Vizitator Menelaus Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 Nu stiu unde sa postez.Incerc aici. Se poate sabla in conditii de amator? Daca se poate,de ce ar fi nevoie? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 De aer comprimat (compresor și rezervor tampon) și de un dispozitiv ușor de realizat, practic sunt două țevi de 3-5mm fixate împreună la un unghi de circa 45*, una prin care vine nisipul, iar prin cealaltă se suflă aerul. Este principiul atomizorului sau al pistolului de vopsit cu aer comprimat, doar că în loc de lichid vine nisip fin. Foloseam un astfel de dispozitiv improvizat la serviciu, sablam bujiile la mașini.Acum nu le mai sablez, că am Diesel.... Link spre comentariu
Vizitator Menelaus Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 Multumesc Compresorul este in lucru,rezervor de 120L.Nu stiu inca la ce presiune voi ajunge. Sper sa ajunga 8 atm.La probe nu am scos mai mult. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 Exista si de cumparat, nu`s scumpe insa e o problema, o bujie merge, o cheie 14/17 merge insa a sabla o caroserie de masina nu. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 (editat) Nu-i asa de complicat sa construiesti o instalatie de sablare. Pe linga compresorul indispensabil,vasul tampon,furtun, mai trebuie si diuza care trebuie sa fie rezistenta la uzura. Merge si diuza metalica,numai ca se uzeaza rapid. Nisipul de preferat cuartos si uscat. Merge si cu nisip obisnuit numai ca in scurt timp se transforma in praf. Se poate folosi si sticla pisata, suficient de fina pentru a trece prin diuza. Instalatiile se sablare industriale,folosesc pe linga nisip si alice din otel. Editat Octombrie 24, 2017 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
dany_cta Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 (editat) Un pistol chiar bun de sablat de la Yato am luat cu vreo 50lei si am sablat cu sare de bucatarie (piese relativ mici). Deci compresor, pistol de sablat (50lei), material abraziv (nisip, sare, etc...). Asta este pistolul meu: https://www.magazinulcuscule.ro/scule/scule-pneumatice/altele/yato/yt-2375-pistol-pt-sablat-63mm-furtun-1m Editat Octombrie 24, 2017 de dany_cta 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 (editat) Se poate folosi si un pistol de vopsit (cu mici modificari) cu rezervorul folosit pentru nisip,sticla,etc,etc,montat. Se confectioneaza o diuza metalica pentru a proteja corpul pistolului de eroziune. Editat Octombrie 24, 2017 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
Vizitator Menelaus Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 Un pistol chiar bun de sablat de la Yato am luat cu vreo 50lei si am sablat cu sare de bucatarie (piese relativ mici). Deci compresor, pistol de sablat (50lei), material abraziv (nisip, sare, etc...). Asta este pistolul meu: https://www.magazinulcuscule.ro/scule/scule-pneumatice/altele/yato/yt-2375-pistol-pt-sablat-63mm-furtun-1m Multumesc tuturor pentru sfaturi. Cel mai probabil voi cumpara pistolul din link.Am multe scule de la Yato si sunt multumit de ele.Mai ales ca functioneaza cu 0,8MPa,cat pot scoate eu pe moment. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum