Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema placa electronica / modul masina de spalat Whirlpool AWE 6616

Vizitator a1i8a8a

Postări Recomandate

Vizitator a1i8a8a

buna seara,

probleme cu placa la masina de spalat whirlpool AWE6616 , piese arse , ceea ce le face imposibil de identificat ca valori.

Daca are cineva schema sa mi-o dea si sa pot identifica piesele ar fi super.

Multumesc in avans

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• valivoi

1

• Adrian Duta

1

Cred că dacă e așa prăjită, ar fi mai sigur să cumpărați una second-hand, există pe site-uri dedicate, dar și pe site-uri de ocazie. La prețuri convenabile. Scheme de plăci electronice de mașini de spălat nu se găsesc ușor.Eu nu am găsit până acum, dar de obicei cine repară așa ceva nici nu are nevoie de schemă, mai degrabă de conținutul memoriei EEPROM sau a dump-ului de controller.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Zenobia Zenobia

Buna seara,

Am eroare F06 la o masina de spalat rufe Whirlpool FSCR90425. E o masina de spalat rufe fara tahometru.

Dupa alimentarea cu apa intra direct F06, cuva nu se invarte deloc.

Ma poate ajuta cineva cu o sugestie privind sursa acestei erori?

Link spre comentariu

Atunci invertorul motorului poate fi defect. Din ce știu, mașinile de spălat după ce se alimentează cu apă, execută o rotație-două a tamburului pentru înmuierea rufelor și echilibrarea încărcăturii. Dacă asta n-o face, primul suspect e motorul sau în acest caz invertorul lui. Să înțeleg că mașina nu mai e în garanție, dar cartea tehnică nu specifică chiar nimic despre acea eroare ?

Link spre comentariu

Vad ca sunt mai multe modele de wirlpool la care eroare f06 inseamna ca masina nu poate detecta miscarea motorului,daca sunteti sigur ca nu are tahometru vedeti sa nu aibe mufa de la motor slabita din vibratii,cumva trebuie sa vada ca nu se misca motorul deci detectia ar insemna ca se afla in interiorul motorului sau cumva in alimentarea din placa.Ar fi fost buna o poza cu eticheta motorului.

Link spre comentariu
Vizitator Zenobia Zenobia

Multumesc, Validae!

Sotul repara centrale, asa ca a desfacut masina de spalat sa o repare singur. Partea proasta e ca el nu a folosit masina de spalat niciodata si nu stia de rotatiile tamburului pentru inmuierea rufelor si echilibrare :) Acum, cand i-am citit raspunsul, iti da dreptate. O sa verifice din nou, cat de curand ii permite timpul. O sa revin cu detalii.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Buna ziua am o masina whirlpool awe 55208 intra pe servis , de 2 zile nu pot scoate rufele :) am curatat filtru , am verificat daca se invart paletele pompei , am verificat furtunul de scurgere da nu fie infundat, am desfacut sa ma uit si la placa de baza dar imi prind urechile , am dat pe program de stoarcere si evacuare dar acelasi rezultat ... service ( cheia rosie) cu ledurile 2 ,3 si 5 aprinse de la stanga la dreapta , am incercat si un self test , degeaba ... ceva idei?

Link spre comentariu

E posibil să fie probleme la motor, răsturnaţi maşina şi verificaţi periile de cărbune, scoţând afară fiecare portperie pe rând.Aveţi grijă la remontare, există două poziţii posibile, doar una e corectă.Faceţi poze înainte de a da ceva jos, vă vor ajuta mai târziu.Dacă periile nu ies cel puţin 1,5cm afară din casete, sunt uzate la limită şi trebuie schimbate.Dacă sunt OK, scoateţi mufa motorului şi inspectaţi contactele, verificaţi să nu fi ajuns apă la mufe.Măsuraţi rezistenţa de încălzire şi dacă are rezistenţă parazită faţă de masă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări