gauss Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 In Ploiesti au fost ceva magazine ... doua la supermagazine , cum erau denumite atunci . Unul la Omnia , in centru , altul la Complexul Nord . O perioada inainte , cel de la nord a fost in centru , in complexul Halelor centrale , intr - un magazin exterior , unde a fost ( si ) ulterior Consignatia , sau oricum in zona , alaturat . Nu mai tin minte exact , nu vreau sa gresesc . 99 la suta din marfa erau piese de schimb pentru electronice vandute in acei ani , foarte putine piese " independente " pentru constructii , in ultimii ani adusesera si kit-uri IPRS . Preturile ... mari . Daca aveai " intrare " , gaseai lampile pentru TV , apoi TDA 2030 pentru baleiajul vertical TV color , etc . La celalalt magazin se gaseau cateodata piese ieftenite , la preturi mici . In ultimii ani ramasese doar cel de la Omnia ... Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 In Bucuresti, in anii 80. tiganii vindeau piese si cablaje pe Str.Academiei. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) La Ploiesti a mai fost un magazin , la ,, Tribunal '' acolo unde sunt acum sediile unor partide ... De la Hale am cumparat un aparat de masura rusesc (poate primul ) , tot acolo se gaseau capete magnetice ptr. magnetofoane !! Kiturile IPRS le gaseam in librarii ( bineinteles daca aveai o relatie ) ptr,\. ca se terminau repede stocurile !! Editat Octombrie 28, 2017 de dan-a2 Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Da , se numea Electrotehnica ... sectorul de piese radio nu mi - l amintesc prea bine , stiu ca aveau pentru electrocasnice ... motoare , carbuni , elici ... si alte cele . De baza erau acolo TV - uri , radiouri , pick - up - uri ... cateodata benzi de magnetofon pentru " cunoscuti " ... nu vedeau lumina din magazin . In fine ... Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Strada Academiei era recunoscuta pentru traficul de componente electronice. Acolo erau trei magazine. In fata lor era un un hol,acoperit si sprijinit de niste arcade. Exista si acum dar nu stiu daca are acelasi specific. Magazinul Electrotehnica se afla langa Piata Romana. De acolo am cumparat eu un aparat de masura, nou, fabricatie RDG. Se numea...Meter.....III. Nu mai stiu exact. Stiu ca era pe fir de torsiune. Eram elev la Electronica, Pipera. Era al doi-lea aparat al meu. Primul a fost un DU 20. Cred ca se intampla prin 1980-1981. Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Strada Academiei era recunoscuta pentru traficul de componente electronice. Acolo erau trei magazine. In fata lor era un un hol,acoperit si sprijinit de niste arcade. Exista si acum dar nu stiu daca are acelasi specific. Magazinul Electrotehnica se afla langa Piata Romana. De acolo am cumparat eu un aparat de masura, nou, fabricatie RDG. Se numea...Meter.....III. Nu mai stiu exact. Stiu ca era pe fir de torsiune. Eram elev la Electronica, Pipera. Era al doi-lea aparat al meu. Primul a fost un DU 20. Cred ca se intampla prin 1980-1981. Asa ceva ti-ai cumparat. Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Da acesta este. Butonez de pe telefon si nu am stat sa caut poza. Un aparat foarte bun si foarte precis. Avea si ceva negativ. Fiind pe fir de torsiune se stabiliza greu la indicatie. In rest super OK. Asta pentru anii 80. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Cam cat a costat atunci , de curiozitate ?? Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) 1245 lei in februarie 1980. In acelasi an si aceiasi luna, un magnetofon Maiak 205 costa 4500 lei. Editat Octombrie 28, 2017 de PINTI Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 Aparat excelent de laborator, tare sensibil era firul de torsiune, daca`l trinteai era gata vizita la un laborator de metrologie pentru repararea lui, aproape la fel se sensibil ca DU10. Avea si sonda se 20Kv insa nu cred ca aparuse in comert. Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) Nu, sonda nu a aparut in comert. Eu am confectionat una din mai multe rezistente MLT inseriate. Preluam tensiunea de masura de pe ultima. rezistenta. Nu mai stiu valoarea lor si nici cate erau inseriate. De...sunt aproape 40 de ani. Ooo... tempora.... Of topic Acum sunt la un cazan si "confectionez" niste tuica. Am si mijlocul de masura pentru gradele acesteia. Editat Octombrie 28, 2017 de PINTI Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) In anii '80 am vazut o baterie de 12 V , de fapt o bricheta alimentata de la aceasta baterie ... adusa din afara , era micuta , precum cele care au echipat telecomenzile de la alarmele auto mai timpurii . Produsa in Hong Kong ... China inca nu incepuse asaltul cu produsele proprii . Am comparat - o cu bateria de 15 V de la MAVO - 35 ... chinezeasca " originala " , era clar ca lumea merge inainte . Tot in anii respectivi am studiat bateria " pastila " de la un breloc lanterna , cu bec miniatura . Era un soi de acumulator ... ma rog , am reincarcat - o putin , cu rezistenta de limitare si multe precautii . S - ar putea sa fi fost cu mercur , ca cele de la exponometrele foto . Tensiune 1, 34 ... sau pe - acolo . Nu erau produse romanesti , dar tot din anii inainte de '89 , am zis ca merita mentionate . Tot in anii respectivi au aparut lanternele cu acumulator ce se incarcau la priza , rusesti si RDG - iste . Cine avea noroc si relatii , mai prindea ceva SAFT - uri , format R6 , de la RTP - urile de IEMI . In fine ... Editat Octombrie 28, 2017 de gauss Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) 1245 lei in februarie 1980. In acelasi an si aceiasi luna, un magnetofon Maiak 205 costa 4500 lei. Corect, atat am dat pe Maiak in 82 !! Editat Octombrie 28, 2017 de dan-a2 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 si cate bairamuri dupa? Ooo, ,, gramada '' plus un AS2020 si doua boxe bulgaresti de 20 watti !! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2017 Partajează Postat Octombrie 28, 2017 (editat) Daca boxele erau cele pe care le stiu eu ... 3 cai , maro cu masca detasabila si suspensia de la bas un pic lipicioasa ( panza impregnata cu cauciuc ) , iar mediile ovale ... sunau bine . Aveau un bas profund , mai ales in spatiu mare ... costau parca 1.700 lei , si erau destul de rare . Le - am vazut prima data la un TIB , la standul Bulgariei . In epoca erau foarte apreciate si RFT - urile pe 2 cai , cu colturile rotunjite , de 50W si 35W , ultimele tot cu al doilea difuzor oval . Erau de la niste pick - up - uri , din ce mi - amintesc . Ce mai trece timpul ... Editat Octombrie 28, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate