Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bateriile copilăriei.....

Postări Recomandate

La baterii era cel mai simplu mijloc de a la verifica chiar si pe cele de 9Vdc, e un pic mai "aspra" decit cele de 4,5Vdc insa e suportabil.

Totusi cind am primit una de 90Vdc nu m`am incumetat sa o verific si pe aia in acest mod....

Este dea dreptul periculos sa incerci o baterie de 90V dc. Sotul unei verisoare,care era electrocarist, a murit dupa ce s-a curentat la un electrocar. Era angajat la o firma. Au ramas in urma lui doi copii,o fata si un baiat.

Link spre comentariu

Depinde de circumstanțele fiecărui caz.Unii pot fi doborâți și la 48V, alții rezistă și la 380V sau mai mult.....după rezistența pielii și noroc.A fost un caz documentat în care un aurolac fără bilet, încolțit de un conductor mai supărat, s-a urcat din mers pe locomotiva trenului și a apucat pantograful cu mâna. Deși mâna i-a fost aproape carbonizată de tensiunea înaltă (în medie 27kV), omul a scăpat cu viață. Alții au fost doborâți doar fiindcă s-au apropiat prea mult de catenară....

Am învățat destul de devreme că testarea bateriilor ,,în gol,, e inutilă, îmi făcusem prin anii 80 niște testere cu diverse beculețe, cu care testam diversele baterii. Acum le testez cu un tester tip voltmetru cu rezistența internă scăzută, practic consumă câteva zeci-sute de miliAmperi din bateriile testate....

Deși ieftin și simplu, modelul ăsta e foarte fiabil și ușor de folosit, îl am de prin anii 90..xk8AbLY.jpg

Link spre comentariu

Depinde de circumstanțele fiecărui caz.Unii pot fi doborâți și la 48V, alții rezistă și la 380V sau mai mult.....după rezistența pielii și noroc.A fost un caz documentat în care un aurolac fără bilet, încolțit de un conductor mai supărat, s-a urcat din mers pe locomotiva trenului și a apucat pantograful cu mâna. Deși mâna i-a fost aproape carbonizată de tensiunea înaltă (în medie 27kV), omul a scăpat cu viață. Alții au fost doborâți doar fiindcă s-au apropiat prea mult de catenară....

Am învățat destul de devreme că testarea bateriilor ,,în gol,, e inutilă, îmi făcusem niște testere cu diverse beculețe, cu care testam diversele baterii. Acum le testez cu un tester tip voltmetru cu rezistența internă scăzută, practic consumă câteva zeci-sute de miliAmperi din bateriile testate....

Deși ieftin și simplu, modelul ăsta e foarte fiabil și ușor de folosit, îl am de prin anii 90..xk8AbLY.jpg

Am vazut un astfel de aparat pentru verificarea bateriilor in Bistrita la un magazin din apropiere. Acolo, cind cumperi baterii ti le si verifica. N-am vazut astfel de aparat,nicaieri.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Am vazut un astfel de aparat pentru verificarea bateriilor in Bistrita la un magazin din apropiere. Acolo, cind cumperi baterii ti le si verifica. N-am vazut astfel de aparat,nicaieri.

Am cumparat eu unul identic de la un Lidl, acum vreun an. E destul de practic.

Link spre comentariu

Poate că sunt și magazine unde ți le testează, să nu fie descărcate din cauza duratei de stocare prea mari. Recent am avut la serviciu o situație în care baterii noi Toshiba R20 ,,la țiplă,,, cumpărate de un coleg pentru o lanternă cu bec halogen, nu au putut ține consumul nici un minut.....pur și simplu vedeai cum ,,pălește,, lumina becului. Și scria pe ele că pot fi stocate până-n 2018....deci nu-i o idee rea să le testezi de față cu vânzătorul, că după ce ajungi acasă și vezi că sunt ,,moarte,, e cam târziu să mai faci ceva.....vânzătorul poate susține că ai adus altele deja uzate.Și doar cu bonul fiscal nu poți dovedi că alea sunt chiar cele cumpărate, că pe bon nu scrie seria lor de fabricație...

Tester din acela ca al meu, se găsesc și la miva.. sau tehnoel...

Link spre comentariu

Pe la magazinele mai de cartier ... se mai milostivesc si desfac blisterul .Baterii vrac , la cutie ... n - am vazut decat kinezarii ... R6 si R03 . Oricum , am trecut de mult pe accu . Mai ales de cand au aparut " stay charged " ieftine ... cu performante absolut satisfacatoare .

Link spre comentariu

Eu am cumparat de la un magazin niste baterii de ceas gata ''consumate''. M-am dus inapoi cu ele ,dar vinzatoarea mi-a spus ca nu poate sa-mi dea banii inapoi, intrucut au fost desigilate. Pai altfel cum puteam sa verific bateriile? M-am lasat pagubas ,( nu inainte de a ma lua-n ''clonț''cu ea)mai ales ca au fost destul de ieftine.

Am un aparat de masura analogic AWELCO cu care am posibilitatea de a verifica starea bateriilor.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Și eu folosesc de ceva ani acumulatori, baterii nu folosesc decât la ceasuri de perete, ceasuri de mână și telecomenzi auto sau TV. Deși am câțiva acumulatori și prin unele telecomenzi. Am găsit acum câteva zile acumulatori de 9V/200mA cu 5 Lei la Penny, erau reduse cu 75%. Iar un încărcător ,,inteligent,, și universal, cu controller era 15Lei...la banii ăștia e și păcat să mai cumperi baterii Zinc Carbon.

Link spre comentariu

La multa lume am auzit de baterii " de firma " , sigilate si absolut in termen ( la inceput ) , care cedeaza in cateva minute . Or fi loturi pentru Romania ... altfel nu - mi explic . La accu am incarcatoare " destepte " , arata tot felul de parametri , inclusiv capacitatea reala , dupa finalizarea incarcarii . Am testat prin descarcare controlata , cu masuratori ... cam se respecta . Asa ca stau linistit ... stiu ce pun in aparate .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am găsit acum câteva zile acumulatori de 9V/200mA cu 5 Lei la Penny, erau reduse cu 75%. Iar un încărcător ,,inteligent,, și universal, cu controller era 15Lei...la banii ăștia e și păcat să mai cumperi baterii Zinc Carbon.

Daca acumulatorul ala de 9V e cea cu carton verde-negru "Tronic eco Ready to use" cu 100 cicluri, ati avut parte de un mare chilipir, am unul de vreo 5 ani, e foarte bun, cred ca pe atunci era 15 lei, dar la Lidl, nu la Penny. Astia din urma cam baga prostii, acum vreun an am vazut un acumulator de-asta la Penny care era imbracat in piele de vitel(?!). :ras:

Link spre comentariu

Am luat si eu ... e 5 lei pachetul . Adica un 6F22 , sau 2 R14 , sau una R20 , sau 4 R6 , sau 4 R03 . Au si niste incarcatoare cu afisaj ... inclusiv capacitatea , cam 15RON , testere digitale tot cu vreo 5 lei , un incarcator mai simplu cu 7-8 lei etc . Ideea e ca lumea s - a prins ca sant mokaciuni , le vaneaza ... gasesti greu , mai ales dupa - amiaza . Accu nu sant " stay charged " , dar merita toti banii ( de cateva ori ) !

P .S . - pentru postul 122 , al d - lui Validae . Cele de care face vorbire d - l Spitfire sant de la Lidl ... " stay charged " , excelente , dar de 3 ori mai scumpe . Oricum , un pret ridicol pentru 4 buc . R6 excelente , sau variantele ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Energyzer sunt făcute în general tot în China, dar cele care echipează TV-urile ,,la pachet,, sunt mult mai bine sortate. E același lucru cu acumulatorii auto care vin pe mașină, sunt mult mai buni și mai fiabili decât cei ,,aftermarket,, de același tip. Totul ține de sortare și întotdeauna piesele de schimb vor fi mai slabe decât cele ,,originale,,...nu invers.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări