geoct Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Buna seara tuturor. Vreau sa-mi construiesc un CNC cu suprafata utila de lucru Y:800mm , X: 500mm , Z: 160mm . As vrea sa-l folosesc petru cablaje imprimate , frezare in lemn , plastic si aluminiu . Marea mea intrebare este : pentru lungimea de lucru efectiv pe axa Y = 800mm se poate folosi axa de ghidaj suspendata cu grosimea de 20mm si surub de 20mm ? Pentru cadru si suportul axei X este suficient de groasa tabla de aluminiu de 20mm? Am rugamintea sa-mi dati si alte pareri prin experienta dvs. daca eu gresesc pe undeva . Link spre comentariu
dany_cta Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Nu, axa de ghidaj suspendata chiar si de 20 nu este destul de rigida sa ofere o experienta placuta la frezare, o sa flexeze si chiar deformeze sub propria greutate. Link spre comentariu
geoct Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Multumesc pentru raspuns. Deci trebuie sa folosesc neaparat ghidaj sustinut. Pentru axa X ar trebui sa folosesc tot ghidaj sustinut pentru lungimea de 550 mm ? Esti din Constanta? Link spre comentariu
dany_cta Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 La o suprafata utila de lucru de 550 o sa ai axa de aproape 800. Depinde ce pretentii ai de la utilajul final dar axele suspendate sunt flexibile rau. Da, sunt din Constanta. Link spre comentariu
area51 Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 Eu nu am experienta (si nici nu mi-am propus sa am) la CNC-uri dar am vazut ce pot sa faca altii. Poti sa-ti faci o idee urmarind "filmul" asta: https://youtu.be/jMmCgQFCXj8 si urmatoarele episoade. Din cate am inteles lungimea sinei de rulare pe directia cea mai mare este de 24 inch (atat am vazut pe rigla cu care a facut semnul pentru taiere). Asta inseamna 24 inch x 25.4 mm/inch = 609.6 mm. Pe lungimea asta sunt 10 gauri de fixare/sustinere. Asa cum a spus si dany_cta nu poate fi vorba de rigiditate fara o sustinere corespunzatoare. Link spre comentariu
geoct Postat Octombrie 28, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Am inteles ideea... M-am mai gandit mai bine si dupa ceva studiu... o sa folosesc ghidaje sustinute pe axele Y si Z . Am trimis lista la o firma sa-mi faca o oferta de pret pentru piesele necesare . Link spre comentariu
Vizitator Uzbekistan Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Salut ia tot ce ai nevoie de pe net ai sa iesi cel mai ieftin Link spre comentariu
geoct Postat Noiembrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 De pe net o sa le iau... am incercat sa contacte o firma in legatura cu piesele care imi sint necesare dar nu am primit nici un raspuns inca. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 (editat) Poti sa incerci chiar la hi-end.ro . E site-ul afiliat forumului si cu siguranta o sa primesti un raspuns. Ieftin de pe net e loterie, in multe cazuri nu or sa se potriveasca componentele, au jocuri mari, si la final ajungi sa platesti mai mult decat pe un produs bun pana le potrivesti dar de calitate inferioara. Editat Noiembrie 1, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
geoct Postat Noiembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 Am inteles dar vreau sa iau de pe un alt site. Fondul de cheltuieli pentru cnc este relativ mic din pacate ( 3800 lei). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum