Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung LS24A300BL

Dan Minciu

Postări Recomandate

Bună ziua,

Am un monitor Samsung LS24A300BL.

Defectul care a apărut este o clipire a backlight-ului... apare după 2-3 minute de funcţionare.

Iniţial am acuzat alimentatorul extern. După schimbare ...la fel...

Dacă mi-aţi putea da câteva sugestii....vă rămân îndatorat.

Cu stimă,

Dan Minciu

Editat de Dan Minciu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dan Minciu

4

• dan cod

1

• surubarila

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Sanatate permanenta ! Se verifica partea de invertor-CCFL sau LED.Dispare comanda BL_ON din placa de baza ? Filtrajele sunt OK ? Poate placa video a PC-ului , probeaz-o cu alt monitor daca ai. Citeste si postarile lui @Myshyk de azi.

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Face la fel si cu semnal, si fara (apare chestia aia plimbareata "No signal"). Nu am verificat invertorul, dar se aude in ritmul aprinderii LED-urilor...Ar mai fi in prima faza de inlocuit un cond. de 330uF care mi se pare crapat. (pe capacul superior se vede crestatura in cruce, sub folia cu inscriptia, nu se vad scurgeri de electrolit)

Link spre comentariu

Condensatorul de 330 produce defectul,inlocuiti-l.Daca era problema de leduri,nici nu se aprindea backlight-ul.

Iar invertorul ori functioneaza ori nu;nu "balbaie".

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Face la fel si cu semnal, si fara (apare chestia aia plimbareata "No signal"). Nu am verificat invertorul, dar se aude in ritmul aprinderii LED-urilor...Ar mai fi in prima faza de inlocuit un cond. de 330uF care mi se pare crapat. (pe capacul superior se vede crestatura in cruce, sub folia cu inscriptia, nu se vad scurgeri de electrolit)

Daca backlight-ul e ok, adica apare "no signal" inseamna ca softul e alterat, trebuie sa rescrii flashul 25X40

http://remont-aud.net/dump/mnt/ls24a300bl/147-1-0-11128

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca backlight-ul e ok, adica apare "no signal" inseamna ca softul e alterat, trebuie sa rescrii flashul 25X40

http://remont-aud.net/dump/mnt/ls24a300bl/147-1-0-11128

Daca-i dau semnal, apare imaginea corecta...daca n-are semnal apare "No signal"...aici e ok. Problema e balbaiala backlight-ului...Voi incerca dezlipirea cond. si inlocuirea. Acum am pus doar peste el un 330uF/50V...

Link spre comentariu

Studiind cablajul(că schemă nu-i...) am aflat că acel condensator umflat e imediat după mufa de alimentare (alimentatorul SMPS este extern)...l-am schimbat şi nu a rezolvat problema...rămâne să mai caut....mizez tot pe condensatoare "expirate...".

Am observat un lucru intrigant: un condensator de 10uF/50V se încălzeşte. Tare. Nu l-am scos, tensiunea pe el este de aprox. 50-52V măsurată cu aparat anlogic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări