Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bateriile copilăriei.....

Postări Recomandate

Cu care frate ai crescut,ca daca aveai inainte de 89 un walkmen erai serif...dupa 89 au aparut si bateriile din afara.Cea mai mica jucarie cu caseta din acele vremuri (pt mine) a fost un Philips 2202,adus de un vaporean.Dupa aia am vazut ca au scos si rusii un model,parca Legenda ii spunea,dar fata de chinezariile numite walkmen,de mai tarziu,alea erau caramizi,cu mecanica serioasa...fer.

Link spre comentariu

Cu care frate ai crescut,ca daca aveai inainte de 89 un walkmen erai serif...dupa 89 au aparut si bateriile din afara.Cea mai mica jucarie cu caseta din acele vremuri (pt mine) a fost un Philips 2202,adus de un vaporean.Dupa aia am vazut ca au scos si rusii un model,parca Legenda ii spunea,dar fata de chinezariile numite walkmen,de mai tarziu,alea erau caramizi,cu mecanica serioasa...fer.

Sanatate permanenta ! Off-topic : ma credeti sau nu , tot de la un vaporean(un unchi de-al treilea) am avut un Sony.Foloseam doua baterii Elba din cele mari puse intr-un suport rotund din plastic(tot pt. baterii) de la un radio romanesc.Eram "cablat" la propriu...

Link spre comentariu

Am prins ( si ) cand erau baterii . Desigur , si cand nu ( mai ) erau . Una 3R12 se " baga " fortat in husa de piele naturala de la Zefir sau Electronica , in spatele receptorului .... conectata cu fire . La Sokol am avut accu ... cu incarcator separat . Totul original , rusesc ... Am avut si Legenda 401 , pomenita mai sus . O mecanica interesanta , inspirata de la Philips si Taiwan . O singura parghie , destul de rigida . Stanga , dreapta ... derulari . Nu se bloca , trebuia sa o tii apasata . In jos , redare . Acelasi lucru la inregistrare , trebuia mai intai apasat un buton patrat si tinut in aceasta pozitie pana se bloca parghia principala . Volum manual la inregistrare , controlat pe microampermetru cu ac , cu sectoare colorate . La play , era indicator de baterii sau tensiune de alimentare . Cabluri DIN , unul cu banane si adaptor pentru redare in amplificator de la radio cu tuburi , sau preluare semnal de radioficare , avea un comutator negru care se ridica , rotea si cobora in pozitia corecta , asigurat cu niste dinti care intrau in orificii in forma de " V ". Capete unguresti BRG , motor tot estic , cu stabilizator de turatie cu tranzistori , RDG - ist . Caseta " radio " , se infigea in locul celei cu banda magnetica , avea niste contacte lamela care intrau intr - o cupla din spatiul casetei , undeva langa capete . Radio cu amplificare directa , comutator UL - UM . Mergea binisor . Alimentator separat , stabilizat . Tranzistor serie cu germaniu , punte redresoare miniatura , cu seleniu . La exemplarul meu era RDG - ista . Venea in suport de polistiren ( scartietoare ) , precum MAVO-35 , si cu husa de protectie , la inceput erau din piele neagra , ca la unele foto . Dupa ceva timp , vinilin . Microfon dinamic exterior , cu suport , documentatie si o caseta oribila , cu banda ruseasca . Altfel , de incredere ... ma rog , butonul parghiei se rupea , fiind din plastic negru moale cu ornament metalic argintiu . Se vede si in foto ca lipseste ...Walkman am vazut ( fizic ) dupa '90 , nu se aduceau fiindca nu produceau profit , si erau scumpe . La moda , si un semn de noblete , erau celebrii "serpi " ... denumiti azi boombox . Sharp GF - xxx . 777 era " tatic " , posesorul avea functie sau bisnitarea mai bine !

2h2ppug.jpg

https://www.google.ro/search?q=sharp+gf&client=opera&hs=moG&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi-3Lvrg4vXAhXCHxoKHa0eBO0Q_AUICigB&biw=1920&bih=970#imgrc=_

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări