doru3160 Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Mama lor de nemti,n-au putut sa invete ceva ca lumea de la noi... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 (editat) Mama lor de nemti,n-au putut sa invete ceva ca lumea de la noi... Deh! Sint cam ''departe'' de noi. Ajung greu. Editat Octombrie 30, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Da' sa faca baterii proaste au stiut sa invete,ca pana sa ne cunoasca mai bine,le faceau bune Link spre comentariu
ALEKS Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Ati intuit bine. Intr-adevar mi le-a adus un vecin care aducea aparatura HI-FI (dar si alte electronice, precum si reviste si casete VHS "deocheate") de la nemti. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Da' sa faca baterii proaste au stiut sa invete,ca pana sa ne cunoasca mai bine,le faceau bune Sau adaptat mai repede de cit am crezut noi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Da,si mai spun ca noi suntem cum suntem...pai noi nu le-am fabricat niciodata bine,deci avem o scuza,dar ei dupa ce au aratat ca stiu sa faca baterii bune,ne-au copiat modelul si le fac idem cu ale noastre.De inainte,ca acum cine sa mai faca baterii la noi... Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Da' sa faca baterii proaste au stiut sa invete,ca pana sa ne cunoasca mai bine,le faceau bune S-au învatat sa nu le mai faca deloc. Se mai fabrica eventual prin Polonia. Si prin Ceainica. Link spre comentariu
ALEKS Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Le-am cautat pe Internet. Cam asa aratau. Aparent aparusera pe piata prin 1990. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 S-au învatat sa nu le mai faca deloc. Se mai fabrica eventual prin Polonia. Si prin Ceainica. Tot ei le fac cata vreme au pastrat brandul...doar folosesc mana de lucru mai ieftina,dar chinezii stiu sa faca si lucruri bune.Totul e ce pretentii sunt,si ce plata se face. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 (editat) Le-am cautat pe Internet. Cam asa aratau. Aparent aparusera pe piata prin 1990. Alea au fost " adevarate " . Eu am avut una de 3 V , din seria foto . Luata din magazin , am pus - o la un multimetru ( pentru ohmetru ) . Pe care l - am instrainat ... am inteles ca merge si in ziua de astazi . Editat Octombrie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Tot ei le fac cata vreme au pastrat brandul...doar folosesc mana de lucru mai ieftina,dar chinezii stiu sa faca si lucruri bune.Totul e ce pretentii sunt,si ce plata se face. Pai chinezii fac marfa pentru toate buzunarele. Vorba ceea: Aceeasi Marie dar cu alta palarie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Aparuse apoi un tester..cu doua lamele care culisau iar in capul lor aveau un bec de 2,5v...pentru probarea bateriilor rotunde de 1,5v. Va aduceti aminte de testerul ala? Am cautat o poza pe net cu acel tester ...dar nu gasesc. Nu se stie ... de obicei se pun in scurt , lucru care se remediaza prin conectarea scurta la o sursa , sau descarcarea unui condensator incarcat . O spalare energica cu apa de robinet si o periuta ... mai iese electrolit din ei , de multe ori un strat invizibil . Cei pe care i - am avut au fost incredibil de rezistenti . Ma rog , exploatati corect , Ni-Cd au regulile lor . Am dat de caseta azi,dupa indelungi sapaturi.Asa cum spuneam de mai bine de 10 ani nu am mai pus mana pe ei.Bilantul ar fi cam asa...3 elementi au 0,7V.Alti 3 elementi au 0,2V,iar restul zero,probabil sunt in scurt.Pe cei cu 0,7V maine o sa incerc sa-i bag pe o sursa sa vedem daca mai primesc ceva.Ce e curios,dupa cate depuneri aveau la polul pozitiv,contactele casetei sunt neatinse.Dupa o spalare cu pensonul si apa fara alt fainosag,arata ca noi. Elementul primit de la #kripton acum cativa ani,pe care l-am expus in postarea nr.26,e vorba de cel sovietic,are la borne 1,4V.Este fabricat in luna iulie 1970.Chiar daca aparatul de masura este modest,garantez ca indica bine. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Tot ei le fac cata vreme au pastrat brandul... S-au retras de mult din productia de baterii si si-au vândut unitatile productive. Brandul exista în continuare pentru ca se vinde bine. Tot asa cum se vinde bine AEG, DUAL, TFK, Grundig. Link spre comentariu
ALEKS Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 (editat) Tester din ala cu urechi si saiba de carton sau clingherit la imbinare am avut si eu. Elementul ala rusesc seamana cu alte baterii de la rusi pe care le-am vazut de-a lungul vremii. Erau unele mai mici si mai bondoace decat R14. La un capat erau imbinate si separate de o "garnitura" din plastic alb care impiedica sa faca contact + cu -. Aveau o hartie rosie cu albastru drept invelitoare. Tot dintre ciudatenii de la rusi am vazut R20-uri din carton, umplute cu un fel de "smoala". Electrodul central din carbune, dupa ce dezmembrai bateria puteai desena pe asfalt cu el Celalalt electrod era din zinc cel mai probabil. Nu prea tineau la lanterna. Si miroseau ciudat. Le-am gasit pana la urma pe Internet. Mi-am pus rusa ruginita la bataie. Alea de care ziceam is cele 3 din stanga sus. Aia de carton e centrala. Scrie 343 pe ea. Ah, si le sarea si tumburucul ala din varf. Mergeau si fara el dar mai rau ca nu prea faceau contact. Editat Octombrie 30, 2017 de ALEKS Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 (editat) Cele rusesti A 336 sant alcalinele lor R6 . Asa sant si R14 , precum si R10 in discutie , carcasa dintr - o bucata cu minusul izolat , din motive de coroziune . Cel din dreapta jos este acumulatorul lor de 9 V din vechime , se livra ( la cerere ) printre altele la SOKOL si alte radioreceptoare , insotit de incarcatorul de retea , cu condensator serie , fara transformator . Are in interior 7 elementi NI - CD " pastila " de 0,1 Ah . Editat Octombrie 30, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate