gauss Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 Priza de 45 V la pilele pentru anodica era pentru alimentarea grilelor ecran ... erau aparate cu asemenea conexiune . Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 14, 2017 Partajează Postat Noiembrie 14, 2017 Am avut si eu aceste minunate lanterne marcate cu rosu. Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Gauss, rucksacul din debara e prea departe! Nu ma acuza ca cobesc, nu asta intentionez. Ceva bun s-a lipit de mine cat am trait in Japonia, am si azi cum am avut peste tot prin lume sacul de prim ajutor pus sub pat sau la piciorul lui. Pentru mine si restul familiei, cate unul pe cap de vita furajata! Eu dormeam frecvent in paturi straine si-mi faceam des derogare de la regula. Dar regula e buna si merita respectata. Sticla cu apa, lanterna cu dinam radio si sirena, energy bars, petarde, 2 fiole de calciu, niste Tramadol... nu-i doomsday, e precautie simpla si ieftina. Aveam si sacul de vacanta si l-am folosit in Abruzzo, acum cativa ani, cand s-a intamplat nenorocirea eram acolo in vacanza, dar fara mari probleme, doar ne-am speriat un pic de tencuiala cazuta prin jur. Am folosit lanterna cu radio si niste calciu, ca era una pe strada cam lesinata, biata de ea. Aia e, noi suntem apartenenti la generatia celor ce au lins baterii ELBA de 4,5 ca sa vada daca sunt bune si o sa murim pregatiti, nepotii nostri habar n-au ca exista si altceva decat AAA si CR32 si risca sa moara la fel de nepregatiti ca noi. Ca sa nu fiu prea offtopic, imi amintesc ce mare bucurie aveam cand imi aducea colegul meu Grozea de la Casa Pionierilor baterii de 90 V furate de pe vagoane. Le puneam pe radiourile mele cu lampi, bateria ar fi durat si 1 an daca nu o abuzam la montaj, asa ca aveam mereu nevoie de una noua, plus inca una la generator (mai aveam o scula de radioamator). Pe atunci, inca mai exista onoare, mai ales intre hoti, bateria furata colegul mi-o aducea virgina, rupeam eu capacelul si-i puneam apa distilata! Oh temporas, Oh mores! Si erau si ieftine bateriile, nu mai stiu precis, dar sigur plateam cam 5 pachete de tigari pe o baterie furata de pe vagoane. LED-ul nu exista inca (in Ro), puteai sa citesti despre el in Anticipatia! Dar DY 82 costa cam cat 25 de pachete de tigari. M-a provocat un morocanos stupid sa vorbesc despre amintirile mele dintr-o vreme in care dreptul era stang, stangul era drept dar oamenii gaseau cumva directia omeneasca, chiar si facand blatul la transportul in comun (ITB). Oamenii aveau carnetele, cu bilete perforate in toate cele 3 x 3 combinatii de gauri! Unul se uita in aparat sau baga o hartie de sondaj, ceilalti vedeau modelul si-si pregateau biletul gata perforat din colectie. Oricum, pe scara mai atarnau inca 20, la cat de inghesuite circulau autobuzele alea, nu era nicio sansa reala sa vina vreun controlor sa faca scandal. Dragi colegi, care cititi acum, pe viitor, cand vin morocanosi sa va povesteasca voua ce bine era pe vremea lui Ceausecu, si cum mergeau ei cu autobuzele... intrebati-i despre ce v-am scris mai sus. V-as ruga, pentru dubla confirmare, sa intrebati si pe parinti/unchi/bunici, insa tembelizorul spala creieri la greu, nici nu mai indraznesc... Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 15, 2017 Partajează Postat Noiembrie 15, 2017 Ce sa zic ... acolo am gasit loc . Pentru rucsaci . Daca e sa ... i - am luat si mai vedem . In incaperi , nu - mi folosesc . Daca e vreun seism , si se darama grav blocul ... asta este . Nu cred ca va veni cineva sa sape dupa mine . In '77 , pe care l - am prins ca adult ( major ) , au mai fost sanse . Erau forte care au fost mobilizate ... militari in termen ( in numar mare ) , si intreprinderi de constructii , cu numar mare de " combatanti " si mijloace tehnice din belsug . Acum ... n - am mai vazut o macara de nu mai tin minte . Vorba vine ... vroiam sa zic la lucru ! Cred ca sant la fel de rare ca victoriile nationalei la fotbal . Militarii , ... militarii ! Asa ca n - ar avea rost sa - mi prelungesc o agonie ... Ma gandesc ce decizie ar lua un eventual supravietuitor ( la comenzile macaralei ) , in capatul unei alei cu zeci de blocuri " down " . Cu care sa inceapa ? La mine pe " ulita " , nici nu cred ca incape ... e plin de autoturisme . Am vazut salvari ( autosanitare ) , care s - au oprit la distanta ... mai ales seara , cand masinile se aseaza una peste alta , in straturi ... In caz de ceva , ar trebui curatat de masini si moloz cu buldozerul , sa incapa ceva . Care buldozer ? ... si resturile , cine sa le incarce si in ce ? In fine ... scuze de off - topic si viziunea un pic pesimista . Pentru mine e foarte reala , dar n - are importanta ! ... Link spre comentariu
Postări Recomandate