stone100 Postat Octombrie 23, 2017 Partajează Postat Octombrie 23, 2017 Salut vreau sa fac un proiect si il am cu un atmega8 TQFP si culmea ca nu reusesc sa ii pun boot loaderul si hexul aferent am tot incercat diverse combinatii initial pentru a pune bootloaderul si nu mers , de exemplu : http://www.electronoobs.com/eng_arduino_tut6.php http://www.eevblog.com/forum/microcontrollers/bootloader-on-smd-atmega328p-au/ iar apoi vine faza cu incarcatul hexului , folosesc aceasi configuratie de MISO, MOSI , RESET si SCK ? am incercat cu arduino uno , cu nano , cu usb-asp si nimic . am mai programat dar acum 2 ani si nu am mai facut de atunci , puteti sa imi da-ti un sfat , un imbold , de exemplu ce configuratie sa ii pun la pini , am citit datasheetul si culmea ca nu am vazut ca la PIC de exmplu , configuratia cu cuart extern si condensatoare ... Link spre comentariu
stone100 Postat Octombrie 24, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2017 nimeni nu stie ? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 La programarea prin ISP se folosesc MISO, MOSI, SCK şi RESET. Dacă vrei să pui bootloader plus aplicaţie, atunci scrii doar bootloaderul prin ISP, iar aplicaţia o încarci cu ajutorul lui. Link spre comentariu
stone100 Postat Octombrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2017 teoria o stiu , dar nu imi iese practica , de exmplu cum pot pune boot folosind usbasp ? Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 (editat) În folderul IDE arduino e un subfolder numit bootloaders(parcă)... Acolo sunt fișierele hex de boot loader pentru mai multe microcontrolere folosite de modulele arduino... Alegi hexul pentru atmega8 și îl scrii prin intermediul interfeței usbasp....adică prin isp(pinii miso,mosi,sck și reset) Editat Octombrie 27, 2017 de elmar Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 27, 2017 Partajează Postat Octombrie 27, 2017 teoria o stiu , dar nu imi iese practica , de exmplu cum pot pune boot folosind usbasp ? La fel ca orice hex. Dacă vrei şi aplicaţia pusă tot pe ISP, atunci la scrierea ei nu mai ştergi nimic din flash. Ordinea: ştergi flash; configurezi fuse bytes, dacă e nevoie; scrii bootloader; scrii aplicaţia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum