Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Setare router ZTE H368N

traianpop

Postări Recomandate

Am primit acest router, nou, si nu il pot conecta nicicum...

Cu 192.168.0.1 nu merge, pe alt site am gasit ca ar fi 192.168.2.254, dar nu vrea.

Made in China, 2013.Cumparat nou, din magazin. Nu a fost folosit pana azi.

I-am dat RESET, nimic.

Mi se par interesante urmatoarele aspecte:

-led power on, nu palpaie, cred ca e normal;

-led wireles on, nu palpaie, desi nu a fost facuta vreo setare;

-led video off;

-led Broadband ,fara cablu palpaie, cu cablu, se opreste.

-led Internet off; cred ca asta nu e normal;

-led TV on sau off depinde cand e legat la retea;

-celelalte leduri, (Upgrde, WPS, USB, PSTN, off.

Imi dati cateva sfaturi?

Multumesc.

Link spre comentariu

192.168.2.254 e adresa de conectare. Bagi un cablu LAN normal intre un port din cele 4 si placa de retea, atat. Daca nu merge verifica cablul, sa nu fie defect. Tot nu merge, nici dupa resetare vezi sursa de alimentare sa nu fie cu probleme sau routerul in sine e defect.

Link spre comentariu

Interfata trebuie sa fie una din cele trei: 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1

Mare grija, sa nu fie conectat in router cablul de la Internet (cablul de la RDS, Telekom, etc.) !

Apropo. De la ce firma aveti accesul la Internet?

Editat de thebluefox
Link spre comentariu

Am incercat toate adresele, alta sursa, alt cablu, si tot nu merge.

Presupun router defect. Sa-l duca la garantie, daca o mai are. A fost primit cadou de ziua unei dom'soare, nu stiu la cine e factura sau bonul.

Multumesc de raspunsuri.

Link spre comentariu

Interfata trebuie sa fie una din cele trei: 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1

Mare grija, sa nu fie conectat in router cablul de la Internet (cablul de la RDS, Telekom, etc.) !

Apropo. De la ce firma aveti accesul la Internet?

http://setuprouter.com/router/zte/h368n/login.htm

Scos din cutie si alimentat trebuie sa detectezi ssid-ul cu telefonul si sa te poti conecta cu parola care este scrisa pe cutie sau pe eticheta aparatului.

Link spre comentariu

http://setuprouter.com/router/zte/h368n/login.htm

Scos din cutie si alimentat trebuie sa detectezi ssid-ul cu telefonul si sa te poti conecta cu parola care este scrisa pe cutie sau pe eticheta aparatului.

Interfata este la adresa 192.168.2.254, cat timp nu este conectat la Internet. Pentru asta e nevoie de un cablu de retea conectat intre calculator si unul dintre cele patru porturi lan colorate in galben pe router.

Conexiunea fara fir se poate face doar daca stiti exact parola de Wireless a routerului, care s-ar putea sa nu fie neaparat cea mentionata pe site.

Link spre comentariu

Se intampla de multe ori ca routerul primeste o adresa de IP aiurea de la un dispozitiv ce are server DHCP, din reteaua providerului de Internet.

Incearca sa legi un router in spate la un alt router, ambele cu DHCP activat, si vezi ce se intampla. :-)

Editat de thebluefox
Link spre comentariu

Se intampla de multe ori ca routerul primeste o adresa de IP aiurea de la un dispozitiv ce are server DHCP, din reteaua providerului de Internet.

Incearca sa legi un router in spate la un alt router, ambele cu DHCP activat, si vezi ce se intampla. :-)

Nu se intampla nimic . Internetul e internet ...iar intranet-ul e cu totul altceva . Am setat sute de routere , stiu ce vorbesc . Adresa de management e scrisa in NAND in mod default . Ca sa o schimbi trebuie mai intai sa fi logat pe router .

Unde ati facut cursurile astea de retelistica ? Sau ne dam pur si simplu cu parerea dupa ce am setat cateva routere prin vecini ?

@Bandi Szasz a postat foarte corect . De acolo trebuie sa inceapa si sa dea explicatii la ce gaseste ipconfig-ul . Dupa aia ne putem da si noi cu parerea la ce ar putea fi .

Link spre comentariu

Nu se intampla nimic . Internetul e internet ...iar intranet-ul e cu totul altceva . Am setat sute de routere , stiu ce vorbesc . Adresa de management e scrisa in NAND in mod default . Ca sa o schimbi trebuie mai intai sa fi logat pe router .

Unde ati facut cursurile astea de retelistica ? Sau ne dam pur si simplu cu parerea dupa ce am setat cateva routere prin vecini ?

@Bandi Szasz a postat foarte corect . De acolo trebuie sa inceapa si sa dea explicatii la ce gaseste ipconfig-ul . Dupa aia ne putem da si noi cu parerea la ce ar putea fi .

Poate asa era candva inainte... Sa luam un exemplu concret:

Netgear R7000 neconectat la Internet in portul WAN are un IP intern. Odata conectat la Internet detecteaza un conflict de IP cu routerul montat de ISP in blocul respectiv si isi schimba automat IP-ul intern (192.168.1) in 10.0.0.1

Nu trebuie sa fii magar si sa-i intrebi pe altii ce cursuri au facut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări