Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare Atmega8 TQFP

stone100

Postări Recomandate

Salut

vreau sa fac un proiect si il am cu un atmega8 TQFP si culmea ca nu reusesc sa ii pun boot loaderul si hexul aferent

am tot incercat diverse combinatii initial pentru a pune bootloaderul si nu mers , de exemplu :

http://www.electronoobs.com/eng_arduino_tut6.php

http://www.eevblog.com/forum/microcontrollers/bootloader-on-smd-atmega328p-au/

iar apoi vine faza cu incarcatul hexului , folosesc aceasi configuratie de MISO, MOSI , RESET si SCK ?

am incercat cu arduino uno , cu nano , cu usb-asp si nimic .

am mai programat dar acum 2 ani si nu am mai facut de atunci , puteti sa imi da-ti un sfat , un imbold , de exemplu ce configuratie sa ii pun la pini , am citit datasheetul si culmea ca nu am vazut ca la PIC de exmplu , configuratia cu cuart extern si condensatoare ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stone100

4

• ratza

2

• elmar

1

Top autori în acest subiect

La programarea prin ISP se folosesc MISO, MOSI, SCK şi RESET. Dacă vrei să pui bootloader plus aplicaţie, atunci scrii doar bootloaderul prin ISP, iar aplicaţia o încarci cu ajutorul lui.

Link spre comentariu

În folderul IDE arduino e un subfolder numit bootloaders(parcă)...

Acolo sunt fișierele hex de boot loader pentru mai multe microcontrolere folosite de modulele arduino...

Alegi hexul pentru atmega8 și îl scrii prin intermediul interfeței usbasp....adică prin isp(pinii miso,mosi,sck și reset)

Editat de elmar
Link spre comentariu

teoria o stiu , dar nu imi iese practica , de exmplu cum pot pune boot folosind usbasp ?

La fel ca orice hex. Dacă vrei şi aplicaţia pusă tot pe ISP, atunci la scrierea ei nu mai ştergi nimic din flash.

Ordinea:

• ştergi flash;
  • configurezi fuse bytes, dacă e nevoie;
  • scrii bootloader;
  • scrii aplicaţia.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări