Are vreo importanță faptul că preamplificatorul nu e ecranat? Condensatorii respectivi pot crea probleme? Editat Octombrie 26, 2017 de dacos Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Vad ca sunt din 91...recent am masurat unii din 83 si erau ok,dar nu e o regula.Am gasit destui si pe aratura.Cel mai bine verifici,dar brumul nu-l ai de la ei.Deconecteaza si probeaza pe rand etajele,si vezi separat cum se comporta fiecare. Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2017 probabil așa o să le fac. le deconectez. Prima dată scot alimentarea preamplificator/corector de ton să văd ce zice finalul singur.... Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Am deconectat pe rand etajele. Brumul e de la etajul final. L-am alimentat separat de la o sursa simpla, fara legatura cu celelalte etaje si parca e mai scazut zgomotul. Sursa lui are schema de mai jos. Priza secundarului nu e conectata la șasiu. Firele merg pe placă la ieșirea difuzorului și de acolo la mufele boxelor. După redresare, amplificatorul primește 52,5v. Nu am schema aplificatorului final, dar e probabil ceva de felul acesta: http://ratmayor1.wixsite.com/en-us/single-post/2015/06/08/Amplificador-miniatura-de-40W Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Cat timp nu stii ce schema ai acolo,e greu de dat cu presupusul.Era bine daca aveai un etaj final care sa nu aiba brum deloc,si il cuplai cu ce ai acolo,astfel te lamureai ca nu ai bucla de masa sau alte trasnai pe alimentare si te concentrai numai pe final.In cel mai rau caz poti schimba cu ceva mai bun,eventual integrat,daca nu tii la restaurare ci doar la depanare,si facut sa mearga.In mod normal,cu filtrajele alea in toate mintile,n-ar trebui sa ai brum deloc.Poate puntea sa fie deocheata...incearca un 3PM1 sau ceva similar,chiar daca e mai putin(in curent) decat are acum...doar de proba pt ca brumul il poti auzi si cu volum redus,nu trebuie sa soliciti la maxim ca sa te temi ca nu va tine puntea. Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 (editat) Pai aș vrea să îl restaurez, să păstrez piesele românești și schema gândită de ei. E totuși rar aparatul.... De schimbat o să îi schimb semireglabilii de pe final că unul nu mai face contact bine și un difuzor întrerupe foarte enervant... O să încerc și cu altă punte. Dacă gălăgia e din cauza punții (deși are condensatori) este chiar culmea... Bănuiesc totuși etajul final cu sursa lui pentru că am decuplat celelalte module și brumul s-a menținut la fel...Nu prea am ce alimenta la asemenea tensiune mare ... Editat Octombrie 27, 2017 de dacos Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Pai acelasi final alimentat din alta sursa spui ca are brum mai mic(desi ar trebui sa nu aiba deloc)...deci ceva nu-i place la alimentarea lui originala. Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 O să încerc zilele astea să îi pun și altă punte. Poate are o buba și amplificatorul final. L-am alimentat dintr-o sursă simpla de 35v/3A și murea după câteva secunde, chiar la volum minim. Se auzea clar, dar murea repede. Dar într-adevăr multe necunoscute din moment ce nu știm schema amplificatorului final și cum sunt legate cele două canale... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Poate are o buba și amplificatorul final. murea după câteva secunde, chiar la volum minim. Se auzea clar, dar murea repede. Asta probabil n-ai considerat ca e important sa ne spui... Link spre comentariu
dacos Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 (editat) Da ,scuze Se întâmplă și la case mai mari. Mi s-a părut oarecum normal din moment ce nu am folosit un transformator cu priză mediană la care sa fie legate ieșirile GND ale difuzoarelor... Când mă uit la el și îl văd încăpățânat, îmi tot vin în minte vorbele cuiva de pe forum : nu mai cumpărați gunoaie românești din naționalism Editat Octombrie 27, 2017 de dacos Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Eu ti-as spune altceva...nu mai asculta ce spun toti inteligentii carora le pute tot ce e romanesc.Sa nu uite ca pe certificatul lor de nastere scrie fabricat in Romania,si asta ii include si pe ei in lista de gunoaie. Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Fara schema, poti face urmatoarele masuratori/reglaje: 1-Io aprox. 30-50mA ; 2-masori tensiunea pe mufa de iesire (volum la min, boxa necuplata-pe schema data de tine)-trebuie sa fie 0 sau cativa mV; 3-masori cele 2 tensiuni alternative, sa fie strict egale. O diferenta de cateva sute de mV, conduce la aparitia ac. brum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum