Vizitator vlad2709 Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Buna ziua, Am achiztionat o aplica de perete pe LED, nu este ceva de firma, este luata din Cora. Cum au spus si alti colegi in celelalte postari, aceasta ramane aprinsa putin si dupa actionarea intrerupatorului. Nu este o intrebare vis-a-vis de becuri pe LED, ci cum schimb ca intrerupatorul sa comuteze faza, nu, nulul. Mentionez urmatoarele aspecte: Toate becurile din casa sunt legate la o singura siguranta fata de restul prizelor, cu exceptia celui din balcon. In balcon detin o aplica identica cu cea de mai sus, care este situata in baie, dar fenomenul nu se reproduce. Ceea ce mi-a dat de gandit, si am masurat cu un creion de tensiune sa vad daca faza este pusa pe intrerupator. In balcon, este faza, in restul casei este nulul. Restul becurilor sunt tot pe LED de la ikea, dar doar cel din baie mai ramane putin aprins. Am incercat sa gasesc doze prin casa, dar sunt toate acoperite. Instalatia electrica a fost schimbata (nu de mine). Eu am montat doar intrerupatoarele si prizele. Cum pot inversa nulul cu faza? Se poate face si din tablou? Am atasat si o poza cu tabloul, aici nu ma prea pricep si am zis sa pun o intrebare inainte sa chem electricianul, poate e ceva mai simplu. Lumina este controlata de prima siguranta. Orice sfat este bine-venit. Multumesc, Vlad Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Dacă inversezi firele instalației de iluminat, restul casei va avea faza pe întrerupătoare iar baloconul va avea nulul. Dacă vrei o intervenție minimă, inversează doar balconul din doza proprie, apoi faci inversarea firelor iluminatului din tablou.Astfel tot iluminatul va avea faza trecută prin întrerupătoare.. Link spre comentariu
Vizitator vlad2709 Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Multumesc pentru raspuns. Ca sa fie mai clar. intrerupatorul din balcon este legat la siguranta corespondenta cu frigiderul/bucataria, este independenta de cea de lumina. De aceea este diferita si legatura de la intrerupator. Normal ar fi la siguranta de lumina (cea cu buton rosu) in partea din stanga jos sa fie faza, corect? O sa verific cand ajung acasa cu creionul de tensiune. Daca se dovedeste sa fie invers, este in regula sa le inversez? (cu siguranta oprita bineinteles) Multumesc, Vlad Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Schimbi între ele firele ce duc la becuri. Link spre comentariu
Vizitator vlad2709 Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Ok, multumesc de recomandare. Ai idee cui ma pot adresa pentru o modificare de profil? Nu gasesc cum se da mesaj privat. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Numai Administratorul forumului (Vasile) poate schimba numele unui user. Probabil că asta dorești... Mesaje încă nu poți da, fiindcă nu ai destule postări, e o măsură luată împotriva unora care își fac conturi doar ca să se răfuiască cu alții, fără să contribuie cu nimic util la forum..În principiu, dai click pe numele utilizatorului căruia vrei să-i dai un mesaj MP, apoi dai click pe căsuța (Send me a message)... Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Fie ca ai faza sau nulul trecute prin intrerupator nu se rezolva problema ta cu becurile LED. 1 Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 E posibil să existe totuși o diferență între cele două situații, din cauza capacității parazite a firelor.Dar soluția cea mai simplă rămâne tot montarea unui condensator de circa 1uF/400Vc.a. la bornele becului cu leduri. Link spre comentariu
Vizitator vlad2709 Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Modoran, cu tot respectul, dupa ce iti expui punctul de vedere ti-l si argumentezi. Iar daca ai fi citit mai atent, ai fi observat ca am doua aplice identice, una la care apare acest fenomen, si una la care nu, singura diferenta fiind ca la cea cu probleme intra faza indiferent daca intrerupatorul era actionat. Asadar, am inversat firele din siguranta de lumina si problema s-a rezolvat conform banuielilor. Multumesc validae pentru sfaturi. Referitor la situatia cu contul, cum pot lua legatura cu Vasile daca nu pot da PM? O seara placuta! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Dat fiind că ai doar trei postări, poți să faci un alt cont cu datele personale dorite, apoi eu îți voi bloca (bana) primul cont, fiindcă nu e permis să ai două sau mai multe conturi.Cred că e cea mai rapidă metodă..... Link spre comentariu
Vizitator vlad2709 Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Teoretic conform site-ului mai am nevoie doar de o postare. In plus as fi dorit sa pot sa imi creez contul pe mail-ul actual nu prin google account cum am facut, iar acum nu imi este permis chiar daca ii dau remove din cont . As dori ca modificarile sa se propage si la postarile curente, asa ca varianta cu ban nu prea ma ajuta. O sa mai postez pentru a putea discuta cu dl. Vasile. Multumesc Link spre comentariu
surubarila Postat Octombrie 26, 2017 Partajează Postat Octombrie 26, 2017 Fie ca ai faza sau nulul trecute prin intrerupator nu se rezolva problema ta cu becurile LED. Sanatate permanenta ! D-le Vlad , conexiunile aplicei (unde se leaga 230Vca) sunt notate L si N ? Link spre comentariu
Vizitator vlad2709 Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Buna ziua, am incercat sa inversez firele direct din din aplica, dar fara nici un rezultat. Practic ea este compusa din doua componente, panoul de leduri si transformatorul. In orice caz, din cate am citit, este mai bine sa am faza pe intrerupator, deoarece nu mai exista riscul de a te curenta la schimbarea unui bec de ex. Numai bine, Vlad Link spre comentariu
surubarila Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 De aici rezulta ca reteaua 230Vca alimenteaza traf-ul iar acesta mai departe LED-urile (printr-un montajel ceva). Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Aplica e alimentată dintr-o sursă în comutație dacă are leduri de minim 1W, iar inversarea firelor de alimentare din tavan nu poate avea niciun efect. Doar inversarea în doză a fazei cu nulul ar avea ceva efect. Sau inversarea din tabloul de siguranțe, astfel încât să fie faza pe întrerupătoare. Dar era mai simplu de montat un condensator de 0,47uF/400Vc.a. la bornele aplicei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum