Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Se mai umplu pe undeva capsule din alea de la autosifoane?

In Bistrita ''patroanele'' s-au incarcat pina-n '97-2000 la o sectie a unei Cooperative mestesugaresti. Subit,au incetat sa mai umple capsulele. Se zvonea ca, la un control, s-a constatat ca CO2-ul era de uz industrial nu de uz alimentar. Se spunea ca s-a lasat cu amenzi grele. Oficial se spunea,de catre cei de la sectiile respective,ca cei care produceau CO2,nu mai livrau gaz imbuteliat cooperativelor mestesugaresti,pentru ca nu era rentabil. Adevarul, adevarat nu-l stie nimeni,inafara de cei care au fost implicati in aceea afacere.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Nici nu-mi trebuia alimentar,cine sa mai stea sa faca sifon...ma gandeam la o trasnaie dar nu eram sigur daca se mai umplu pe undeva si nu stiu eu.

Din cite stiu eu ,capsule cu CO2 (nu stiu daca sint identice cu cele de la noi) sint folosite (in alte tari) la armele cu aer comprimat, special adaptate sa functioneze cu astfel de capsule. Asa cum am mai spus, nu stiu sa se mai incarce(la noi) capsule cu CO2.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Succes la bagatul agrafei. Daca poti baga agrafa, apoi il scoti si cu furculita. Ceea ce reprezinta 1% din cazuri.

Acum un an am vizitat o familie in Suedia, faceau sifon cu un aparat care "gaza" apa dintr-o sticla cu metoda cunoscuta noua. Doar ca era o butelie de 500ml si elibera CO2 in doze.

Link spre comentariu

Decât varianta (cel puțin glumeață) cu agrafa, mai rapid bagi în dop un holtzșurub până la jumătate, negresă, ce ai prin zonă. Apoi tragi dopul cu un clește sau folosind furculița ca mâner...

Aș fi vrut ca acele capsule de autosifon să se mai reîncarce și la noi, din păcate nu am mai găsit centre care să asigure acest serviciu, acum e mai ușor să iei apă carbogazificată (uneori sub numele de apă minerală) din diverse surse......

Link spre comentariu

Succes la bagatul agrafei. Daca poti baga agrafa, apoi il scoti si cu furculita. Ceea ce reprezinta 1% din cazuri.

Acum un an am vizitat o familie in Suedia, faceau sifon cu un aparat care "gaza" apa dintr-o sticla cu metoda cunoscuta noua. Doar ca era o butelie de 500ml si elibera CO2 in doze.

Va rog, puteti sa fiti mai explicit in legatura cu acel aparat de facut sifon?

Link spre comentariu

Decât varianta (cel puțin glumeață) cu agrafa, mai rapid bagi în dop un holtzșurub până la jumătate, negresă, ce ai prin zonă. Apoi tragi dopul cu un clește sau folosind furculița ca mâner...

Aș fi vrut ca acele capsule de autosifon să se mai reîncarce și la noi, din păcate nu am mai găsit centre care să asigure acest serviciu, acum e mai ușor să iei apă carbogazificată (uneori sub numele de apă minerală) din diverse surse......

Chiar asa! Doar marcile de apa minerala,consacrate sint ce scrie pe etichete si prezinta garantie. Celelalte sint doar apa(chioara) cu adaos de CO2. La fel si apa plata. Mai nou, unele magazine comercializeaza ''apa plata'' imbuteliata la flacoane de 5L sub marca proprie. Cit e de ''plata'' nu stiu.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări